Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zmije růžkatá - je vhodná pro začátek?

Od: zmijeruzkatadomu odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, prosímvás mám možnost sehnat levně pár Zmije růžkatá - V/... , sice nemám zkušenost s jedovatými hady, ale něco jsem si chtěl pořídit, hadům věnuji mnoho lásky a času a asi bych si musel i pořídit herpetologické kleště.

Mám doma volné terárium se zámkem a proztředím, které by se zmiji růžkaté mohlo zalíbit, rád bych je i časem rozmnožoval.

Mám doma pořád mamku a sestru a nerad bych ryskoval, aby kvůli mě přišli (nedej bože) o zdraví, kvůli mě (může se stát cokolikv) :)

Co myslíte mám do toho jít či ne? Celkem mám hady prostudované (konkrt. Vipera ommodytes) ale pořád si nejsem jist.

Děkuji za rady a poznatky. :)

Zmije růžkatá - je vhodná pro začátek?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

slonbonjohn*
hodnocení

4x

Můj názor - ne. Věřím, že chov jedovatých hadů je krásný koníček, ale ... Musíš myslet především na bezpečnost. Při tomto chovu jsou jistá pravidla a jak sám píšeš, pokud má možnost se dostat k hadům někdo cizí nebo nedospělý, je na malér zaděláno. Ideální je mít pěstírnu v samostatné místnosti s předsíní a zabezpečený vstup. Ty kleště jsou až skoro to poslední.

marmios
hodnocení

Díky za radu- od toho ustupuji a jdu si pořídit nějakého menšího škrtiče :)

knihomolka*
18.11.10 19:40

Krajtu :)

18.11.10 19:43

Tak tak*bum*

fidonet*
hodnocení

0x

ja Ti pomuzu radou : nauč se číst kolonky , které vyplňuješ. Až to pochopíš, jejich smysl, pak zkus něco složitějšího, třeba chov gumových hadů.

Protože jsi to stejně asi nepochopil, tak polopatě.

Téma : Pomoc

Autor : Zmije Ružkatá domů

Pro příště a pro všechny :

Téma : Zmije růžkatá

Autor : Lama

Nemyslíš, že jsi to trochu nepochopil, nebo myslíš, že systém názvů diskuzí je prostě pro parádu?

A pokud neumíš ani googlovat slova Zmije Ružkatá prodej chov

tak Ti asi stejně nikdo neporadí

marmios
hodnocení

Nejsem ve škole kámo abych všechno dodržoval, hlavní je to, že to lidi pochopí :P ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]