Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
už opravdu nevím a byla bych strašně vděčná kdyby mi někdo opravdu dobře poradil. Mám 7 měsíční fenku velkého plemene,je opravdu chytrá,učenlivá,ale už si nevím rady s povelem "k noze" všechno se hned naučila ale tento povel kvůli její aktivitě prostě nejde. Trénujeme ho na dvoře a tam krásně přisedne k levé noze a i se u té nohy snaží jít,i když někdy po mě skáče,učila jsem to na vodítku,bez vodítka.Venku na tento povel nereaguje a dělá jak kdyby ho neznala,chce si jít po jejím čuchat a běhat,já to chápu,ale na zavolání hned přijde,ale u nohy prostě ne! Taky celkem táhne na vodítku,cukám,nefunguje,zastavím se,nefunguje,změna směru nefunguje.Už přemýšlím o koupi škrtícího řetízku,i když sem ho nikdy nechtěla jí dát,ohlávku máme doma ale tu ted nepoužíváme.myslíte že mám koupit ten řetízek a nebo se vrátit k ohlávce?fakt už nevím,každý den to k noze trénujem a na dvoře fajn ale venku vůbec nic.díky
Ahoj! Žádnýnick ti podle mě řekl obrovskou pravdu. Pro mě je moje čubina všecko, nebo skoro včecko a snažím se ji pochopit jak jen to jde. Uvažuj jako pes, vciť se do něj, tím, že koupíš stahovák toho moc nevyřešíš, já je neodsuzuji, protože si ho na ni taky pořídím, ale né proto, abych ji na něm učila chodit u nohy, to už musí, ale proto, že si myslím, že pro landseery je to nejlepší obojek když ho mají nějakou dleší dobu na krku. Já jsem řekla, ještě předtím než jsem ji měla, že bude umět chodti u nohy, neb jinak bude mít se mnou velký problém, neb vím, co to je když jsem jednu čubinu převychovávala, jak má z toho člověk vytahané ruce, ale jde to. Začínala jsem s ní na ohlávce a dnes nechodí sice vzorovým chodem u nohy, ale netáhne ani na vodítku. Ale říkám předem nebyla to lehká cesta, neb jsem se na ní všechno učila a považuji ji za toho kdo mi nejvíc dal, protože teprve u ní jsem se naučila aspoň trochu myslet jako pes, odhadovat myšlenky, využít všechno, co jsem měla do té doby načtené a hlavně jsem se snažila získat kvalitní informace od toho koho považuji za člověka opravdových hodnot, od nejlepšího psího psychologa široko daleko. Trávila jsem s ní aspoň dvě tři hodiny denně jenom výcviku, který byl proložený hrou. A pak s Aky(teď její 8 měsíců) mělo všechno vymezené hranice, i když vím, že dělám s její výchovou spoustu chyb, ale snažím se. Nevím jakou máš ohlávku, ale jestli haltinu i s přepínacím vodítkem, tak doporučuju jendu malou blbovinku... nasaď jí ohlávku i objek a jeden konec vodítka připni k ohlávce a druhý k objku řekni k noze či u nohy, nevím co používáš a když zatáhne reguluj ji pomocí ohlávky...já vím je to blbost, ale mě se celekm osvědčila... No hlavně to chce pevné nervy a to že tady někdo říká, že nemůžeš za tři týdny po psovi chtít nový povel, tak jsem asi divná, ale já ho po ní klidně chci a vím, že když na to budem makat tak to dokáže, nedriluju to by toh psa pak nebavilo...ale makáme...Promi trochu jsem se to rozepsalala, asi jsem potřebovala ze sebe shodit pár myšlenek tk sry že to popisuju otázku Pavluš s Aky
díky moc za radu,máš pravdu,já mám svou fenečku taky moc ráda,napsala jsem sice že uvažuju o stahováku,ale vrátila jsem se raděj k ohlávce.chodí na ni celkem hezky a zdá se mě že už chápe ,dám k noze a ona přijde a sedne si k levé noze,už to je úspch!předtím ani to neudělala.ale občas zatáhne i na ohlávce,mám zatáhnout k noze nebo cuknout?to totiž úplně nevím.Navlíkat do stahováku fenku nebudu,není to zas tak hrozný,má 30 kilo,říkám si že psi kteří mají 60 je to ještě horší.a jak dlouho ohlávku musí nosit aby pak uměla chodit i na normálním vodítku?díky
Promiň, že se ozývám tak pozdě, ale nějak jsem nechodila na net... U každého psa je to individuální a podle mě, je to v podstatě na tobě, kdy čubině vysvětlíš, že u nohy je u nohy... je to o psychice a když zatáhne na ohlávce tak zatáhni jakoby tak, abys ji ohnula hlavu k tvé levé noze... no je to napsáno trošku drasticky, tak promi, líp to neumím, ale lehce stáhnout tu hlavu ze směru kam se dívá... pro nic za nic za nic táhnout nebude tk hodně zdarua napiš jak se vede :D
Klidně použijte řetízkový obojek, ale zapnutý aby neškrtil, pes se neučí chůzi u nohy na škrtícím obojku, protože se snaží aby škrcení přestalo a táhne o to víc. Na koženém obojku nemá cukání žádný efekt... Takže na řetízek a po povelu je třeba vodítkem trhnout, nikoliv potáhnout nebo lehce cukat (to je častý problém u lidí, kteří mají většího psa a málo síly) Psa odměnit. Opakovat po chvilkách pořád dokola a výsledek se dostaví. Navštivte cvičák, ukáží vám to.
to pegin
Dobrý den,
není to ani čtrnáct dní, od posledního příspěvku ve Vašem předchozím stejném tématu. Po čtrnácti dnech nemůžete od sedmiměsíčního štěněte očekávat valné výsledky. Cca do třech let se Vaše fenka bude psychicky usazovat a "dodělávat". Vaše problémy pramení z nedostatku zkušeností s výchovou štěněte, s komunikací se psem vůbec, v kombinaci s temperamentní fenou se problém jedině prohloubí. Cukáním, škrtěním na stahováku nebo ostnáči, ohlávkou psa korigujete po fyzické stránce, to má s psychikou, z níž pramení tahání, pramálo spojeného. Důležité je správné pochopení myšlení psa. Pokud chcete, aby Vám chodil vzorně u nohy, požadujete po něm, aby spolupracoval s Vámi a byl tak na Vás koncentrován. Snad si sama odvodíte, že pro něj je jednoduché se na Vás koncentrovat v domácím prostředí, kde vše zná a tak pro něj můžete být Vy zajímavá. Jakmile se dostane do prostředí, které nemá stále k dispozici, stává se pro něj toto prostředí zajímavějším, protože Vám se může věnovat doma. Tím pádem Vás fenka samozřejmě lépe poslouchá doma a venku je její pozornost soustředěna i jinam. Jak psa na sebe namotivovat už Vám pravděpodobně nikdo tady na diskuzi neporadí. Vaši fenku neznám, nevím, co má ráda, jak nejraději pracuje. Od toho jste na světě pro ni Vy. To je také důvod proč si lidé psy pořizují...aby s nimi navázali nějaký vztah, aby měli vzájemnou společnost. Pokud jste chtěla tuto tvorbu vztahu mít dopředu danou, pes nebyl dobá volba. Nějaké rady jste dostala, spostu si toho můžete dohledat jinde na netu, v literatuře, můžete navštívit někoho, kdo psům dobře rozumí a naučí Vás jak se naučit rozumět Vaší fence. Neexistuje všespasující postup, ze všech poznatků, ketré se k Vám dostanou vyberte to, co na Vaší fenku platí a co Vám vyhovuje, metody kombinujte a především přemýšlejte. Vždy dejte Vašemu psu ČAS, na to aby všechno správně pochopil!
žádný nick
Jestli to ještě neznáte a máte-li někdo z milovníků psů TV program National Geografic, tak tam každý všední den v 18.00 hod běží "Znalec psí duše" a řeší problémy se psy obyčejných lidí. Někdy tam jsou fakt zajímavé věci a dá se z toho hodně naučit. Ten chlap snad v minulém životě musel být pes, protože jim rozumí jak nikdo a fakt to s nimi umí...Koukněte..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.