Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit berušek?

Od: petramakolli odpovědí: 8 změna:

Ahojk, poradí někdo jak se zbavit přemnožených berušek? nevím, kudy k nám lítaj nebo jestli něde nemaj hnízdo ale okupují kompletně celý dům...už nevím co s nima...kazdý den se barák vystříká ale za necelou hodinu už jich je zas hodně...většinou kolem několika stovek...mají i různé barvy..(klasická, jen červená, černá s červenými puntíky, bílá, žlutá, oranžová) taky maj některá dvojitě protáhnou hlavu.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pravdomluvny*
hodnocení

1x

Berušky jsou velmi užitčné. Když je vyhubíme, příští rok to budou například mšice, co nám půjde na nervy. Navrhuju nechat žít.

lidus*
hodnocení

0x

Právě jsem to řešila se sousedkou na lodžiji. Rovněž máme plný byt obvzvláště jakýchci černých se dvěma žlutýma tečkama. V jednom okně mám síť a snažím se jiné neotvírat ale vyvětrat musím všude a večer je pak manžel vyhnáší na balkon. Asi chtějí potvory zimovat, zalézají do švír mezi panely.

hodnocení

0x

Jo, já taky mám s nimi problém. Okna na jih se vůbec nedají otevřít. Jsem sice moc ráda, když je mám v muškátech na opačném konci domu, ale teď je to nepříjemné.*sok*

jaaaaaaanikkk
hodnocení

0x

Musím jedině souhlas, mám doma stejný problém. Máme staré dřevěné okna, vždy když ráno okno otevřu v rohu jich najdu asi 15. Tak sjem zkusila postřik na mravence a jiný hmyz. Jedinná změna nastala v tom, že berušky najdu mrtvé :( takže nic moc

petramakolli
hodnocení

Asi nevíš, o čem mluvíš...To je fakt neunosný..ráno se zbudíš a po obličeji ti lezou berušky...po zemi všude berušky...v každá místnosti berušky...všude lezou a padaj...sedíš u stolu a hned po tobě lezou...to je radši vymlátim a budu pěstovat mšice. ty se aspoň držej kytek a né mě.

lidus*

poror na ty černé, potvory štípou.

hodnocení

0x

Slunéčko Harmonia axyridis se vyskytuje v barvách vámi uvedenými, bez teček, i s až 19 tečkami. Samička má velkou rozmnožovací schopnost, po dobu svého života dokáže naklást až 2000 vajíček.

soina*
hodnocení

0x
Je to na tuty harmonia axyridis. Tako to Vám teda nezávidím... Způsobují alergii, a něde jsem slyšela, že hrozně rády skáčou do čaje. Loni jsem tak nejednu vypila. Fuj... Dělá se mi špatně, jak si na to vzpmenu...
Biologie: Harmonie pochází z Asie. Nalétají na domy, které jim připomínají skály. Hlavně na paneláky. Zde hledají hromadná zimoviště, která postupně opouštějí na jaře. Na jedno místo se slétávají snad po milionech. Přestože se nejedná o sociální hmyz, je jich za fasádou (nebo kde) pospolu opravdu moc. Na jaře již tolik patrná nejsou, neboď opouštějí zimoviště po jednom. Jsou snad i v únoru.
Konzumují kdecos. (Jednu doma mám a krmím ji švestkou).
Jak obtěžují: Létají do bytů a koušou lidi do kůže, jakmile dostanou hlad. Mohou způsobovat alergie.
Jak se jich zbavit: Při hledání zimoviště se jich zbavit asi nelze. Pokud jsou doma, vezmeme je do krabičky a vypustíme ven. Můžeme je ale schovat do ledničky a vypustit až na jaře - při svém pobytu v ledničce si budou, vzhledem k teplotě, myslet, že zimují venku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]