Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám 4´měsíce starou holčičku Border kolie, může být přes zimu venku? Má zateplenou boudu s předsíňkou.
Dobrý den. Myslím, že paní nebo slečnu zajímalo pouze, jestli takové štěně vydrží mrazy. Tak přidám svůj názor. Mám taky 4měsíční štěně retrívročuvače, prozatím je celodenně venku, jenom na noc, pokud budou mrazy bude ještě spát v chodbě, kde se netopí. Ale příští zimu už venku. Je dobré dát do boudy hooodně slámy. Tak a´t se daří.
já mám fenku FCR 6měsíců od 2měsíce je venku. Boudu má v kolně, s chodbičkou, zateplenou, vystlanou slámou. Myslím, že je naprosto spokojená. Jen se musí dávat pozor na vodu, která teď zamrzá.
Dobrý den, slyšela jsem, že se ale ve slámě drží blechy. Je to pravda? Dá se tomu nějak předejít? Děkuji za odpověď.
blecha není blbec, proč by mrzla ve slámě když se může hřát v kožichu.
Lepší než sláma je seno neboť tráva nemá tak velké dutiny ve kterých se v případě slámy srazí voda a sláma dříve provlhne, nehřeje, plesniví.
takové malé štěňátko to asi není dobrej nápad,zaprvé se na vás dostatečně neupoutá pokud bude venku sama a ne s Vámi a za druhé takhle malá a hned na zimu hodit ven to bych teda nedělala.Ale myslela sem,že border kolie jsou pejsci do domu,tak teda nevím.Štěně se bude nudit a bude vám devastovat dvorek popř, zahradu,tak se mu musíte pořádně věnovat.
Silne pochybuji, ze jeden z nejinteligentnejsich ovcackych psu ne svete je urcen k povalovani na gauci. Pes patri na zahradu do boudy tak jako jinde ve svete. Na nejake rozmazlovani jsou trochu jina plemena) Verte, ze bude spokojena, akorat se ji musite dostatecne venovat a kazdy den ji pekne utahat, jinak si vybije energii nekde, kde se Vam to nebude hodit...Hodne zdaru!
No, já jí doma celý den mít nechci protože by tam dělala bordel. Kdybych jí venku měla v kotci přežila by tu zimu?
Ale to psisko dělá stejný bordel jako psiska jiná! Vždyť je to štěně! Začínám tušit, že jste si pořídili psíka, na kterého asi nestačíte. BOC jsou velmi náročné a je jen málo možností, kdy se stanou nepříjemnými, agresivními... a to je samota. Zimu přežije, fyzicky ano, ale psychicky bude velmi strádat a za její reakce při poskytnuté svobodě ji nakonec budete trestat?
musíte naučit pejska být doma a chovat se slušně,spousty ale opravdu spousty hraček,vychovávat když jste doma co se smí a co se nesmí,ano není to jednoduché ale štěně se to samo nenaučí,cokoli nebezpečného schovat,koupit plnící balonky na pamlsky popř. bůvolí a jiné kostičky,přimlouvám se aby bylo štěňátko doma...
Mnoo, nevim kde zijete.Jestli ve meste, tak Vase rady jakztakz dovedu pochopit, protoze mate psa nejspis jako hracku.Normalne to ale vypada tak, ze muj 3-mesicni pejsek spi naprosto klidne venku, dovnitr se dostane jen na chvilku kdyz mu to dovolim, jinak lita po zahrade, hraje si a je spokojeny na cerstvem vzduchu( kourite doma? Vas pes to bude jiste milovat( ...) A jak jsem jiz podotknul, BOC neni gaucovy povalec, potrebuje vic pohybu, nez vetsina dnesnic lidi vubec zvladne...
Udělejte psisku radost a nechte jej popás ovce alespoň přes plot! Pro toho psíka je to zážitek tak silný, že po něm spí několik hodin a jen kope nohama a stále ještě honí a honí...
doplněno 01.11.10 19:07:Jen pro zvědavce, ten v pozadí, s tím modrým pruhem, jsem opravdu já - už bez kníru.
doplněno 01.11.10 19:41:Vždycky mně mrzí, když vidím, že má někdo psa jen proto, že ho má...
Na BOC mám čas. Venku už je odmalička a nikdy s tím nebyl problém. V sobotu s ní chodím na základy Agility v úterý do psí školky to si myslím že zatím pro 4 měsíčního pejska stačí. Ty ovečky to je pěkný nápad ale bohužel u nás nikdo ovce nechová. Prostě se bojím jestli jí nebude zima
ráda bych vložila fotku, ale nevím jak
fotka:
doplněno 01.11.10 19:53:ještě bych se chtěla Strejci vyjádřit k vaší první odpovědi: Pes bude devastovat i dům když nebudu doma a je to stejné, učit ho aby nedevastoval dům nebo zahradu. Pejsek se také musí učit, že s ním pořád nebudeme, a čím dřív se to naučí tím líp.
Ještě bych vám ráda neco řekla. Doufám že si nemyslíte že jsem si pejska pořídila jen tak, kdy bude čas. Povahu pejska jsme pečlivě vybírali, řekli jsme si s rodiči na co máme a na co ne. Hodně dlouho jsme o tom přemýšleli. Jestli bude čas, finance atd... . Teď se s pejsánkem celý náš dosavadní život změnil. Je to nádherný pocit když otevřete branku a s láskou v očích a s radostí že vás vidí k vám přiběhne malá roztomilá chlupatá kulička, když se o něco můžete starat dávat tomu svojí lásku a ono vám tu lásku mnohonásobně vrací. Opravdu jsem si nepořídila pejska jen proto abych s ním machrovala. Mám jí ráda, tak moc ráda že to ani nejde říct. Ani ve snyu by mě nenapadlo že se do naší rodiny příjde se psem tolik lásky a radosti. A otázku sem vkládám protože mám o ní péči a chci pro ní to nejlepší. Ona sama byla v domě nerada, radši běhala venku. Chci pro ní to nejlepší. Chodím s ní na cvičák, když vidím že jí to baví tak to baví i mě. Bylo by mi strašně líto kdyby jste si o mě někdo myslel že jsem si pořídila psa jen tak, abych ho nakrmila kdy by se mi chtělo a měla ho jenom na pomazlení. Nechci nic zanedbat a chci mít ŠŤASTNÉHO psa.
Taky moc nesouhlasím s tím dělat ze psa gaučáka... Venku v zateplené boudě přežije krásně, to se bát nemusíte. Vystelte jí boudu bohatě suchou slámou - je to výborná izolace a neváže vodu. Dbejte na to aby v zimě měla dostatek vody - nezamrzlé. Snažte se s ní trávit maximum času - v zimě je to horší, protože se vám nechce tolik ven jako v létě... Nevím jak to máte vymyšlené jestli bude moci pes domů aspon občas? jestli jo, zaveďte si pravidelný čas (třeba od 7-8 večer před večerní procházkou) kdy si může doma lehnout na místečko a "být s vámi" Pejsek si zvykne na systém a bude spokojený, věřte mi.
Dlouhodobý pobyt v zimním období doma a pak noc/den venku není vhodný protože psovi nenaroste pořádná teplá srst a je mu pak zima. Jo a jestli budete mít psa trvale (nebo převážně) venku, nekoupejte ho v šamponu - odmastí se mu srst a promokne na kůži...
Já mám psíka taky venku (doma nemůžu z důvodů alergií) v boudě - kotec nemáme, pes je vždy na volno. Jo, pár kytek, květináčů a nesmyslů zničil to je pravda - ale z nudy protože nikdo nebyl doma. Dnes je celkem v pohodě a nic neničí...
Pouze v zimě - když je víc jak -10 tak ji bereme na noc do chladné chodby - má tam svoje místečko a nezlobí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.