Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
má někdo zaručené zkušenosti jak naučit psa jít na normálním koženým obojku a normálním vodítku u nohy,aby netáhl a nespěchal dopředu.Prostě šel klidně,učila jsem to s ohlávkou a celkem má úspěch,ovšem nyní musím psa naučit na normálním,jelikož to bude potřeba na výstavě a v loveckém výcviku aby šel zásadně u nohy a netáhl.
Budu ráda za nápady,děkuji předem.
A jak jste ucila chuzi s ohlavkou? Pokud se to pes uci spravne, mel by pak bez problemu fungovat i bez ohlavky. Podle me nejlepsi postup je tenhle - pes dostane povel k noze a vykrocite, voditko nesmi byt napnute, staci, kdyz zezacatku udela spravne jen krok nebo dva, hned pochvalte a davejte za chuze pamlsek. Pokud zatahne, tak povel k noze, korekce voditkem a az jde dobre, zase pochvala. Nekdo zezacatku uci i tak, ze po povelu udrzuje psa ve spravne pozici pamlskem pred cumakem, ale me osobne se to neosvedcilo, ale to je asi pes od psa, treba to u vas fungovat bude. Postupne se intervaly mezi pochvalami prodluzuji. Az bude zvladat zaklady, cvicte dal na loveckem voditku prehozenem pres rameno. Zezacatku si psa pridrzujte jako na normalnim voditku, potom uz bez pomoci rukou, jen pres povely, na zkouskach se nesmi na voditko sahat, za kazdy dotyk vam strhnou body. Sveho psa jsem naucila to, ze kdyz nejde spravne, misto napomenuti nebo povelu na nej jen syknu a on uz vi, ze se ma srovnat. Muzu se zeptat jake mate plemeno?
doplněno 22.10.10 22:00:chybicka se vloudila - ve tretim radku ma byt, ze pokud zatahne tak nejdriv korekce voditkem/napomenuti a pak teprve znovu povel, samozrejme. Pripadne i jen povel, pokud uz opravdu vi co to znamena
jistě,můžete.Mám výmarského ohaře fenu,nyní má 6 měsíců. S ohlávkou chodí u nohy pěkně a netáhne.Musím ale učit na normálním obojku již zřejmě. Mám obovu že nevím jak tohle zvládneme,snad se jednou dočkám a když řeknu k noze tak půjde vedle mě u nohy bez vodítka. Fenka je velice chytrá,na svůj věk už umí základní povely a i poveli jako štěkej,pac,daun.učí se rychle ale tohle ne a ne natrénovat.ona má totiž ráda když může jít první.
Urcite to zvladnete, jen to chce trpelivost, postupujte po malych kruckach a trenujte casto a po chvilkach, ono to pujde. Jestli se chystate na lovecinu, stejne si budete muset najit nejaky dobry cvicak s timhle vycvikem nebo nekoho kdo se tomu venuje a vi jak psa ucit, tak mozna hledejte uz ted, i s tou chuzi vam pomuzou a cim driv se s lovecinou zacne, tim lip. Z vlastni zkusenosti muzu rict, ze clovek, ktery v tom nema praxi, je bez sance sam psa spravne lovecky vest. Ohari jsou chytri a skveli psi, urcite vas to bude obe bavit Chapu nechut ke cvicakum, kde navliknou psovi stahovak a jedou klasickym drilem, to bych taky nemohla, ale ne vsechny cvicaky jsou takove, nastesti.
ano,na cvičák sice nenavštěvujeme,ale mámekontakt na pána,který nás vlastně obě bude cvičit loveckému výcviku,ovšem je ještě brzo a ještě je prý čas,zatím musíme pilovat tohle a to nám furt nějak ne a ne jít,no chce to opravdu trpělivost a trénovat.Děkuju Vám za rady.
Ono to pujde, v pulroce jsem si u sveho psa taky mohla o chuzi u nohy nechat jen zdat, usel par kroku a pak nekde letel list nebo se mu libila kyticka a bylo po chuzi :D Tak jsme cvicili a cvicili a kdyz sel v roce na zkousku vloh, chodil uz uplne krasne. No a pak prisla puberta a ted to mame jak na houpacce, jednou funguje skvele, podruhe se tvari ze ani nezna svoje jmeno :D
Nejlepší by bylo, kdybyste s ním chodli na cvičák, tam vás všechno naučí
doplněno 25.10.10 07:06:pegiN : tak to jsem nevěděla . U nás na cvičákuse nesnaží k tomu psa donutit, chceme aby ho to bavilo
Zkuste si držet pamlsek u nohy u čumáku psa, jdětě a říkejte "k noze" pak pejska náležitě odměňte. Pejsek by měl chodit u nohy rovně, takže nastavujte ruku tak, aby chodil rovně a neotáčel se
no to nevím,u nás na cvičáku navlíknou psovi řetěz stahovák a konec,ale takovou radu at si nechají,já potřebuju psa naučit chodit na normálním obojku,později na žádném lépe řečeno výstavním které je velmi lehké,snad chápete.
Haha, promi%nte, ale fakt možná jen u vás, Na všech cvičácích co znám je můžu poučovat já, čtrnáctiletá holka, dyť ta sou takový kreténi co ničej chcarakter, já si radši něco nastuduju a jezdim na internetu, koukám na videjka, situaci na jejich vyhodnocení tam a jak bych to udělala já a mám celkem úspěch, v životě bych psa nesvěřila nějakýmu ...z cvičáku, když vím, jak se k nim chovaj, nejdřív se musí změit cvičiště, pak tam můžu chodit.
pegin, vy se k tomuto problému stavíte velice dobře, profesionálně. Vůbec nemějte obavu, je to jen otátka času. Když jsem připravovala psa ke zkouškám, byly chvíle, že jsem si zoufala. Nešlo to, nešlo a nešlo. A najednou tichounké cvak, konečně ta informace zapadla do dlouhodobé paměti a pes pochopil, co se po něm chce. A pak už to uměl celý život.
A vy máte, beztak, mladého psa, kterého zajímá nesmírně mnoho věcí, je celý divý kouknout, co je za rohem, za zatáčkou. Fičí se tam kouknout a taky má strach, že o něco příjde. Je strašně rychlý a netrpělivý. Nebojte, to se usadí a budete synchronizovaní tak, že vám budou závidět a bude to pěkné ke koukání.
Hodně štěstí vám oběma
taky doufám že se to poddá a jednoho dne mě ta princezna překvapí jak krásně umí jít u nohy.Nechci hned po pejskovi zázraky,vím že je to štěně a chce si především užívat,ale postupně musíme trénovat a trénovat aby potom ukázala všem jaká umí být šikulka,protože já vím že to není žádný tele ale chytrá holka,ted o tom musí přesvědčit všechny kolem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.