Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Granule - jaký je rozdíl?

Od: brunecova® odpovědí: 16 změna:

Ráda bych věděla, podle čeho vybíráte granule pro psa - mám na mysli složení, ne výrobce. Co by mělo převažovat ve složení? Jaké vybrat granule pro štěně většího plemene ve věku 3 měsíců?Chci, aby štěně bylo zdravé a mělo správný vývoj růstu. Stane se něco koťatům, když ochutnají granule? Děkuji za odpovědi.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ahoj, četla jsem, že kočkám trvalé pojídání psích granulí může ublížit, že mohou napáchat škodu na ledvinách, které mají kočky citlivější a jsou na ně mnohem háklivější. Kočičí granule jsou k ledvinám nesrovnatelně šetrnější. *placni*

knihomolka*

Tak to jsem podala špatnou informaci *zed* , kočky u kamarádky žerou psí granule, to jí misím říct.

yamona*
hodnocení

1x

Složení granulí taktéž důsledně sleduji a na to, že značka je známá ( a třeba i drahá ) je nelze vždy spolehnout - bohužel. Krmivo, které mým psům dlouhodobě vyhovuje je ACANA. Složení krmiva bezvadné, mají i široké spektrum výběru podle věku a velikosti plemene. Pokud "klasickou "řadu občas proložíte jednou ze tří jejich novějších krmiv - Prairie Harvest, Pacifica či Grasslands, věřím, že i Váš pesan si je oblíbí. Tady podrobněji : championpetfoods.com/...*palec*

saruska26*

A mohu se zeptat na granule Ontario.Nevite jake jsou?

codee*
hodnocení

1x

Pokud je pro Vas hodne dulezita i cena granuli pak bych osobne doporucil krmivo z rady Brit Care, ktere je kvalitni a za velmi rozumnou cenu. Pokud chcete svemu psovi doprat opravdu TOP krmivo a na cene Vam nezalezi pak ze sve vlastni zkusenosti muzu doporucit napr. krmivo Acana Grasslands, ktere splnuje opravdu i ty nejprisnejsi pozadavky na slozeni psi stravy tak aby v ni bylo pokud mozno eliminovano vse co psi zaludek neni schopen idealne stravit a naopak obsahovala velky podil kvalitnich bilkovin.

marenka*

Dneska jsem objevila nové granulky, nemám osobní zkušenost, ale jejich složení se mi dost líbí. Zkuste se podívat.

salac.cz/...

knihomolka*
hodnocení

0x

Složení přesně nevím, ale mě se osvědčila Purina PRO PLAN Puppy Original*palec*. Koťatům se nic nestane.

doplněno 17.10.10 16:53:

A co je to za plemeno psa?

pegin10
hodnocení

0x

nám veterinářka řekla že správný granule by měli mít co nejvíc procent masa,ne moučky ale masa,to nejdete ve složení,lepší je rozepsané složení kde se to dozvíme nebo se řídíme podle pořadí napsaném,musí být první, záleží taky na plemeni,mě se osvědčilo krmivo Brit. Je tam 35 procent masa,což je nejvíc co jsem našla. Tak ho kupuji a jssem spokojená,nebarví ani srst a narozdíl od propagované Puriny Pro Plan který má jen 25 %.Záleží ale na vás,na vytíženosti psa, jaké je to plemeno a pod. Ještě výborný granule jsou prý Orijen,ale ty jsou velmi drahé,ale rozhodně jestli vám nevadí investice,tak doporučuji na prvním místě ty.

marenka*
Jen bych k pegin doplnila. Dobrý je Brit CARE, ne jenom Brit. Je v tom rozdíl jako mezi pomazánkovým máslem a máslem, ale od jedné firmy. Prostě mají levnější, ošizenější řadu a tu lepší. ;) Orijenky jsou novinka, hodně chovateli chválená, právě kvůli obsahu masa. Myslím 75%. Jenže veterináři jsou proti, kvůli velkému podílu proteinů, což psa také zatěžuje.Ti jsou toho názoru, že to je obchodní tah, nic dobrého pro psa, ale pro kšeft. *plac*doplněno 17.10.10 18:23: Tady se můžete podívat na velmi dobrý test granulek. dogfoodanalysis.com/... více hvězdiček, tím lépe a je i napsané proč pro a proč proti.
pegin*

každý má jiný názor,a každý jedná podle svého uvážení a podle pejska,nebo doporučení veterináře.proto je to jen rada.

ewa*

Co je to maso v granulích? Já myslím,že to,co se tam mele nelze nazvat maso,ale živočišný odpad,který ze zvířete zbyde.Protože-podívejte se na ceny normálního masa v obchodech a zkuste počítat.I když vezmete cenu nejdražších granulí s velkým poměrem tzv."masa" a uvědomíte si,že to celé v SUCHÉM stavu,ta cena nikdy nemůže odpovídat kvalitnímu žrádlu.

hodnocení

Děkuji vám za odpovědi.

knopka*
hodnocení

0x

Sice nemám psa ale dvě kočky a ty si vybrali sami *zed**smich*...zkoušela jsem všechno možné ale ty levné vůbec nevezmou do huby takže jak říkám,oblíbili si ty reklamní, potvory *smich*.

rob*

musíte je vyhnat z obýváku, když v TV běží reklamy :)

ivana3*
hodnocení

0x

Já vybírám podle toho, že měl náš pes velké zažívací potíže v počátečních týdnech, když jsme si jej přivezli. Takže jsem po vícero zkoušeních zvolila jehněčí s rýží Eukanuba, kde výrobce avizoval dobrou stravitelnost u psů citlivých na krmivo. Funguje to a průjmy jsou konečně pryč a nezvrací. Toto je však jistě rada pouze pro pejska, který by měl také zažívací obtíže.

Koťatům se jistě nic nestane po jednorázovém nakrmení psími granulemi, ale dlouhodobě je potřeba podávat pouze granule vyrobené pro koťata, jak již přede mnou napsali.

doplněno 17.10.10 22:12:

Ještě bych chtěla doplnit, že je třeba volit granule dle věku a velikosti psa - jde o zátěž na organismus pejska v podobě složení, proto mají výrobci jednotlivé řady pro různý věk a aktivitu psa. Dále bych doporučila nekupovat vážené granule, ale jen kompletní originál pytel. U vážených granulí nikdy nevíte kdy byl pytel otevřený, jeho expiraci a zda už není v granulích plíseň apod.

hodnocení

Děkuji za radu, snad se budou hodit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]