Pro dvouleté dítě je nejlepší zvíře plyšová hračka. Pokud to berete takto, tak si žádné zvíře do domu nepořizujte. Živé zvíře není hračka, je to živý tvor, o kterého je třeba se starat s láskou a péčí, protože je na vás zcela závislé. Není to hračka pro dítě!
Pro dvouletého chlapečka jakékoliv, ale plyšové. Dvouleté dítě určitě rádo pohladí koťátko, pejska, podívá se na rybičky v akváriu. Ale pořizovat mu zvíře domů je podle mě opravdu příliš brzy, ještě z toho nemá rozum.
Bože, živé zvíře není hračka. Chceš týrat to zvíře, nebo šikanovat dítě, aby se o něj pravidelně staralo? Pokud to nebude plyšová, doporučuji nějakou krajtu nebo anakondu, alespoń se navečeří.
Zkusil bych ho vzít do zoo, tam se mu bude líbit spousta zvířátek. Podle toho bych mu zakoupil zvíře plysove. Dvoulete dite nemá ještě rozum na živého kamaráda.
Nejenže nemá rozum, ale nemá koordinaci, může na zvířátko upadnout, šlápnout. Dvouleté dítě má tlapky jako medvídek. Může ublížit. Jedině snad dogu. Té to, při její velikosti, nebude vadit. Svěřte se, vy chcete zvířátko. Vy po něm toužíte. Že je to tak?
hanulininka*
Máte pravdu ja chci nějaké zvířátko, ale i zároveň aby bylo vhodné k malému dítěti... :D
Vnučka dostala loni v lednu kocoura ragdoll, 2 roky měla v dubnu a jsou to nerozluční kamarádi, na její zavolání vždy přiběhne i kdyby byl kdekoliv na nás nereaguje. Dokonce ji od té doby nikdo nemusí uspávat, strčí ho do postýlky, zakryje a oba spí. Vnučka mu sama dávkuje granule a dohlíží aby je vždy v misce měl. Jinak je to starost pro její rodiče ale žádný jiný problém není.
Taky mám dítě a kočky a přijde mi to dobré spojení. Kočky nejsou tak malé jako hlodavci, takže nehrozí, že jim dítě ublíží. Pokud se jim něco nelíbí, tak odejdou, schovají se nebo někam vyskočí. Tedy ty moje ne, ty se nechají od dětí tahat a česat a ještě u toho vrní. Když se kočce něo nelíbí, tak nejdřív syčí, pak seká a pak teprve možná kousne. Kočky mi k malým dětem přijdou mnohem bezpečnější, než pes. Nedají se sice zdaleka tak dobře vycvičit, ale kdyby náhodou, tak poranění od kočky má mnohem menší následky, než od psa. Kousanec od psa spraví v lepším případě na chirurgii pár stehů, v horším případě zanechá doživotní následky a v tom nejhorším případě dítě nepřežije. Kousanec od kočky v nejhorším případě vyžaduje pouze aplikaci antibiotik a případné jizvy do pár let nejsou patrné.
nicozjb*
Máme obojí nejlépe snáší oproti všem masážím z televize ast jinak za všechny tyto nehody mohou pouze rodiče kteří doma nechávají děti bez dozoru se psem nebo kočkou .
ladaadal*
pb - o rozdílu zranění od psa a od kočky si povíme, až tvému dítěti kočka drápkem vyškrábne oko. Právě naopak, pes nikdy neublíží (nejedná-li se samozřejmě o narušeného jedince), zatímco kočka je v tomto nevyzpytatelná a záleží jen na tom, kolik má trpělivosti.
Na zvířátko je ještě malý.Moje holka začala pejskovi nosit hračky a on se k ní otočil zády.Nechápala proč si s ní nehraje.Sousedcin kluk taky dvouletý chytl potkana tak nešťastně že mu rozdrtil žebra a potkan do rána vnitřně vykrvácel-nezapomel ho ovšem už mrtvého donést rodičům do postele-hezké ráno tedy.Další případ je hodně sadisticky-házení kotete proti zdi,drceni malých kuřat.Tohle máme v rodině.Klukovi budou 3.roky. Abych to shrnula-tak malé dítě nemá v rukou ještě cit.Neví jak hodně má zmáčknout a aby zvíře neuteklo-pritlaci.Nechte to na první třídu.Holky jsou v tomhle peclivejsi.
Při styku se zvířaty, psi, kočky atd., musí být dodržovány určitá hygienická pravidla. Že zvíře bude očkované proti nemocem a pravidelně odčervené je samozřejmostí. Přesto bych se u tak malého dítěte bála infekce (kočky např. toxoplasmóza) Jinak jak uvedeno výše.
Nám se děti narodily již když domácnost obývali psy a pár hlodavců pokud máte zkušenosti klidně si pořiďte psa ale rozmyslete přece jen žijí i 15 let zda to půjde dohromady s vaším životním stylem .
jakékoliv, zjistěte si ale pokud nemá chlapecek treba alergii na peri, srst...vyhnete se pripadnym problemum. A pozor jeste aby zvire nezaclo na chlapecka zarlit, meli jsme zarliveho papouska.
No určitě nechci pro chlapečka hračku, myslela jsem aby vyrůstal se zvířátkem třeba kočkou. Je jasné, že se o např. o kočku budu starat hlavně já. Chtěla jsem jen, aby měl jen kamaráda, určitě bych mu nedovolila aby kotě hazel na zeď... atd... Ale děkuji za odpovědi
krkovicka*
Už jsem Vám sice odpověděla,ale asi jste to nepochopila.Ten náš kluk-bratrancův žije na vesnici.Je v každodenním kontaktu s prasatem,kočkou,králíky,krůty,kachny a samozřejmě s jejich mláďaty.Ovšem jim ubližuje a bohužel uhlídat se to nedá.Dokonce mu králík přes pletivo ucvakl prst a jeli na šití a co myslíte?Strká ho tam dál.Ubližuje jim tím jak se je snaží chytnout.Kotě se musí jít vykoupat tak ho hodil do bazénu apod.Na dva roky totiž neví a nepozná rozdíl mezi živým tvorem a hračkou.Nezaslouží si abyste ho pokaždé stresovala okrikovanim.Počkejte dva roky.Toť můj názor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.