Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Chtěla bych vás poprosit o radu. Mám 5ti měsíční štěně Jack russell teriéra. Nedávno jsem se s ním přestěhovala do nového bytu a už si nevím rady. Nemůžu ho nechat doma samotného. Vlastě nikde kromě bývalého bytu, ve kterém vyrůstal. Všude jinde, jak v práci, autě, před obchodem, tak hlavně v novém bytě po chvíli, kdy odejdu ustavičně křičí a kňučí. Když jsem ho nechala ve starém bytě, šel si lehnout na pelíšek a v klidu spal do doby, než jsem se vrátila z práce nebo odkudkoli, ale teď si ho do práce musím brát s sebou, protože si nemůžu dovolit v novém domě znepřátelit sousedy. Bohužel i v práci ho nemůžu nechat samotného. Zkouším to pomalu po pár minutách, ale nic z rad, co jsem se kde dočetla, nepomáhá. Už jsem bezradná. Křičí takovým způsobem, že je slyšet ctyři patra až ke vchodu do domu. Když přijdu, tváří se provinile ale já nevím, jestli ho přivítat, nebo ho za řev potrestat. Poradíte?
Dobře si prohlédněte sousedy. Třeba mezi nimi je nějaká paní, která chodí několikrát za den s odpadky. Mám takovou sousedku. Nacpe do kbelíku noviny a jde je vysypat s nadějí, že někoho potká a s někým promluví. Je strašlivě sama. A požádejte ji, jestli by s vašim pejskem nešla na procházku. Pes se bude mít dobře a vy uděláte dobrý skutek. Ale jinak to je fakt na zbláznění. U prvního psa jsem to měla nějakou dobu také tak a chodila jsem po baráku s čokoládou jako omluvu za kravál. Smutný příběh!
Ale máte překrásného pejska!
My jsme tohle vyřešili tím, že jsme Tobínovi opatřili kamaráda. Přestal brečet, výt, cokoli. Přitom si doma, když jsou sami, nehrají, ale celé dopoledne prospí.
Tak to já mám zase 5 leto fenku,kteru jsme nechávali doma již od mala,ale stejně pořád brečela jak pitomá.Tak jsme jí sehnali kamarádku,jo,zbytečně.Skrátka jakmile odejdu z bytu,pořád brečí.Takže přemejšlím,že jí seženu obojek proti štěkání a hold bude za to trestaná když né mnou,tak obojkem a doufám,že to pomůže.
máme stejný problém a stejného JRT lumpa. náš má taky necelých 5 měsíců a je to o tom samém..on se navíc doma ještě nenaučil být vůbec, sice má střídavé bydliště u přítele, mých rodičů a u mě na bytě ale tam je nejčastěji a tam je taky největší problém. každý říká že si zvykne ale zatím nevidím žádný posun. bojím se aby nešlo až o tu separační uzkost, protoze je na nás asi dost fixovaný. zkoušela jsem plno věcí ale zatím nic. ten uklidnujici obojek vidim poprve, to určitě zkusím. jinak už jsem přemýšlela zajít k veterinari a poradit se, ale nechci ho cpat nakyma uklidnujicima sedativama, a nevim co jineho mi poradi. protistekajici obojky a jine veci mi neprijdou jako reseni ale jako tyrání...dejte vědět kdyby se to u vás zlepšilo a čím se tak stalo,taky budu ráda za každou radu jinak delam to ze má hračky které mu dávám jen když jdu pryč, takové ty lepší kostičky , plyšáky a ruzne plnítka na pamlsky. to sice vyžere a je to jedinná chvíle kdy se aspon na chvili zklidni.
Dobrý den. Bohužel zatím žádná změna. Dnes mám dovolenou, tak to prostě risknu, nechám doma telefon se zapnutým nahráváním, jak mi bylo porazeno, abych zjistila, jak dlouho ho to vytí bude bavit, a pujdu proste na nakup. Nic jineho totiz nezbyva. Cely tyden si ho beru do prace a tam taky obcas musi zustat sam, a jeden tyden byl v pohode a dalsi jsem odesla na chvilku a zase vyl na cely barák. V autě jezdí od miminka a taky tam křičí okamžitě, jakmile zavřu dveře a on me ztratí z dohledu. Je to težké, ale nejste v tom sama
Štěňátko si bohužel musí zvyknout. Měli jsme podobný problém, když jsme se z garsonky stěhovali do nově koupeného domu. Naše yorkinka byla úplně v šoku z toho obrovského prostoru. Děsil ji každý šramot a neznámý zvuk. Ležela zalezlá v koutku, klepala se a kňučela. Už nevím jak dlouho to trvalo, než si zvykla, že tohle je teď nový domov a je to její území. Nakonec si ale zvykla.
tak jak vám to dopadlo? my už taky začali s nahráváním. myslela jsem že už je to lepší, když jsem se vracela bylo ticho a sousedi tak dva týdny nic neříkali, ale když jsme si ho před pár dny nahráli zjistili jsme ´že nesnesitelně vyje skoro bez ustání a sousedi nám to potvrdili...Mám pocit že už se touhle dobou dostává do psí puberty a celkově se chová ve všem hůř ... Pokrok je v tom že vydrží být sám ve vedlejší místnosti a já jsem vedle, klidně hodinu, ale jakmile slyší klíče ve dveřích začne vyšilovat...Už mě to přestává bavit a uvažuju o koupi protištěkacího obojku...ne toho elektrického ale ultrazvukového. Je fajn vědět že v tom nejsme sami a přát to nikomu teda nepřeju je to o nervy!
Ahoj lidicky. Tak zatim zadny uspech. Koupila jsem feromonovy obojek, ale nevidim zadnou zmenu. Uz jsem vyrizena. Zkousela jsem Montaka nechat doma asi 12 min, z toho pet jecel, pet mlcel a pak zas nanovo, nez jsem prisla. Chjo.. V praci to celkem jde,jak kdy teda. Nekdy odejdu jen na chodbu, on zacne jecet, ja se vratim a pokaram ho, a pak uz jen knuci, coz se jakz takz da. Nekdy je uplne v pohode, ale kdyz jsem pryc, tak nevim. Ale vratim se treba za pul hodiny a zjistim, ze spinkal.
Nejspíše si chvíli pokvílí, co kdyby šlo vás přivolat?! A pak si pospinká. Děti ve školce pláčou taky chviličku. Říkala mi kamarádka, že se nabízela mladým novým sousedům, že zajde na procházku s jejich uplakaným psíkem nebo si ho vezme domů na dobu, kdy jsou pryč. A byla naštvaná, protože jí mladí nejdříve nutili nějaké čokolády a pak kafe a pak pejska nedali. A on tam ječí a kamarádce je doma smutno a ráda by chlupáčka vzala ven a pohladila ho. Je sama a osamělá. Nechce si ho nechat. A tak jim oběma mohlo být dopoledne spolu dobře. Nemáte v domě podobnou paní?
Doma mam pejsky , takze vim o cem mluvite , cimene ho za to ze knuci a steka kdyz je sam za zadnych okolnosti netrestejte , pokud to totiz budete delat pes se vas muze zacit bat a je konec ( jakmile jednou zklamete u jakykoholiv zvirete duveru nikdy uz ji neziskate zpatky! pokud se tak stane napr. u psa muze na vas kdykoli bez varovani zautocit), dela to proto , ze nema v novem prostredi jistotu tzv. pevnou pudu pod nohama. Nekteri pejsci knucu, jini stekaji a skrabou na dvere a jini se dokonce stavaji az agresivni vuci svemu okoli , ale jen proto ze maji strach a nikoho ke komu by se schovali . Stenata jsou na zmenu prostredi mnohem vice haklivejsi .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.