Nejste přihlášen/a.
Přátelé, v rozhlase jsem zaslechl ( pokud jsem se nepřeslechl), že hroznové víno je pro psa velmi nebezpečné a údajně ho může i zabít. Zajímalo by mě, co je v hroznech tak nebezpečné, pokud je to pravda. Má někdo takovou znalost? Díky
Občas, když náš pejsek loudí, tak mu kousek hroznového vína dám, předtím bobuli rozpůlím a případně vyndám zrníčka. Opravdu nevím, proč by hroznové víno mělo pejskům škodit, možná, že by slupky se lepily na střevo ale to se mi nezdá moc pravděpodobné. Spíše bych si dal velký pozor na čokoládu. Ta je pro psy toxická.
Cibuli, hroznové víno nebo čokoládu byste měli v psím jídelníčku vynechat. Obsahují totiž toxiny jejich tělu nebezpečné. Mimoděk jim tak můžete přivodit zažívací potíže a v krajním případě i selhání ledvin.
ona.idnes.cz/... Není to jediný web, jediný článek. Hroznové víno bych nedávala.
Jednou se Bubu, když byla sama, dostala k bonbonieře. A sežrala ji celou. I se staniolem a kouskem krabice. Měla zajímavá hovínka, ale jinak nic. Andy miloval bramborové placky a špenát se spoustou česneku. Znala jsem boxera, který chodil krást syrovou cibuli. Pohled to byl pro bohy, protože mu u toho teklo z očí i nosu! Ale prý vařená z polívky není fajn, pravil náš vet a vařená játra také ne. A přitom je játra v psích konzervách, granulích i pochoutkách.
Tak nevím, jak to doopravdy je. Ale pes takové mimořádné věci nežere denně a ve velkém množství. Tak proč ne?! Když mu to neudělá dobře, příště se tomu vyhne. Tedy doma. Venku si to najde a slupne, aby paňulka neviděla.
A jsou jako lidé. Nějaké jídlo milují, něco nemusí a něco obejdou.
Tak náš psík, by už musel být mrtvý. Má rád čokoládku, ale někdy ji očichá a jde po svým, baští jablíčka, banány, hroz. víno, ale jádýrka vyndám, mandarinky, meloun i třešně. Také piškotky, plátkový sýr, smetánku do kávy, ale všechno, jen když má na to chuť a loudí na nás, abychom se s ním podělili, jindy se ani nezvedne, i kdybychom mu to nabízeli. Asi má své chutě. Dostává granule a kapsičky, ale dá si i rýži s masem. - stařenka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.