Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
předem se omlouvám těm, kteří už některé moje dotazy četli a pak mi napsali dost negativní odpovědi.
Tak jak už jsem psala máme teď už 4 měsíční bíglici. Nemám žádné zkušenosti, ale už je krapet získávám kde se dá. Vím, že je to hrozný pro pejska být v bytě, ale já ji už nikdy nikomu nedám, protože je to takový bezbranný i když dost živoučký stvořeníčko. Problém je v tom, že přes týden je doma sama od 7 do 15,30 a já nevím jak ji naučit čůrat venku, když by jsem s ní správně měla chodit ven každých 30 minut. Naučila se doma čůrat na plínku skoro hned. S kakáním je to docela v pohodě, zaškrábe si na dveře a už běžíme. Bojím se, že se nenaučí čůrat jen venku. Venku ji samo dávam pamlsek, když se vyčůrá, ale... Ještě jsem se chtěla zeptat na venčení. Jedna paní mi napsala, že bíglici venčím málo, tak jsem se chtěla zeptat na nároz někoho z vás ráno ji venčím 30 min., v 15.30 ji přítel venčí taky 30 min. a někdy krapet víc a já s ní jdu pak v kolem 17 hodiny na hodinu a kolem 21 hod na 15 min. Chjo bojím se aby netrpěla. Jinak o víkendech lítá po zahradě a jezdíme do lesa. Prostě se snažíme, ale bojím se že málo. Děkuju za vaše rady.
Mončo, já nevím, ale mě to připadá, že to děláte dobře. Proč negativa. Já ráno taky nestíhám, vyběhneme na půl hodinky, po práci tak na hodinu, podle počasí, kolem 18-19 hod znova na půl hoďky a pak před spaním na pár minut. Vyčůrat a domů. Takže koukám, že to děláme stejně. Mám tedy starší psy, ale co si pamatuju, tak dokud byl Tobín štěndo, cca do 6 měsíců, tak jsme někdy vyběhli i kolem 3 hod. ráno. Doma chodil na noviny, pokud to nestihl, kolikrát si hrál a na to, že potřebuje čůrat zapomněl. Najednou od míčku vyletěl jak střela na noviny a bylo to. Nestačila jsem ani zareagovat. Nebojte se, naučí se to. Tobín byl čuně, ten to uměl bezvadně až na 8 měsících.
Maxík už na 4. Nu, což. Ale doma se mi už nevyčůrají, ani jeden, i kdyby jim měl prasknou močák.
Ono, příští týden mají přijít mrazy a to s takhle malým pejskem dle mého hodinu venku stejně nevydržíte, hlavně dávejte pozor na packy. Můj pes si je minulý rok spálil od zledovatělého chodníku, když začal brečet a dávat je nahoru, tak už bylo pozdě. Mazat a mazat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.