Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Želva suchozemská a její chov v bytě 2+1

Od: michalll* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, uvažuju o koupi suchozemské želvy, zřejmě pardálí protože nezimuje...Máte někdo doma takovou želvu nebo alespoň zkušenosti?

Lze takový živý tvor chovat v malám 2+1 bytě? Jak je to ze zápachem, trusem, močí, výběhem...A také, není to zvíře na 3,4 nebo 5 let, ale z generaci na generaci, takže nemůžou nastat problémy později i s malýmy dětmi (hygiena)...

Na kolik taková želva měsičně vyjde (potrava + elektřina)?

Spoustu věcí jsem už četl na internetu o tomto druhu, ale taky se řádky o této želvě hodně liší..Zatímco někde mi na netu nebo osobně v prodejně radili, že žárovka UV je zbytečná a stačí vytamíny, na druhém míste mi řekli že to je nezbytné...Na jednom místě mi říkali že nenáročné zvíře, na druhém absolutně náročné, na stravu, na prostor, na světlo, na teplotu, na UV...

Děkuju proto za každou radu

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pegin*
hodnocení

0x

já nevím,ale znímí ji mají normálně přes léto na zahradě volně ve výběhu puštěnoi a jen na zimu ji schovají,zas bych to tolik neprožívala asi.

matejka*
hodnocení

0x

Pokud chcete aby vám želva žila z generace na generaci, tak to prožívat musíte. Zas tak nenáročné zvíře to není a to, že někomu přežívá v mizerných podmínkách neznamená, že to zvíře nestrádá. UV lampu bych určitě koupila, zas na tolik peněz to nevyjde a pro želvu je to přirozenost. Určitě bych s těmito všemi otázkami kontaktovala zkušeného chovatele, myslím, že váš zájem ocení a zodpoví vaše dotazy. Rozhodně nekupujte želvu ve zverimexu, nevíte nic o jejím původu, stáří a zvířata v těchto obchodech jsou často vážně nemocná a brzy umírají.

borax*
hodnocení

0x

Želva je dobrá volba. UV záření je opravdu důležité, ideální je pochopitelně sluníčko. Stačí udělat výběh na balkoně, ale je nutná budka aby se želva mohla schovat do stínu. Pokud budete pravidelně terárium čistit, není se zápachem problém. Doporučím vám chovatele, který má mnoho zkušeností.. Má i želvy pardálí. Jeho radami a webem se řídím už pár let a želvy mám zdravé, krásné a doufám i spokojené. Taky mám malé děti a problémy žádné :)

zelvy.wbs.cz/... podívejte se sem, pokud na své otázky nenaleznete odpověď přímo na jeho stránkách, nebojte se napsat email.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]