Nejste přihlášen/a.
Zdravim,
potreboval bych poradit s interierem kurniku (viz obr. pudorys), budou se tam mit fajn, nebo byste jej zaridili jinak? Podotykam, ze devcata budou mit zastreseny kazdodenni volny vybeh i v zime, popeliste pod kurnikem, kurnik pouze na noc. Pocitam 6 slepic, 3 na bidlo.
Pro šest slepic je to ´pětihvězdičkové´ bydlení...
Vleze i 8... Já měl v cca dvojnásobně větším kurníku od 10 do 20 slepic...
V zimě, pokud by jim mělo být chladno, se stejně namáčknou někam do rohu...
Dírky po hřebících apod. rozhodně netmel - obložení PS stačí - nezatepluješ svůj obývák, ale slepičí - ven, do sněhu, jim taky nebudeš obouvat botičky a za mrazu nasazovat čepičky...
Dobrý den.
Máme 6 slepic a kurník máme podobný. Bidlo máme jen jedno, měli jsme původně dvě, ale slepice se stejně vždy nějak na to jedno naskládaly. Snášela máme dvě, úplně stačí. Kurník máme zateplený polystyrenem - stěny i podlahu. Kurník má i okénko s mřížkou (kvůli kuně). Při větší zimě lze okénko zakrýt plexisklem. Vodu do kurníku nedáváme, necháváme ji venku. Slepice jsou v kurníku jen v noci. Dveře na kurníku máme šoupací, připevněné provázkem přes kladku, provázek vede až na plot. Ráno, když slepice pouštíme, nemusíme chodit až do jejich výběhu, jen zatáhneme za provázek.
Kurník - špičkový, my udělali dvě patra a byla to blbost, stejně se naše slepice zdržují jen v tom horním a když je ráno pouštíme, tak jsou to pěkný rány, jak skáčou z horního patra do spodního (žebříček je nezajímá), aby se dostaly ven, ve spodním patře mají už jen snáškové hnízdo...zateplovali jsme kurník polystyrenem, ze začátku se s ním ládovaly (jako kuřata čerstvě přivezená z drůbežárny), ale teď si ho nevšimnou, akorát máme problém s vlhkostí, která se jim dělá od podzimu v pravém horním rohu kurníku, musíme jej hodně větrat, naštěstí máme velká otvírací dvířka ( kvůli čištění)...
dik vsem, mam zatim obvodove zdi, a nechce se mi uplne ten kurnik zadelat strechou, myslite, ze by slo jen polozit 5cm polystyren jako strechu a na to naklast desky?
S tim jde ruku v ruce dotaz... co skviry? Je to postavene cele ze starsich desek, jsou v nich diry po vrtacce, od hrebiku a ne vsechny uplne dolehaji... lze to takto nechat a oblozit polystyrenem, a skvirama a dirama se bude trochu odvetravat? Nebo to musim vsechno zakytovat.
Nic nekytuj, jsou to jen slepice. Já to mám stlučený z nehoblovaných prken, sem tam leze hřebík, mám to obdobně jen s rozměry asi 2,5*1,1 m a měl jsem tam svého času 15 slepic. Teď už jen 8, ale i při těch 15ti ani celý kurník nevyužili. Vleze dovnitř, vyšprkne vajčko a sedne na bidýlko. A na spaní se hečmaj vedle sebe na těsno kvůli teplotě.
Už tohle pro ně bude supervila na kaymanech.
Taky bych nic nekytovala, jak píše ,,ladaadal". Děsně jsme pořízení slepic taky s přítelem na počátku prožívali, na začátku jsme se dokonce dohadovali, kdo půjde sebrat vajíčka a pořád jsem počítala slepice - do zblbnutí, zda jsou všechny...dnes se dohadujeme , kdo půjde slepice zavřít a čí je to vina, že jsme zase zapoměli večer sebrat vajíčka ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.