Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosímvás mám možnost sehnat levně pár Zmije růžkatá - V/... , sice nemám zkušenost s jedovatými hady, ale něco jsem si chtěl pořídit, hadům věnuji mnoho lásky a času a asi bych si musel i pořídit herpetologické kleště.
Mám doma volné terárium se zámkem a proztředím, které by se zmiji růžkaté mohlo zalíbit, rád bych je i časem rozmnožoval.
Mám doma pořád mamku a sestru a nerad bych ryskoval, aby kvůli mě přišli (nedej bože) o zdraví, kvůli mě (může se stát cokolikv)
Co myslíte mám do toho jít či ne? Celkem mám hady prostudované (konkrt. Vipera ommodytes) ale pořád si nejsem jist.
Děkuji za rady a poznatky.
Můj názor - ne. Věřím, že chov jedovatých hadů je krásný koníček, ale ... Musíš myslet především na bezpečnost. Při tomto chovu jsou jistá pravidla a jak sám píšeš, pokud má možnost se dostat k hadům někdo cizí nebo nedospělý, je na malér zaděláno. Ideální je mít pěstírnu v samostatné místnosti s předsíní a zabezpečený vstup. Ty kleště jsou až skoro to poslední.
ja Ti pomuzu radou : nauč se číst kolonky , které vyplňuješ. Až to pochopíš, jejich smysl, pak zkus něco složitějšího, třeba chov gumových hadů.
Protože jsi to stejně asi nepochopil, tak polopatě.
Téma : Pomoc
Autor : Zmije Ružkatá domů
Pro příště a pro všechny :
Téma : Zmije růžkatá
Autor : Lama
Nemyslíš, že jsi to trochu nepochopil, nebo myslíš, že systém názvů diskuzí je prostě pro parádu?
A pokud neumíš ani googlovat slova Zmije Ružkatá prodej chov
tak Ti asi stejně nikdo neporadí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.