Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočka má u očí hnis

Od: miruna* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, mám asi pětiměsíční kočku, již druhý den má u očí hnis a dost sliní.Jí málo i jsem si všimla,že se jí zvedá žaludek,stále pospává. Bohužel se pořád dost bojí, tak ji ani nemohu vzít na veterinu.Nemáté s tímto stavem někdo skušenosti?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

knopka*
hodnocení

3x

V tomto případě se neohlížejte jestli se bojí nebo nebojí,prostě drapnu kočku dám ji do přepravky nebo krabice a jedu na veterinu.Tam ji držet budete muset tak jako tak...

marenka*
hodnocení

0x

Miruno, jestli není kotě otrávené, tak bych to tipla na dost vážnou nemoc. Víte, že některými chorobami jste ohrožení i Vy? Kočka může i zahynout, já bych jí na tu veterinu vzala, ať se bojí, nebo ne. *modla* Soused, když vozí kočku na veterinu tak jí 3 lidi musí strčit do pytle, jenom hlava jí čouhá. Všichni poškrábaní, ale jinak to prostě nejde. Přeji hodně štěstí.

irma*

Zkus jí dát syrová játra, to kočky mají rádi. Já kupuju mražený kuřecí, ale nedávej jí je ledový, tu štávičku z toho nevylévej,kočky to rádi pijou.Naše kočka taky má občas dny,

zvláště v létě, kdy nežere. Jednou měla taky něco v očích a k tomu rýmu a dostala se z toho. Bez veterináře. Já bych ještě 2-3

dny počkala, jestli se to nezlepší, ale uvaž sama, nevidím tu tvou kočičku. Jinak kočky jsou moc citlivá a čistotná zvířatka,

když jim něco nesedne, jídlo či pití není čerstvé,nevezmou si. Tak bud´ na ní hodná a dej vědět.

knopka*
hodnocení

0x

A kočka je doma?Nebo chodí ven?Nebo dokonce jste si ji přinesla z ulice?

miruna*
hodnocení

Kočičku jsem si přinesla již před pěti týdny asi 3 a půl měsíce starou,čistou a snad i zdravou alespoň myslím. Mám jí zatím doma dokud to obě vydržíme. Dost jí rozmazluji co se týče jídla.Kapsičky mlíčko,šunku, pribináček.Opravdu nevím jestli jsem to zavinila já přehnanou péči, je mi divné, že jí teče ten hnis z očí, jak při zánětu spojivek. No co myslíte. Děkuji

knopka*

Tak hnis z očí bych asi řešila samoléčbou-framykoin :).

pepane*

Zánět spojivek
Zánět spojivek _ spojivky jsou zarudlé, oteklé, oko přivřené, svědí, pálí, bolí, to zná snad každý z nás. Může být spojen se zánětem horních cest dýchacích _ tedy rýmou, ale nemusí. "První pomoc"záleží na tom, jaký sekret z oka vytéká. Pokud je průhledný, bezbarvý, vykapávala bych oči ophtalem či borovou vodou a ponechala dva či tři dny na zvířeti, zda si poradí samo. Pokud je výtok žlutý, zelenavý, dokrvava, hlenovitý či hnisavý, patří číča do rukou veterináře.

mackysos.sk/...

binka*

Jak tomu mám rozumnět - kapsičky mlíčko, šunku, pribináček?! To jsou kapsičky s mlíčkem (neznám), nebo snad dáváte kočce mléko?

marenka*

Mě by ani tak netrápily ty oči, jako to slinění a že nežere. *nevi*

doplněno 26.10.10 17:03:

Třeba takový herpesvirus by byl docela průšvih. *plac*

kockysobe.estranky.cz/...

hodnocení

0x

Některé kočky mají růžové, až červené slzy. *sok* Já bych ji také šoupla do přepravky a jela k vetovi. *uspech*A mlíko jen to kočičí. Některé kočky mají z mlíka srajdu a rozhašené trávení.

pttttt
hodnocení

0x

Vezměte ji do přepravky a na veterinu s ní.Na co čekáte?Myslíte,že Vám tady někdo poradí lépe než veterinář,který ji uvidí?

irma*

Žádné kapičky do očí pro lidi ji nedávejte, to se raději poradte s tím verinářem nebo si najděte na netu nějaké kočičí

stránky, je jich tu dost, tam najdete informace.

borax*
hodnocení

0x

Jedině veterinář pomůže. Nestříkala jste ji něčím, nebo nekoupala?

knihomolka*
hodnocení

0x

NEŘEŠTE PROBOHA JAK DLOUHO JÍ MÁTE A CO JÍ DÁVÁTE A OKAMŽITĚ JÍ ODVEZTE K VETERINÁŘOVI!*bum*

i KDYŽ SE BOJÍ! JE TO 100% LEPŠÍ NEŽ NĚCO ZANEDBAT*plac*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]