Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak uklidnit žaludek štěňátka po zvracení

Od: monika12345* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

chtěla bych moc poprosit o radu. Mám tří měsíční a kousek fenečku Bígla a včera večer zvracela. Dost jsem se lekla protože zvracela 4x vcelku za sebou. Nejdříve vyzvracela celé granulky, to mě překvapilo, a pak to byly asi žaludeční šťávy. Čumáček mela studený a mokrý, tak to snad není nic vážného, doufám. Chtěla bych se Vás zeptat, jestli existuje něco co můžu dát pejskovi, když se pozvrací na uklidnění žaludku. Děkuju moc Monika

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

2x

Moniko, jestli už nezvrací, tak nedávejte nic. Občas jídlo pejskům nesedne, jako nám lidem. Naši psi kolikrát zvrací při rýmě, nastuzení, dokonce Tobiáš se naučil i plivat. *fn* Vadí jim nahromaděný hlen. Někdy zvrací, když se najednou moc napije, někdy z překyselení žaludku, to jsou takové žluté šťávy. Na to si sní pár piškotů, 2-4 a je mu fajn. Jediné, co ještě můžu poradit, je při dalším krmení (ale asi jste už krmila), dát o polovinu menší porci a počkat, co to udělá, jestli bude zase zvracet, nebo ne, nehledě na to, že si tak nezatíží prázdný a bolavý žaludek.

Jinak univerzální lék, resp. jídlo, které doporučí většina veterinářů při průjmu a zvracení je rýže s trochou kuřecího masa a mrkví. A jednodenní hladovka. Jenže. Jeden z mých psů vařené jídlo nesnese vůbec, to by mi zvracel tuplem a nevím s tou hladovkou u takhle malého štěněte. *nevi*

monika12345*
hodnocení

Dobrý den,

moc děkuju, mám z toho pěnký stresy. Mám, jak už jsem psala v jednom z dotazů, pejska úplně poprvé a tak se ze všeho asi moc děsím, ale asi jiná nebudu :0( Jinak ráno jsem ji dala napapat jen malinko, to spíš jen tak intuitivně. Ještě jendnou děkuju za váši reakci na můj dotaz

katerina77*

Nic si z toho nedelejte, kazdy se o to male miminko boji a podle me je vzdycky lepsi se starat vic nez min :) Jak mrnous poroste, plno veci se naucite a zvyknete si. Pokud jde o to zvraceni, tak jednorazove zvraceni je u stenete opravdu normalni, presne jak rikali radcove prede mnou, toho se bat nemusite. Ze jste mu dala mensi davku je super, presne tak by to melo byt pro pripad, ze jeste neni zaludek uplne uklidneny *palec* U mych psu (i u me) se mi na prekyseleny a podrazdeny zaludek osvedcil bily jogurt, nejlip mi funguje Activia, tak jestli vase stene snasi mlecne vyrobky, zkuste mu priste klidne trosku dat, melo by to pomoct. At vam mrnousek dela jen samou radost, uzivejte si to.

marenka*

Moniko, nemáte zač děkovat, já pro psy dýchám. *srdce* Tobiáš byl taky můj první pes, dnes mu je 4,5 roku, už má šedivou bradu a jediné, čím jsem se na něm neznalostí podepsala je to, že je jak kulička. Prostě tlusťoch. *hi* Když on tak koukal, když ono mu tak moc chutnalo. :D Teď už mám psíky dva, druhého jsem se ujala, bývalý majitel ho nechtěl, neměl na něj čas.

Ale co jsem chtěla říct, zase odbíhám. Díky mým stresíkům, jaké máte i Vy, jen abych něco nezanedbala, jsme byli s Tobínem u veterináře pečení vaření, dnes už vidím, že z 50 % zbytečně. Vidíte sama, že i bez rady jste mu dala ráno jíst míň. *palec*Věřte své intuici, to chce klid, takové štěně je to samé co malé dítě. Úzkostlivé matky mají nemocné děti. ;)

Užívejte si štěňátka, dospělý pes z něj bude tak rychle, jak si to ani neumíte představit. S nimi to utíká. A vždycky je lepší se stokrát zeptat, než doma trnout hrůzou, jestli to s psíkem není vážné. Držím pěsti, to bude v pohodě, uvidíte. *placni*

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Myslím, pokud se nebude zvracení opakovat, tak je to takové běžné zvracení u psů. Někdy se stane, že se lidově řečeno "přežerou", jelikož mají ve zvyku sníst vše, co je v misce, i kdyby měli prasknout. No a pak zvrací. Např. našemu psovi pomůže, může-li si někde utrhnout a pozřít trávu. Asi na vyrovnání kyselosti žaludečních šťáv.

hodnocení

0x

Mi se zase osvědčilo, při takovém normálním poblinkávání, vynechat jídlo. Nejlépe na celý den. Úplně správně by dospělý pejsek, měl mít jedenkrát týdně, celý den hladovku. Aby se žaludek a střeva vyprázdnily. U štěněte celodnní hladovkubych nepraktikovala, ale vynechala bych jedno jídlo. Hlídat jen dostatek vody. Dobře živenému štěněti a pak pejskovi, chvilka hladu jen prospěje a trávení se upraví. *placni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]