Nejste přihlášen/a.
Prosím poraďte mi, jak sundat bázlivého kocourka ze starého topolu. Je cca 13 m vysoko a leze pořád výš. Už je tam od večera. Předem děkuji za radu.
Já myslím, že sleze sám- ono mu nic jiného ani nezbyde.... Kočky jsou šikovné - párkrát už jsem zažila kočku na stromě, která tam utekla před psem...když zjistila, že už jí nic nehrozí, tak prostě na " zpátečku" vycouvala...:D. Doufám, že to bude stejný i u toho kocourka. Ještě je na stromě?
Strom. Jestli vydržíš jeho žalostné mňoukání, tak ho nech být. On opravdu sleze sám. Ale může mu to trvat i několik hodin. Takových akcí máme za sebou plno. Žebříky, dobrovolníky šplhající po stromech.. A kotě se bálo a lezlo stále výš a výš. Neboj, nic se mu nestane. Je na stromě jako doma. Nech ho tam a jdi domů. Ono si dodá odvahy.
Ahoj, chudák kocourek... mám taky kotě co leze na stromy a pak se bojí dolů... moje rada: přistavit žebřík, vylézt co nejvýš ke kotěti a lákat ho k sobě, ono se bude snažit, nic jiného mu nezbývá (někdy je to dlouhé přesvědčování, protože se bojí) a když je na dosah, popadnout a snést. Držím palce.
Jak to dopadlo? Slyšela jsem o případu kočky na topolu a po několika dnech nezbývalo než zavolat myslivce aby jí pifnul aby se netrápila. Dost blbý, ale ani hasiči se k ní nedostali. Jsem kočkařka, ochránce zvířat,ale než aby zemřela žízní je lepší asi jí fakt picnout. Lehce se to říká, mám kocourka, nevím jestli bych to dokázala. Nebo veta s narkotizační puškou a dole jí chytit?
haninka "pifnout kočku"
. A Váš názor, že s tím souhlasíte - lepší ji picnout, než aby zemřela žízní
. Říká vám něco půd sebezáchovy? Vy se opravdu domníváte, že kotě se bude na stromě držet tak dlouho, až umře žízní? To by člověk nemohl jít do volné přírody. Ze stromů by se jen sypala uhynulá zvířata žízní
.
Sebod, máš můj 100 procentní souhlas, narozdíl od Haninky...střílet kočky na stromě? ach jo...
Nebojte, určitě sleze. Já jsem také kolikrát plašila a přistavovala ke stromu žebřík. Měla jsem strach, že nezvládne kmen stromu. Nakonec jsem ho dostávala dolů tak, že jsem ho lákala na větvičku, se kterou jsem pohybovala a to ho vždycky dostalo dolů i bez žebříku. Ale jinak doufám, že kocourek je už dole bez nějakého zranění - dejte nám vědět, jak to dopadlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.