Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Léčba zákalu u jezevčíka

Od: petr* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den. Máme doma dnes už 6-letou jezevčici, která bohužel trpí ukládáním pigmentu v rohovce. To se projevuje jako"šedý zákal". K léčbě používáme přípravek Optimmune, který má opravdu skvělé účinky. Bohužel se mi v poslední době několikrát stalo, že byl problém s jeho obstaráním v lékárně. Bylo mi vysvětleno, že se neobjednává, protože o něj není kvůli vyšší ceně zájem. Naštěstí jsme ho zatím vždycky sehnali. Existuje nějaká dostupnější náhražka?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

miljan*
hodnocení

0x
Každý lék se dá nahradit.Náhradu by vám měl sdělit veterinární lékař a nebo přímo v lékárně.
petr*
Ptal jsem se právě na tu náhradu. V lékárně se mi snažili vnutit jako náhradu opthalmo septonex (což je docela zábavné). Veterináře jsem se samozřejmě ptal. Ptal jsem se dvou. Oba mi doporučují právě Optimmune, protože má minimum vedlejších účinků. Krátkodobě ho můžu (když ho neseženu) nahradit kortikoidy, ale to by se nemělo užívat dlouhodobě. Čekal jsem poněkud fundovanější odpověď. Ale i tak dík za snahu.
miljan*
Předpokládal jsem,že lékař a lékárník znají složení a mechanismus působení léku a na základě toho by měli znát a nebo najít náhradu.Asi se jim vynaložené úsilí nevyplatí.Třeba se ozve někdo kdo má praktickou zkušenost.
miljan*
www.ishop.purus.cz/start.php?soubor=podkat.php&menu=V|V1&hledani=||all&od=180
www.vetweb.cz/projekt/clanek.asp?pid=2&cid=2508
www.phramed.cz/shop.asp?druh=L&hlnazev=&trideni=nazev&page=30&sleva=0
Prohlédněte si tyto stránky,třeba vám to pomůže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]