Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
mám na milovníky zvířat dotaz. Mám ročního nekastrovaného kocourka s PP, je hravý, zdravý, dominantní, trochu žárlivý. Zrovna mě napadlo, že bych mu brzy chtěla pořídit kamaráda nebo kamarádku (ale aby měli koťátka, to nechci). Toho nového kočičáka bych si ráda pořídila z útulku, chci dát nějaké opuštěné kočce nebo kocourovi domov. Podmínky mám výborné, zvířata miluji, co dodat.
1) A teď bych se chtěla zeptat zkušených, zda si mám z útulku donést kočičku nebo kocoura, aby se dobře snášel/a s mým kocourem Rávím. Můžu si dovolit přinést jenom koťátko nebo i dospělého jedince? Sžijí se spolu?
2) Jak probíhá taková typická "adopce" kočičky z útulku?
Děkuji za rady.
radeji bych doporucil kocoura,vzal bych si kote,zajdete do utulku, kouknete se , kdyz se vam bude nejaky libit tak si ho vemete, je slusnost dat do utulku nejaky dar, jako je krmeni pro kocky apd.
Musí být oba kocouři vykastrovaní? Nebo stačí jeden z nich? Nechci, aby na sebe byli agresivní. Proto potřebuju od někoho znalého rady, abych vybrala správně.
To je dotaz pro mou současnou situaci jak ušitý na míru.Minulý pátek se ukázalo, že pokud nechci žít sama, musím si najít kočičího kamaráda(důvody nejsou důležité).Pomohl osud a náhoda, místo přes IE jsem se dostala na net přes Google a po zadání "útulek pro kočky"jsem se dostala na stránku občanského sdružení Toulavé tlapky.Není to vlastně útulek, ale starají se o kočičky, které se dostaly do svízelné životní situace.Na jejich webových stránkách je nabídka kočiček a kocourků i s popisem a fotografií.Jednoho kocourka jsem si vybrala, poslala poptávku a v už v neděli jsem se tam jela podívat.No smůla - s kocourkem jsme si vzájemně do oka nepadi.Nebudu dál napínat, v pátek jsem si odvezla dvouleté kastrované kočičí sourozence a můj život dostal nový rozměr.Slečna, která toto sdružení založila a věnuje tomu všechen svůj čas Vám jistě dobře poradí. www.toulavetlapky.cz nebo mail toulave.tlapky@em/...
doplněno 15.11.10 12:20:Dnes jsem se na stránky občanského sdružení Toulavé tlapky vrátila a objevila jsem, že mají ještě další webové stránky www.utulek-kocky.cz Doporučuji všem lidem s dobrým srdcem a to nejen milovníkům koček, aby si na tyto stránky udělali čas.Je až neuvěřitelné, jak zoufalé mohou být příběhy zvířátek a to ne vždy ze zlé vůle člověka.Možná najdete nějakou možnost pomoci.
Děkuji za kontakt. Mimochodem ta fotografie je nádherná. :D Takhle nějak bych chtěla, aby se potom ti dva k sobě chovali. Prostě až budu v práci nebo mimo byt, budu vědět, že ti dva jsou spolu a nejsou sami.
Patronko, pomohla jste kočičkám, máte je u sebe, a věřím, že Váš život má nyní jiný rozměr. Přeji to, jak těm kočičkám, tak Vám. - stařenka
Já si myslím, že svého kocoura budete muset nechat vykastrovat, že vám začne značkovat. Hodně lidí si bere raději kocoura, protože je snadnější kastrace. Ale jinak se jeden přizpůsobí druhému. Nový se zklidní a domácí pán se rozpohybuje. Prospívá to všem
Babkazov, mohla byste mi prosím popsat přesně rozdíly mezi nekastrovaným a kastrovaným kocourem? Nějak se v tom ztrácím... Děkuji
Nekastrovany kocour si obvykle zacne drive ci pozdeji znackovat svoje teritorium zapachajici moci. Opravdu je spis vyjimka, kdyz nekastrovany kocour neznackuje. Pokud si tohle chovani zafixuje, nemusi prestat ani po kastraci. Pokud nemate kocoura na chov, nemate pro nej dostatek kocek na kryti, je vyhodna kastrace pro kocoura i majitele. Nekastrovny kocour bez kocek na kryti je chudak, trapi ho touhy, muze hubnout, muze se projevit agrese vuci majiteli. Nepisete jake mate plemeno, nektera temperamentni plemena se mohou zacit sexualne projevovat v pul roce, jina pozdni treba az ve dvou letech. Pokud poridite kote-kocourka k nekastrovanemu kocourovi, nejspis v dobe dospivani toho mladsiho dojde k neshodam a budete je muset mit oddelene. Nekastrovani kocouri co se snesou jsou velka vyjimka. Znam chovatelku, co ma dva kocoury ze stejneho vrhu. Kdyz zacali dospivat, musela je oddelit a jednoho vykastrovat, nicmene i po kastraci je musi mit kvuli rvackam oddelene. Chtela mit kamarady, ma dva jedinacky. Byt vami necham kocoura vykastrovat a k nemu si poridim kote. Kote s dospelou kockou se obvykle seznamuje snaz nez dve dopsele kocky, je zvykle jeste na sourozenecke rvacky a vychovu matky, takze se starsi kocce snadno podridi. Je jedno jestli kocku nebo zase kocoura. Ja bych po zkusenostech volila asi kocoura, jsou mazlivejsi a hravejsi a kastrace je velmi jednoducha.
1. Lepší je kotě, jsou submisivní a přizpůsobí se, samosebou klidně i půlroční, ne jen prťavé. Bohužel existují i případy, kdy se kočky ani po dvou měsících nesnesou.
2. Vybral jsem si na webu koček z Hodonína, přivezli mi ho cestou do Prahy, podepsal jsem protokol, zaplatil příspěvek na péči (je to půlka ceny očkování). V protokolu je požadavek na zprávu o svěřenci v prvních dnech a pak po měsíci. A závazek ke kastraci. Tim je naučený na jméno, mazlík k pohledání, je mi moc líto, že jeho tři bráškové zůstávají v útulku. Sparta je totiž mizerný protihráč, doufal jsem, že ho prcek rozhýbe, ale tlusťoch se jen tak nehne.
kocky-hodonin.estranky.cz/... - jsou úžasné.
Sdruženou nabídku různých (nikoliv všech útulků) najdete na kocky-online.cz/...
Dobrý den,
jedna moje známa, která příležitostně depozituje, mi poradila, že dle jejích zkušeností se lépe snese kočka a kocour. Samozřejmě vykastrovaní. Prý kočka a kocour se chová spíš jako pár, ale kočky stejného pohlaví jako rivalové. Ale je to asi individuální. Ale já se řídila její radou a k dvouleté kočce pořídila pětiměsíčního kocoura. Je to asi měsíc. Zatím to nejsou kámoší na život a na smrt, ale řekla bych, že uběhne pár týdnů a budou. Jinak 2 kočky jsou opravdu lepší než jedna
Včera to byl týden, co mám doma kočičí dvojčátka. Neumím posoudit, jestli si svůj sourozenecký vztah uvědomují, ale chovají se tak k sobě.Každý má svou misku, kocourek spořádaně papá z té své, kočička mu dá pohlavek a tlapkou mu něco z misky sebere.Za ten týden jsou už pořádně vykrmení, když jsem je přinesla, daly se jim spočítat žebra.Každé odpoledne ulehnou spolu do nejmenšího pelíšku a tam spinkají jako jedno mourovaté klubko.Měla jsem už dva kastrované kocourky různého věku. Úžasně si spolu vyhráli, ale takhle blízcí si nebyli.
doplněno 20.11.10 18:25:Na fotce je vidět, jak je kocourek už o dost větší než jeho sestřička.
Určitě jsou sourozenecké vztahy znát, prostě si správně voní a jsou na sebe zvyklí. S pohlavní dospělostí začnou být kočičky trošku jiné, ale počítám že budete kastrovat.
Už jsem si je kastrované přivezla z útulku ( viz výše ).Jsou jim dva roky, ale byli tak hubení, že nevážili víc než koťata a vešli se do jedné přepravky.Proto jsem dávala druhý snímek, jak se za týden vykrmili (hlavně kocourek).Dnes jsem je poprvé viděla, jak si navzájem umývají hlavičky a záda.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.