Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Informace od veterináře vs zvíře z útulku

Od: patronka* odpovědí: 4 změna:

Je pravda, že pokud si vezmete zvíře z útulku, nemáte právo vidět jeho zdravotní dokumentaci? Pokud se zvíře v útulku narodí, neevidují se o něm žádné údaje?

doplněno 27.11.10 16:40:

Jsou to dvouleté kočky, už byly někde nevhodně umístěny a proto nemají očkovací průkazy.Na můj mail dotaz jsem dostala odpověď, že neinformovat o minulosti (zejména zdravotní) je běžná praxe ve všech útulcích.Proto se ptám, jestli se s tím už někdo setkal.Nezbývá mi, než počkat do pondělí a pokusit se získat informace od veterináře.Kočky mají nacviknutá ouška (V), tak se prý značí kastrované kočky z útulků.To bych chápala, ale je to pravda?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

knihomolka*
hodnocení

0x

To snad není pravda, o svém psovi bych měla vědět všechno. I jeho minulost *nevi*

lidus*
hodnocení

0x

¨Pokud si vezmete psa zútulku u nás tak se dozvíte vše, rok neplatíte na obci poplatky a stejně tak rok jste povinen chodit k veterináři útulku na povinná očkování, pokud je zvíře nemocné můžete jít kam chcete.

pb®
hodnocení

0x

Kastrovane kocky v nekterych utulcich opravdu znackuji zastrihem do ucha, to aby bylo na prvni pohled videt, ze jsou kastrovane. O tom neinformovat o zdravotnim stavu slysim poprve a popravde se mi to nelibi.

kejki
hodnocení

0x

Tak je možné, že někdo ztratil očkovací průkaz, jinak já mám z hodonínského útulku kocoura s očkovacím průkazem a základní info byly dostupné na stránkách.

To nacvaknutí se skutečně u koček dělá, je to jednoduchý způsob.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]