Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kurnik pro 6 slepic

Od: joudic* odpovědí: 9 změna:

Zdravim,
potreboval bych poradit s interierem kurniku (viz obr. pudorys), budou se tam mit fajn, nebo byste jej zaridili jinak? Podotykam, ze devcata budou mit zastreseny kazdodenni volny vybeh i v zime, popeliste pod kurnikem, kurnik pouze na noc. Pocitam 6 slepic, 3 na bidlo.

Kurnik pro 6 slepic

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

1x

Pro 6 paráda. Jen nezapoměňte na okno a pokud chcete vajíčka i v zimě, tak zateplení kurníku. Pozor na použitý materiál zateplení ať vám jej myši nezežerou.

doplněno 27.11.12 22:13:

Jedno snáškové hnízdo se počítá pro 4 - 6 slepic. Tak udělejte jen 2.

mowla*
hodnocení

0x

Pro šest slepic je to ´pětihvězdičkové´ bydlení...

;)

doplněno 27.11.12 22:08:

Vleze i 8... Já měl v cca dvojnásobně větším kurníku od 10 do 20 slepic...

V zimě, pokud by jim mělo být chladno, se stejně namáčknou někam do rohu...

;)

doplněno 28.11.12 13:23:

Dírky po hřebících apod. rozhodně netmel - obložení PS stačí - nezatepluješ svůj obývák, ale slepičí - ven, do sněhu, jim taky nebudeš obouvat botičky a za mrazu nasazovat čepičky...

;)

joudic*
hodnocení

to jakoze se vleze i 8? ja mel spis strach ze je moc malej

jezevec*
hodnocení

0x

A kde mají jako saunu, vířivky a bazének, ty tyrane?!

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Máme 6 slepic a kurník máme podobný. Bidlo máme jen jedno, měli jsme původně dvě, ale slepice se stejně vždy nějak na to jedno naskládaly. Snášela máme dvě, úplně stačí. Kurník máme zateplený polystyrenem - stěny i podlahu. Kurník má i okénko s mřížkou (kvůli kuně). Při větší zimě lze okénko zakrýt plexisklem. Vodu do kurníku nedáváme, necháváme ji venku. Slepice jsou v kurníku jen v noci. Dveře na kurníku máme šoupací, připevněné provázkem přes kladku, provázek vede až na plot. Ráno, když slepice pouštíme, nemusíme chodit až do jejich výběhu, jen zatáhneme za provázek.

hodnocení

0x

Kurník - špičkový, my udělali dvě patra a byla to blbost, stejně se naše slepice zdržují jen v tom horním a když je ráno pouštíme, tak jsou to pěkný rány, jak skáčou z horního patra do spodního (žebříček je nezajímá), aby se dostaly ven, ve spodním patře mají už jen snáškové hnízdo...zateplovali jsme kurník polystyrenem, ze začátku se s ním ládovaly (jako kuřata čerstvě přivezená z drůbežárny), ale teď si ho nevšimnou, akorát máme problém s vlhkostí, která se jim dělá od podzimu v pravém horním rohu kurníku, musíme jej hodně větrat, naštěstí máme velká otvírací dvířka ( kvůli čištění)...

joudic*
hodnocení

dik vsem, mam zatim obvodove zdi, a nechce se mi uplne ten kurnik zadelat strechou, myslite, ze by slo jen polozit 5cm polystyren jako strechu a na to naklast desky?
S tim jde ruku v ruce dotaz... co skviry? Je to postavene cele ze starsich desek, jsou v nich diry po vrtacce, od hrebiku a ne vsechny uplne dolehaji... lze to takto nechat a oblozit polystyrenem, a skvirama a dirama se bude trochu odvetravat? Nebo to musim vsechno zakytovat.

ladaadal*

Nic nekytuj, jsou to jen slepice. Já to mám stlučený z nehoblovaných prken, sem tam leze hřebík, mám to obdobně jen s rozměry asi 2,5*1,1 m a měl jsem tam svého času 15 slepic. Teď už jen 8, ale i při těch 15ti ani celý kurník nevyužili. Vleze dovnitř, vyšprkne vajčko a sedne na bidýlko. A na spaní se hečmaj vedle sebe na těsno kvůli teplotě.

Už tohle pro ně bude supervila na kaymanech.*palec*

hodnocení

0x

Taky bych nic nekytovala, jak píše ,,ladaadal". Děsně jsme pořízení slepic taky s přítelem na počátku prožívali, na začátku jsme se dokonce dohadovali, kdo půjde sebrat vajíčka a pořád jsem počítala slepice - do zblbnutí, zda jsou všechny...dnes se dohadujeme , kdo půjde slepice zavřít a čí je to vina, že jsme zase zapoměli večer sebrat vajíčka :)...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]