Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Morčátka

Od: gealen odpovědí: 2 změna:
Ahoj! Potřebovala bych poradit. Mám 2 morčecí samičky. Obě mám už rok a půl a jsou spolu v jednom akváriu. Celou dobu se snášely velmi dobře i když se občas pošťuchovaly. Ale poslední dva dvy, jedna začala útočit na druhou, ošklivě ji pokousala a tak jsem je musela dát od sebe. Co mám dělat? Budu je moci dát ještě k sobě? Čím to je že po několika měsících se nesnesou? Děkuji. Smutná panička

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Neco podobnyho sem mel kdysi s kreckama. Zkus jim tam dat samecka.

doplnit odpověď
hodnocení

0x

Jo, to už tu myslím i bylo. Oni prostě ty samičky jsou vůči sobě velice nevraživé. Je téměř jisté, že jde opravdu o potřebu si napravit hormony:). Nejlepší je mít páreček, ale to pak vede k veliké produkci mláďat a tak to má smysl snad jen pro majitele hadů. Já jsem našeho letitého morčáčka Václava čas od času dokonce nosil do zdejšího zverimexu, říkal jsem že ho beru do bordelu*smich*. Tamní šéf byl rád za jednobarevnou varietu a Venca byl blahem bez sebe...

Trošičku jsem překvapen tím, že máte myšky v akváriu - klec je pro ně jednoznačně lepší, je s tím trochu víc uklízení okolo, ale dojem většího prostoru je tam dost podstatný. Samičky mají tendenci si tvořit svá nedotknutelná teritoria a pokud necítí do všech stran volnost, jsou ještě nevrlejší. A dva domečky by asi byly moc...

Chcete-li opravdu mít šťastná morčata, doporučuji knížku od Katrin Behrendové MORČE Jak o ně pečovat a jak mu porozumět Zdravím

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]