Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vítání psa - skákání - jak ho zklidnit?

Od: pegin* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

mám 6 měsíční fenku ohaře která váží 25 kilo,problém je že když někdo přijde domů,at je to kdokoli (panička nebo známí,neznámí) tak vítá tím způsobem že začne skákat. Návštěvě je to nepříjemné samozřejmě,fenka neche ublížit,má takovou radost neskutečnou že nevím v tu chváli jak ji zklidnit. Má na to někdo recept? Když začne skákat má se prý k psovi sehnout,ale to každý nechce,někdo cizí se samozřejmě bojí,nastavovat ruce nebo kolena,taky někteří nechtějí,spíš bych řekla že je to na mě ji odnaučit,ale nevím jak to sama zvládnout a odnaučit. Budu ráda za jakoukoli radu a nápad.Fenečka je jinak moc hodná a zbytečně si tímto u známích kazí pověst.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Je to velmi živé plemeno a jeho nadšení je vrozené. Chce to cvičák, kde je už od začátku pěstována tzv. socializace a trénuje se zde obvykle i setkání páníčků s přáteli, eventuálně s jejich psíky... Je velmi pravděpodobné, že se vaše fenka napraví až po druhém hárání (tedy asi za rok...), kdy jaksi dospěje a konečně pochopí vaši nespokojenost s jejími projevy při vítání návštěv. Buďte rádi, že vaše štěně návštěvy radostně neočůrává, jak se dost často stává...

matejka*
hodnocení

1x

Rozprašovač bych nepoužívala, tato metoda se mi nelíbí. Nejlepší je, když to začnete učit nejdříve na sobě, pokaždé když přijdete, tak ji nesmíte nechat vyskočit. Sehněte se k ní a přivítejte ji dole na zemi a chvalte, pokud se bude snažit skákat, tak zákazový povel, fuj, ne, nesmíš (záleží co zná) a přestat ji hladit, případně se od ní otočit či poslat na místo. To se mi vůbec velmi osvědčilo, naučit psa na povel zůstat na místě a v případě, že vejde návštěva, tak jí tam poslat a nechat ji přivítat až později, když už je návštěva například usazená a zpočátku mít třeba i doma psa na vodítku, aby se nemohl najednou rozběhnout a skočit na ně. Chce to hodně trpělivosti, přeju ať jí to brzy a v klidu naučíte. Taky mám doma prdlouše:o)

pegin*
hodnocení

ano,zkusím to,vlastně to zkoušíme denně,ale chápete že návštěva která se bojí nebo nechce hned mazlit,se mi ke psovi prostě nesehne,i když je vyzívám. S tím odvracením sem taky moc nepochodila,odvrátím se,ale ona má stejně takovou radost že skáče prostě dál a je jí jedno kam.Na příkazy se trochu zklidní ale není to 100%.

raadek*
hodnocení

0x
Když skáče, pokuste se ji to odnaučit pomocí vodního rozprašovače, kterým ji stříknete na čumáček. Jestli není velkým milovníkem vody, mělo by to pomoct. R.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]