Nejste přihlášen/a.
Tak jak píší ostatní, obrousí si je při procházkách.
Ať je to jak chce, pes by měl nechat pána, aby s ním manipuloval. Ale je třeba to psíka naučit, váš je štěně, půjde to jak po másle (vztekal se na vás, protože jste ho omezovala, jistě jste ho nestříhla, to by byl řev!) takže piškot nachystat, vzít tlapku, se slovem "klid" prohmatat a dát piškot. Jen malou chviličku aby sebou neškubal. A tak to opakovat, čas prohmatání prodlužovat a chválit, stejně tak s ušima i zubama...to se vám neztratí. Budete ráda, že to psík zvládá, protože třeba zranění tlapek jsou poměrně častá a tudíš i nějaké to ošetření je třeba. Hlavně trpělivost.
Psi to mají podobně jako my, jenomže u nás se "do živého" moc střihnout nedá kdežto u nich jo, Když už stříháte ustřihněte vždy jen několik milimetrů v žádném případě ne celý drápek nebo to nechte na veterináři.
Ale nejlepší by podle mě bylo vzít ho na delší procházku (ale ne do kabelky, hezky ať ťapká po svých) nebo ho nechat tak hodinku na nějaké terase, nebo něčem betonovém. tím se mu drápky obrousí a stříhání nebude potřeba (vím o čem mluvím, mám dvacetiměsíčního zlatého retrívra a ještě jsme ho nikdy nestříhali, nebyl důvod Retrívři jsou sice úplně jiné plemeno než yorkshireský teriér ale toto mají všichni psi stejný)
Sla bych na to s pamlskem nebo hrackou ve dvou lidech. Jede bude psa fixovat na dobrotu, prubezne prokrmovat a hladit, druhy mezitim bude postupne strihat. Napoprve to zabere hodne casu, ale kdyz se vam podari z toho udelat pro psa klidnou prijemnou vec, prestane se branit, uvidi, ze mu nic nehrozi a naopak na nej jeste ceka odmena, kdyz se bude chovat dobre Je dobre psa na tohle zvyknout, protoze ne vsem se dostatecne obrousi drapky pri prochazkach, u kazdeho psa je to jinak, stejne jako u lidi. Mam dva psy, maji stejne (hodne) pohybu, jednomu jsem nestrihala drapky od doby co byl stenatko a naopak fene je striham zhruba po mesici, proste ji ty drapy desne rychle rostou a jsou strasne tvrde, nezvladne si je dost obrousit
Jo a pokud strihate doma, je dobre mit v zasobe kamenec pro vsechny pripady, pokud strihnete moc, drap strasne krvaci a jde to spatne zastavit.
Štěně jorkšíra si drápky neobrousí, ani kdyby běhalo po šmirglpapíru. Na to je moc lehké, vím o čem mluvím, máme čivavu. Takže drápky se stříhat musí. Chce to ovšem speciální kleštičky na drápky, hlavně dost ostré, a stříhat velmi opatrně, aby nedošlo ke zranění. Pejskům se to samozřejmě nelíbí, ale časem si zvyknou, i když bez kňourání se to neobejde. Během stříhání ho uklidňujte a zkuste nějaký ten pamlsek. Taky je vhodné stříhat radši častěji a nenechat drápky přerůst.
Já stříhám drápky zásadně v zimě. V létě je odrbe na procházkách. Stačí párkrát hodit míček na betonu. Ale v zimě, ve sněhu, jsou drápy dlouhé. jednou jsem na veterině zažila, když vet střihl více, než měl. Bylo to strašné. Krvácelo to. Vet se omlouval, že dráp je černý a on nevidí, kde začíná živá tkáň. Takovou jakože pájkou to zatavovali. Děs! Naštěstí to nebyl můj pes.
Párkrát se mi také povedlo pár kapek krve. Tuto práci z duše nenávidím. A to mám dost dobré nůžky, gilotinové. Je to boj o každý dráp. Ale stříhám opravdu jen kousíček. A v době, kdy je Dorotka utáhaná a vláčná. :D
taky mám 6 měsíců štěně a pomáhá zabavit ale nejvíc se mi osvědčilo stříhání drápků když usne,nechat ho usnout a pak cvak cvak a je to,je rozespalý a nemá takové reflexy jak přes den,stříhejte malé špičičky a nemůžete střihnout.Já teda stříhám,jelikož jde o štěně velkého plemene a to bysme pak byli celý dodrápaní kdybych ho nechala broušení přirozenou cestou a navíc 5 drápek!stříhání je podle mě normální hygiena pejska.
Chjo, předevčírem jsem ustříhla fakt jenom špičíčku, ještě tak malou, nechápu to. Měl ten drápek zbroušený křivě,jako do špičky k jedné straně a tak jsem ho jenom srovnala a krev. Doma nic na zastavení, jako naschvál a tak jsem čekala, co na to příroda. Naštěstí Tobín to snad ani nezaregistroval, vzal si piškot a šel spát. Zaschlo to samo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.