Nejste přihlášen/a.
Nevíte někdo,jaká je příjemná teplota pro Readbega,v psí boudě?Když přijdou,bude pes asi doma,ale je to dost veliký pes.Doma jsou ještě dvě děti,takže to bude asi dost veselo.Bouda v kotci je zateplená s předsíňkou a vyhřivanou podlahou.Přesto,při venkovní teplotě 5 stupňů,je v boudě 15.Do jaké teploty můžu jít. M.P.
nad tím jsem také dumal jakou má na mysli a nejspíš ano. Pokud bude mít boudu přiměřených rozměrů (dřevěnou), zateplenou a s předsíňkou neměl by být problém ač RR není vysloveně přizpůsoben pro pobyt v mrazech. Vchod do předsíně a do hlavního prostoru by neměl být v jedné rovině aby mu tam nefoukalo a neutíkalo teplo. Na zimu něco pod něj, doporučuje se ne velké duté vlákno, tedy seno je vhodnější než sláma.
Co mu může škodit, vzít ho opakovaně ze soucitu do tepla a pak ho vypustit ven. Já beru psa domů v zimě jen jednou (Silvestr) a dovnitř i ven jde zhruba půl hodiny - veranda, zádveří, chodba a opačně s tím, že vždy v každé teplotě chvíli zůstane.
Jo,ale má blbě napsaná rasa vliv na pohodu psa?Víš o tom něco?Já jse jen děda těch dvou dětí,kterému je lito toho psa.
Nech to na tom psovi, +15 je pro něj dost, dokonce se může stát, že mu vyhříaná podlaha bude vadit. Chtěli jsme přilepšit německému ovčákovi a cokoliv vytahal nebo roztrhal. Polyš, koberec, hadr, nic nesnesl.
Spatne napsana rasa na pohodu psa v zasade vliv nema, ale od plemene se odviji to, jestli je pes vubec vhodny pro chov venku, coz podle me ridgeback rozhodne neni, na nizke teploty neni uzpusobeny. Proto taky nekteri chovatele RR neprodavaji stenata lidem, kteri je chteji mit venku, davaji je jedine do bytu/domu.
Rhodéský ridgeback je pes původem z Afriky a není uzpůsoben zimním podmínkám v našich krajích, proto bych také pro pobyt venku nebyla - to by se mělo vědět předem, než se vůbec koupí štěně, jaké prostředí mu jste schopni zajistit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.