Nejste přihlášen/a.
Ahojk, poradí někdo jak se zbavit přemnožených berušek? nevím, kudy k nám lítaj nebo jestli něde nemaj hnízdo ale okupují kompletně celý dům...už nevím co s nima...kazdý den se barák vystříká ale za necelou hodinu už jich je zas hodně...většinou kolem několika stovek...mají i různé barvy..(klasická, jen červená, černá s červenými puntíky, bílá, žlutá, oranžová) taky maj některá dvojitě protáhnou hlavu.
0x
Právě jsem to řešila se sousedkou na lodžiji. Rovněž máme plný byt obvzvláště jakýchci černých se dvěma žlutýma tečkama. V jednom okně mám síť a snažím se jiné neotvírat ale vyvětrat musím všude a večer je pak manžel vyhnáší na balkon. Asi chtějí potvory zimovat, zalézají do švír mezi panely.
0x
Biologie: Harmonie pochází z Asie. Nalétají na domy, které jim připomínají skály. Hlavně na paneláky. Zde hledají hromadná zimoviště, která postupně opouštějí na jaře. Na jedno místo se slétávají snad po milionech. Přestože se nejedná o sociální hmyz, je jich za fasádou (nebo kde) pospolu opravdu moc. Na jaře již tolik patrná nejsou, neboď opouštějí zimoviště po jednom. Jsou snad i v únoru.
Konzumují kdecos. (Jednu doma mám a krmím ji švestkou).
Jak obtěžují: Létají do bytů a koušou lidi do kůže, jakmile dostanou hlad. Mohou způsobovat alergie.
Jak se jich zbavit: Při hledání zimoviště se jich zbavit asi nelze. Pokud jsou doma, vezmeme je do krabičky a vypustíme ven. Můžeme je ale schovat do ledničky a vypustit až na jaře - při svém pobytu v ledničce si budou, vzhledem k teplotě, myslet, že zimují venku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.