Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Labrador má raději žrádlo než nás

Od: agatha* odpovědí: 10 změna:

dobré odpoledne všem.

Máme doma měsíc a pul štěně labradora (jsou mu 4 měsíce). Za jak dlouho myslíte že si k nám vypěstuje vztah? Když příjdeme domů, tak spíše vítá tašky s jídlem než nás. někdy nás dokonce nevítá vůbec (když jsem omylem při otevírání branky vysypala granule) Asi to není uplně normální že? *nevi*Docela mě to mrzí. Jinak je vážně nenažraný. Když jsem v kuchyni, tak se nenechá ničím rozptýlit a klidně u mě sedí 2 hodiny a čeká jestli něco nespadne (schvalne mu od stolu ani od linky nic nehazu, ale obcas mi neco upadne). Jinak mu věnujeme dost času, hrajeme si s ním, chodíme na procházky...

Díky předem za reakce :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pes je absolutně normální! Nikdy mu nic nedejte od stolu či kuchyňského pultu. Pokud už dáte, dejte do misky, z které běžně jí. Štěně je věčně hladové a snaží se smutným okem vymámit cokoliv kdykoliv. Nepodlehněte, nenechávejte nic spadnout na zem, buďte tvrdí k sobě i štěněti... Hladovost poleví až tak po 18 měsících. Sice se říká, že láska prochází žaludkem, ale zde to spíš směřuje k žebravosti... U vašeho štěněte je nejvyšší čas srozumitelně rozdělit lásku a lačnost! Hodně štěstí!

P.s. Vím o čem mluvím, naše psinda má 19 měsíců...

marenka*
hodnocení

3x

Agatko, všichni už Vám správně odpověděli, já jen potvrdím, že je to naprosto normální. Mám psy dva a co se týče jídla, jsou oba stejní. A víte co?

Legrační je, že bych se takhle mohla trápit i u manžela. První, co ho zajímá, když přijde domů z práce je: "Co máme k obědu?" *zed**smich*

27.10.10 08:11
agatha*
hodnocení

*haha*cha chááá to jste mě pobavila :D

No a na základě toho, že miluje žrádlo, můžete za kousíček žvance naučit úplně všechno. I anglicky! :) Toto rčení je převzato od kamaráda, který říkával: Můj pes umí všechno. Neumí jen anglicky. A to proto, protože nechci. Až budu chtít, naučím ho to. *haha*

katerina77*
hodnocení

2x

Muzu vas uklidnit, ze mate uplne normalni stene. Retrieveri obecne jsou silene nenazrani (jsou vyjimky, samozrejme) a tohle chovani je uplne normalni. Vztah pestujte bez ohledu na to jak moc sili po zradle. Memu psovi jsou temer dva roky, vztah mame uzasny, ale kdyz prijdu s nakupem, me zdravi jen ledabyle, tasky ho zajimaji mnohem vic. Linku taky hypnotizuje. Mate uplne normalniho psa a veci, ktere vam vadi - jako treba prekazeni u linky, muzete jen casem omezit vycvikem. Napriklad trenovanim odlozeni na misto v dobe, kdy budete varit. Ale to je beh na delsi trat. Neberte to tak, ze pes ma radsi jidlo nez vas a neni duvod, aby vas to mrzelo, psi takhle nepremysli, proste pud mu veli, ze jidlo je priorita. Na vztahu k vam to nic nemeni, ten si muzete i tak vybudovat uplne super, stejne jako ziskat respekt psa a potom uz bude pro nej mit vetsi vahu to co vy reknete, nez zradlo. Na zravych psech je jedna vec skvela - pri vycviku se vyborne motivuji na pamlsky, cvicte a odmenujte a brzy se nauci vsechno co ma a budou z vas bezva partaci :)

hodnocení

1x

Nene,vůbec se netrapte. Jsou všichni stejní. Milují nás, ale žrádlo je žrádlo! *hi* A všimněte si, pes respektuje většinou pána a poslouchá ho nejvíce, ale paničku miluje, protože ho krmí. :D Mi pes bezvadně hlídal. Třeba kolo. Všichni z toho měli plezír, jak vyjel po "zloději". Jednou šel kamarád s piškotem a Andy kolo za ten piškot vyměnil.*haha* A nevítal babičku, vítal její tašku. Vždycky mu něco přivezla. *jasne*Máte úplně normálního psa!

myse*
hodnocení

0x

no, prostě je to labrador, no... Oni jsou popelnice. Ta naše se jednou dostala k pytli s granulema a přežrala se tak, že jsme museli k veterinář... (a není jediná komu se to stalo).

Ale netrapte se - má vás rádo, vždyť ho krmíte *smich* však vám neuteče když jdete na volno, ne? ale když bude mít někdo piškotky, tak půjde za ním. však to můžete vyzkoušet - ale - ve 4 měsících je to ještě fakt mimino, nechtějte od něj zase tak moc...

agatha*
hodnocení

Díky za odpověd. :) neuteče když okolo nejsou lidi ani psi. Jinak za nima běží a skáče na ně a oni jsou pak naštvaní (což chápu) a dělá že mě neslyší. Spolehlivě ho přivolám jen na šustění pytlíku. *nevi*Pořád je hrozně zvídavý. tak ho pouštím jen když okolo nikdo nejde.

agatha*
hodnocení

díky vám všem moc! pomohli jste mi a už nemám výčitky že dělám něco špatně a nepřemýšlím nad tím proč mě nemá rád atd. *slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]