Nejste přihlášen/a.
dobré odpoledne všem.
Máme doma měsíc a pul štěně labradora (jsou mu 4 měsíce). Za jak dlouho myslíte že si k nám vypěstuje vztah? Když příjdeme domů, tak spíše vítá tašky s jídlem než nás. někdy nás dokonce nevítá vůbec (když jsem omylem při otevírání branky vysypala granule) Asi to není uplně normální že? Docela mě to mrzí. Jinak je vážně nenažraný. Když jsem v kuchyni, tak se nenechá ničím rozptýlit a klidně u mě sedí 2 hodiny a čeká jestli něco nespadne (schvalne mu od stolu ani od linky nic nehazu, ale obcas mi neco upadne). Jinak mu věnujeme dost času, hrajeme si s ním, chodíme na procházky...
Díky předem za reakce
Pes je absolutně normální! Nikdy mu nic nedejte od stolu či kuchyňského pultu. Pokud už dáte, dejte do misky, z které běžně jí. Štěně je věčně hladové a snaží se smutným okem vymámit cokoliv kdykoliv. Nepodlehněte, nenechávejte nic spadnout na zem, buďte tvrdí k sobě i štěněti... Hladovost poleví až tak po 18 měsících. Sice se říká, že láska prochází žaludkem, ale zde to spíš směřuje k žebravosti... U vašeho štěněte je nejvyšší čas srozumitelně rozdělit lásku a lačnost! Hodně štěstí!
P.s. Vím o čem mluvím, naše psinda má 19 měsíců...
Agatko, všichni už Vám správně odpověděli, já jen potvrdím, že je to naprosto normální. Mám psy dva a co se týče jídla, jsou oba stejní. A víte co?
Legrační je, že bych se takhle mohla trápit i u manžela. První, co ho zajímá, když přijde domů z práce je: "Co máme k obědu?"
Muzu vas uklidnit, ze mate uplne normalni stene. Retrieveri obecne jsou silene nenazrani (jsou vyjimky, samozrejme) a tohle chovani je uplne normalni. Vztah pestujte bez ohledu na to jak moc sili po zradle. Memu psovi jsou temer dva roky, vztah mame uzasny, ale kdyz prijdu s nakupem, me zdravi jen ledabyle, tasky ho zajimaji mnohem vic. Linku taky hypnotizuje. Mate uplne normalniho psa a veci, ktere vam vadi - jako treba prekazeni u linky, muzete jen casem omezit vycvikem. Napriklad trenovanim odlozeni na misto v dobe, kdy budete varit. Ale to je beh na delsi trat. Neberte to tak, ze pes ma radsi jidlo nez vas a neni duvod, aby vas to mrzelo, psi takhle nepremysli, proste pud mu veli, ze jidlo je priorita. Na vztahu k vam to nic nemeni, ten si muzete i tak vybudovat uplne super, stejne jako ziskat respekt psa a potom uz bude pro nej mit vetsi vahu to co vy reknete, nez zradlo. Na zravych psech je jedna vec skvela - pri vycviku se vyborne motivuji na pamlsky, cvicte a odmenujte a brzy se nauci vsechno co ma a budou z vas bezva partaci
Nene,vůbec se netrapte. Jsou všichni stejní. Milují nás, ale žrádlo je žrádlo! A všimněte si, pes respektuje většinou pána a poslouchá ho nejvíce, ale paničku miluje, protože ho krmí. :D Mi pes bezvadně hlídal. Třeba kolo. Všichni z toho měli plezír, jak vyjel po "zloději". Jednou šel kamarád s piškotem a Andy kolo za ten piškot vyměnil.
A nevítal babičku, vítal její tašku. Vždycky mu něco přivezla.
Máte úplně normálního psa!
no, prostě je to labrador, no... Oni jsou popelnice. Ta naše se jednou dostala k pytli s granulema a přežrala se tak, že jsme museli k veterinář... (a není jediná komu se to stalo).
Ale netrapte se - má vás rádo, vždyť ho krmíte však vám neuteče když jdete na volno, ne? ale když bude mít někdo piškotky, tak půjde za ním. však to můžete vyzkoušet - ale - ve 4 měsících je to ještě fakt mimino, nechtějte od něj zase tak moc...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.