Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočka a vánoční stromek - tipy

Od: loxir* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat majitelů koček, jak řeší Vánoce s kočkou. Skáče vám na vánoční stromek a shazuje baňky? A jak to potom řešíte? Dostala jsem teď malé kotě a nevím ještě jak bude na stromek reagovat. Přemýšlela jsem o odpuzovačích, ty ale prý hrozně smrdí i člověku, tak nevím. Pak ještě prý pomáhá nakapat na kolečko citronu osvěžovač vzduchu. Zkoušeli jste to někdy?

Děkuji moc za všechny odpovědi.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Upevněte vánoční stromeček ke stropu nebo ke zdi nylonovým špagátem. Pár dní ponechejte stromeček neozdobený, aby mělo vaše zvíře příležitost dostatečně ukojit svou zvědavost. Při zdobení pak nevěšte křehké a rozbitné ozdoby na dolní větve, kde by je mohl váš miláček tlapkou strhnout a pořezat se pak o střepy.
Více zkušeností zde: douxdorlote.cz/...

Jinak mně napadá řešení vtipné, ale opravdu jen v tipné. Umístěte pod stromeček psa většího než je uvažovaná kočina... ;)

patronka*
hodnocení

0x

Měla jsem kocourka, který mne nenechal ani stromek ozdobit.Pravda, byl malý (ten stromek) a dávala jsem slaměné ozdoby a umělá červená jablíčka.Kocourek pečlivě za mnou ozdobičky sundaval a měl pocit, že je užitečný.Od té doby už jsem nikdy žádný stromek neměla, stejně nemám Vánoce ráda.

binka*

Naše tři kočky také pečlivě odstrojují, většinou v noci, když na to mají klid. Ráno vše posbírám a postupně věším zpátky do vyšších pater. A tak 26.prosince máme stromeček ozdobený jen od půlky nahoru...*smich*

hodnocení

0x

Kočku už nemám. Pokud ještě žila, tak nejhorší byl první rok, kdy ještě byla kotě. Jak tu píší jiní autoři, stromek jsme měli přivázaný a nerozbitné ozdoby také přivázané. I když bude starší, tak si bude s nimi hrát. Byla slušně vychovaná a poslušná, ale jak byla mimo dohled, tak využila situace. No, chtěla si hrát. Ten citron by jste musela mít snad u každé baňky. Do druhého dne oschne a pak jí nebude vadit. Sromek a baňky přivažte a budete mít radost vy i kočka.

hodnocení

0x

Ale je ke koupi spousta nerozbitných baněk. Od skleněných naprosto k nerozeznání. Je to jistěší. *hi*

haninka*
hodnocení

0x

Jak bylo napsáno, koupit zásadně nerozbitné ozdoby a stromek dát do pořádného stojánku, jinak je to masakr. Mě na Vánocích vždycky baví co dělá kočka s vánočním papírem po rozdání dárků. To je nejšťasnější na světe: -) Ale pak ten bordel...

lily*
hodnocení

0x

My máme kocourka, a stromečku si nijak zvláště nevšímá. Má všude jinde dost jiných věcí na hraní. Rád si stromeček prohlíží, a když nějaká ozdůbka spadne, s chutá se j snaží rostrhat. (Na dolní větve nedáváme skleněné ozdoby) . Dala bych si také pozor na blikající řetězy a když se i přes to pokusí kočička skočit na stromeček, malinko jí plácněte, a chvíli jí nehraďte.

kosiska*
hodnocení

0x

Zdravím všechny,

my máme koťátko 7 měsíců a poprvé viděl Vánoční stromek. Co myslíte to že by strhával ozdobičky to ještě není tak hrozné ale on ty větvičky kouše a jí. Nevím vůbec co s tím dělat. Jediná možnost je stromek vždy v nepřítomnosti schovat za zavřené dveře kam se nedostane. Takže držim všem pěstičky ať ty vánoce přežijí miláčci chlupatí v pořádku bez újmy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]