Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Občůrává mi vše doma...

Od: pep* odpovědí: 17 změna:

*modla*dobrý večer,prosím Vás poradí mi někdo co dělat s pejskem-jorkem-3 roky-občůrává mi vše v bytě,tak zvaně značkuje,nevím si absolutně rady!

Děkuji a s pozdravem

Mirka Reichlová*zed*

Občůrává mi vše doma...

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

katerina77*
hodnocení

3x

Naprosty souhlas s tim co je psano vys, chtelo by to asi trosku pevnejsi vedeni pejsku, tohle je casty problem rozmazlenych psu. Nemyslim to zle, ale je to proste tak, chapu, ze prckove k rozmazlovani svadi, ale preci jen, nejsou to miminka, ale psi :) Jak to znackovani ted resite? Jestli to dela i pred vami, tak mu to dusledne zakazujte, cihejte az zacne zvedat nohu a hned okriknout. Jestlize to dela jen kdyz u toho nejste, tak budete muset cihat nekde za dvermi a zasahnout ve chvili, kdy se bude chystat.

Uz jsem tu nekde jednou popisovala metodu z chrastici krabickou, na tyhle problemy to pusobi dost dobre - poridte si nejakou malou krabicku treba od kindervajicka nebo od filmu, dejte do ni male kaminky, knofliky nebo cokoliv co bude chrastit a ve chvili kdy bude pes zvedat nohu, tim po nem hodte. Ne tak abyste ho trefila, ale jen vedle nej, aby se lekl. Nejlepsi varianta je, kdyz se vam to povede jeste tak, aby si nevsiml, ze to leti od vas. Tak docilite toho, ze zjisti, ze nejaky trest prijde i kdyz vy u toho primo nejste. A k tomu vsemu bych pridala vycvik pejsku, pokud vas budou respektovat jako sefa, vase uzemi si pak znackovat nebudou.

pegin*
hodnocení

2x

to jsou děti nebo psi v tom pyžámku?Pejskové to prostě někteří dělávají.Kamarádka má kavalíra a ten i v 8 letech občůrává. Ráda bych poradila ale nevím jak.Slyšela jsem že pomáhá kastrace ale napřed bych to zvážila a řešila i na veterině.Ale určitě by pomohla důslednější výchova možná.A tak mě napadá nedělá to náhodou kvůli tomu druhému pejskovi?!

marenka*

*placni* Taky mě napadla důslednější výchova, k čemuž mě navedla i ta pyžamka. ;) Kvůli druhému asi ne, pokud není protěžovaný, mám taky dva psy a že si přečůrávají vzkazy je normální, ale ne doma. Tobín je doma čistotný, ale někdy ho chytnu, jak zkusí zvednout nohu na chodbě. (sousedů psi) Co následuje? Přísně řeknu fuj, co to je? A když dělá že neslyší a natočí se znovu, tak ho rukou od lákavého místa odstrčím se slovy. Vypadni. *hi* Já vím že to nejsou výcviková slova podle psovodů, ale u nás fungují a když řeknu vypadni tak Tobiáš ví, že jsem naštvaná. Nebiju ho! Jenom ho rukou odstrčím, spíš popostrčím, to se špatně popisuje.

pep*
hodnocení

*slunce*dobrý večer,nééé nedělá to kvůli druhému pejsku,Dianku máme později a dělal to už..,asi je Pepi rozmazlený,ale když toto udělá,tak mu vyčiním,ale nechytnu ho nikdy při činu,jen najdu později- denně občůrané rohy,všude! HRŮZA! Už jsme byli u veterináře a má IMPLANTÁT-SUPRELORIN 4,7mg(cena 1500kč) měl by prý po měsící na to zapomenout a nedělat to už,ale měsíc a půl je pryč a Pepi vesele čůrá dál*zed* tak nevím,zítra jdeme na veterinu...ale hodně to slyším od lidí co mají jorky,moje sestra má taky jorka a dělá jí to taky..,tak nevím co s tím. Jsme v novém a máme ničené dveře,rohy,zdi,nábytek...JINAK TAKY KŘIČÍM*bum* FŮŮŮJ,ale jen se podívá smutně(je malinký)a já jsem v koncích..ale pokud mi tady bude čůrat 10 let,tak nevím*modla*

karina*

pep, jak ho to odnaučit přesně nevím, ale napadla mě jedna věc. On ty svoje značky cítí a tak si to teritorum pořád ochraňuje. Pokud chce někdo chránit např. roh svého domu, omyje to a natře vápnem. Zkuste všechno pořádně očistit aby necítil svůj pach, co jde omýt savem (holt to budete muset vydržet i vy *smich*) a pak ho důsledně pořád hlídat .

A jak zvedne nožku pokračovat dle rady marenky viz výše.Karina

marenka*

Tady jste trefila hřebíček přímo na hlavičku. Jorci to dělají...podívá se smutně...je malinký.

Věřím, že tyhle problémy mají i jiní majitelé a je to jen proto, že to malinký pejsek, ale je to TERIÉR. Bystrý, aktivní, rád šéfuje. (nemyslím to zle, prostě když se nic neděje, tak přebere iniciativu). To, že je malinký, beru alespoň já jako plus u svých psů. Ti zas tak moc malí nejsou, ale když mě neposlechne, že má jít na pelech, tak ho drapnu a odnesu ho tam. Důrazně, naštvaně a může koukat jak chce. *hi*A měla byste vidět, jak je ten pes šťastný, když se uklidním a řeknu. "Pocem, ty lumpe..." *frajer* A chvilku je to zlatý pes. Nedejte na smutný kukuč.

doplněno 23.11.10 20:48:

Já osobně jsem proti kastracím z jiného, než zdravotního důvodu. *nevi*

pep*
hodnocení

*sok*asi to s ním neumím,jak to udělá a já to vidím až jak dojdu domů,tak to je pozdě jej kárat,samozřejmě vše umeju,ale zkusím to tím savem! Vykastrovat asi néééé,to potom pěkně tloustne pejsek*stop* a není to už ono,není tak akční..to bych nechtěla!*fn*

karina*

pep, to je fakt, problém bude když budete v práci. Tak s tím zkuste začít v pátek a hlídat jako ostříž přes první víkend. A po dobu nepřítomnosti ho (je) zatím nechávat v jedné místnosti .K.

pep*
hodnocení

:)asi to tak začneme dělat,pokud nebudeme doma,budou v jedné místnosti s chodbou a uvidíme a o víkendu budeme hlídat,ale víte jak,budu vařit a oči na zadku namám;)...,ale budu se snažit,jinak teda uvidí Pepíno*blee*

hodnocení

1x

Já si myslím, že on si značkuje své teritorium. A v tom to je. Není to jeho území, ale vaše. Je to o hierarchii ve smečce. A té vaší šéfuje on. *bzum*Už se o tom psalo mockrát a mockrát. Poklikejte zvířata-psi-čurání a také v odborných článcích na psích webech a v diskuzích na nich. *sok* V tom, že je maličký, je jádro pudla. A v tom -když on se tak hezky dívá! Ale je to pes. Maličký, překrásný, ale stále pes! A potřebuje mít jistotu, kdo je tady vůdce smečky. Je to těžké poradit v několika řádcích. Koukněte na Animal Planet nebo Diskovery neboNacional geGografik. Zrovna teď tam jedou pořady Znalec psí duše, Výchova psů a tak. A člověk najednou pochopí, že díky tomu, že polidšťuje zvířátko, že se bojí toho, že ho pejsek nebude mít rád, že se bude cítit odstrčený, dělá základní chyby a vlastně pejskovi ubližuje. *modla*Že pejsek je velice spokojený, když má laskavou přísnost a důslednost, že ví, že jídlo nerozděluje on svým louděním, ale šéf, že . . . A takových že, je spousta. A záleží na šéfovi, jestli něco bude nebo ne, jestli něco dostane nebo ne, jestli je mu něco dovoleno nebo ne. Jde to udělat i s pomazlením a ťuťu, bez kraválu, bez rány. Miluji všechny své psy, ale všichni znají své místo, svá práva a své povinnosti. Stejně tak to bylo s dětmi. A heslo-odpustíš nebo přehlédneš jednou, bude to chtít i nadále, platí.;) Jen pro ilustraci, Dorotka má 5,5 roků. Dvakrát se jí chtělo a já jsem nepochopila co chce a tak, ta maličká jorkinka, skočila do vany a vyrobila to na kanálek. Mám malé psy cca 35 let, ale loužičky nebo hromádky neznám. Vůbec. Ani jednou!

doplněno 25.11.10 13:49:

Jen pro přesnost: Území je vaše, vy ho udržujete, platíte za něho. Pes tam má domov.*jasne* Opravdu je jeho územím pelech. A tam se nevyčůrá, že?

marenka*

Přesně tak. Však, zkusme ty psíky polidštit a dát jim naší řeč a naše uvažování. Dojdu k těmto situacím.

1. Páneček jí, má něco dobrého a já tu brečím, žebrám, kňučím, haloo, on mě neslyší, on mě snad nemá rád, proč mi nedá taky kousek?

2. Hmm, páneček jí, když budu hodný a čekat, tak mi dá taky ochutnat. Musím čekat, však na mě nezapomene.

Který z těchto dvou psů je v klidu? ;)

kmihomolka
hodnocení

0x

a jak dlouho už to dělá?

knopka*
hodnocení

0x

Zřejmě je pálí dobré bidlo.

pep*
hodnocení

*blee*ale nééé,Didi je hodná,ta neudělá nic,holky to myslím ani nedělají,měla jsem 13let jorkšírku a byla zlatá,ale Pepi to dělá a já jsem z toho v prčici,už jsem měla i spreje,ale nepomohlo nic...ted teda ten implantát a zatím vesele občůrává dál...tak fakt nevím co s tím!*uspech*

Občůrává mi vše doma... #2
katerina77*

Problem bude v tom, ze tohle je zalezitost psychiky, ne telesna, takze implantat je k nicemu.

kleopatra1*

Také máme maličkého jorka-velkého rozmazlenečka.Faktem je ,že pejsek ,, občas zvedne nožku " a u feneček zase občas potřebujeme hárací kalhotky. Problém s občůranýma rohama jsme řešili různě savem, solným roztokem a také na čas pomáhá ocet. Drahé spreje moc nepomohly.Jen důsledným omýváním každého rohu a něžným napomenutím se to dá ukočírovat na minimum.Jorci jsou malé,něžné,vytrvalé,chytré a velmi ,,vyčůrané" potvůrky ,které dovedou vycítit ,co a kolik jim toho u pánečků projde.Schválně píši na minimum,protože jsem přesvědčená,že pejsci budou nožku zvedat pořád, to už je v nich.Určitě jste si také všimla,že i po tříhodinové procházce Váš miláček má snahu počůrat i roh Vašeho baráku,přestože už nejméně dvěstě krát ,,přeznačkoval psaníčka" jiných pejsků. Kde se to v něm jen bere,když tak malé množství vypije? Tak, už se na něho nezlobte a doufejte,že časem a Vaší důsledností ho to přejde.Přeji hodně zdaru, kleopatra1

Občůrává mi vše doma... #3
pep*
hodnocení

Děkuji za odpověd*palec*jsou to naši miláčci,ale je to hrůza to jeho zdvihání nožky doma*plac*ano přesně tak,jsme u domu a ještě musí znova ten rožek domu občůrat*smich*můžu křičet fůůůj,ale bohužel...Jinak chytří jsou teda! To ví když něco v kuchyni jenom šustne atd...,ale to co mi dělá doma (občůrávání)to ví že nesmí,ale stejně to udělá znova*blee*chjo...doufám jen že to přestane,ale kdy?*bzum*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]