Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci se poradit s páníčky pejsků kteří chodí na výstavy,od kdy jste na výstavy začli chodit,mé fence je 6 měsíců. A jak ste pejska naučili chodit u levé nohy pěkně v kruhu v klusu?Moje fenka přesto že je ohař,dokáže být klidná,klusání venku navolno když běháme jí jde,akorát nějak u té nohy ne a na tom výstavním vodítku jemným se bojím abych tam nedopadla tak že povlaju za tou svou slečnou psí nikdy jsem na výstavě nebyla,chystám se tam v lednu na obkoukání,můžu jít i se psem jenom kouknout?
děkuji za jakékoli rady.
doplněno 31.10.10 13:42:to je ta moje holka
Dobrý den, máte krásnou psí holčičku. Na výstavu s ní již můžete, na některé výstavy se chodí už od 3 měsíců. Budete ji mít přihlášenou ve třídě Puppy class věk od 6 do 9 měsíců. S tím, jestli Vám na výstavě nepůjde u nohy jako dospělí pes si nedělejte starost - žádný učený z nebe nespadl a od toho je právě tato třída, abyste si tam vše spolu vyzkoušeli. Běh v kruhu u nohy jí naučíte pouze tím, že to s ní budete někde na rovném prostranství trénovat. Bylo by dobré, kdyby tam s vámi ještě někdo se psem běhal, aby se ta Vaše fenečka naučila, že má běhat u Vaší nohy a že se ostatních psů nesmí všímat. Jinak na výstavu "jenom se kouknout" můžete i s ní, musí mít však v pořádku očkování. Musíte mít sebou platný očkovací průkaz jako pes, který je na výstavu hlášený. Přeji Vám hodně radosti s Vaší psí holkou.
Holčička je krásná
Jinak třída štěňat 4 - 6 měsíců, třída dorostu 6 - 9 měsíců věku.
Jak píše Evinkat nade mnou, u štěňat a dorostu se bere ohled, že psík neběhá jak dospělák. Jinak hezké chvilky s miminem
Jo a pokud se půjdete mrknout na výstavu, musí být očkovaná taky proti vzteklině
očkovaná proti vzteklině je.Takže Vy navrhujete ji už na výstavu přihlásit a zkusit to s ní naostro v té třídě dorostu. Původně jsem měla v plánu jít s ní na výstavu až po těch 12 měsících,jelikož je to třeba na uchovnění a zatím jenom trénovat. Jinak už jsme měli možnost na jednom setkání ohařů být na pódiu a mezi pejsky se chovala normálně,ani si jich nevšímala.tak snad to bude dobrý i na výstavě.Jinak když ted získá titul jako v třídě dorostu asi stejně bude muset ještě na jednu výstavu jako dospělá aby získala to VELMI NADĚJNÁ viďte?jsem naprostý začátečník tak se omlouvám za dotazy...a jak to na výstavě chodí?můžeme získat nějaký titul nebo ne?a nebo ceny?děkuji...
V mladých se dává V, VD, D. Pro uchovnění budete potřebovat posudek z této třídy - aspoň tak je to u nás.
VN je pouze ve třídě štěňat a dorostu. Já bych zkusila i ten dorost, aspoň se podívá co a jak, i pro Vás to bude dobrá škola Že jste začátečník, to neva, klidně se ptejte, co víme poradíme
tak ted jsem zjistila že fenka musí mít klubovou nebo speciálnmí výstavu a tohle bude národní,tak asi nic,vidte?nejsou na národní náhodou už ocennění psi z jiných výstav?to jsem tomu teda dalano asi tam půjdem mrknout jako diváci
Tak jsem koukla a máte pravdu. Ale na národní přece taky můžete jít Na národní může kdokoli, kdo se přihlásí. A například jsou tam zajímavé soutěže, o nejlepší štěně, dorost atd. Například já takhle zkoušela Božku ve štěňatech na národní v Klatovech a Boženka vychodila nejlepší štěně výstavy
Takže radost nečekaně obrovská
Zkusit to můžete i na národní výstavě, jen tak pro zkoušku. Naučte fenku mimo běhání i v klidu stát a nechat si prohlédnout zuby. Běhání u nohy trénujte na pamlsek, klidně si ho vemte i pak do kruhu, ale něcco co se nelepí psovi na zuby. Pro uchovnění budete muset mít posudek ze třídy otevřené (v některých klubech je možno i ze třídy pracovní nebo mezitřídy, to záleží na vašem klubu). Být vámi, tak si výstavu jdu určitě vyzkoušet, jen si dejte pozor na termíny přihlášek a věk pro jednotlivé třídy. Přeji hodně radosti s fenkou, je moc krásná
Máte překrásnou psinu! Jestli vám můžu trošičku poradit, jeďte na výstavu jen sami. Je to velmi náročné, únavné, vysilující. Psinečka by se zbytečně stresovala. Je tam spousta pachů, zvuků, psů a lidí a je to dlouho. Všichni toho mají plné zuby.
Obkoukejte, jak se chodí a taky jaké fígle kdo má. Někdo má rozestavěnou rodinu po celém kruhu a volají, někdo mává hračkami, někdo šustí papírkem před a nad hlavou psa (jako já) a někdo má problém sám se sebou a šlape po psovi, někdo chytá dech a někdo zmatkuje. :D Výstavní vodítko není podmínkou, pes i psovod se s ním musí naučit.
Výstava je veliká událost a připravuje se celá rodina. A je dobře vědět, do čeho se jde. :D Rozhodčí často bývají přisleplí. Já jsem měla psa nejkrásnějšího v Evropě a on to neviděl a cosi kuckal o špatném úhlení zadních končetin a o kvalitě srsti.
Samozřejmě, že to byla pravda, ale stejně byl nejkrásnější.
A ti rozhodčí, vídají i věci, na kterých (skoro) vůbec nezáleží a sklamání bývá veliké a hořké.
Výstava, to není žádná legrace! A všichni jsou pak rádi, že to mají za sebou.
Babkazov, tak to je trefa Minule mi říkal něco o tom, že je Božka malá
a hle ona je krysařík ve standardu, ale úhlení nám zase pochválil
taksem se rozhodla že půjdu asi napřed očíhnout sama co se tam děje a jak to vypadá,jelikož sem tam opravdu nikdy nebylaale vždycky mě to lákalo,ani nevím proč.a fenku přihlásím někdy jindy,příližitost určitě ještě bude akorát už pak asi do té mezitřídy,jinak to nestihnem,ted jí je už 6 měsíců a výstavy ještě nevíme kdy budou pro rok 2011.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.