Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z radosti i strachu si ucvrkne

Od: pravnik* odpovědí: 3 změna:

Fena Westíka, stáří skoro 2 roky, chovaná v bytě, přes den sama, miláček rodiny (a rozmazlená "potvora"), vcelku poslušná (občas na opakovaný povel) při návratu člena rodiny resp. mne (jako "vůdce smečky") radostí samozřejmě vrtí ocáskem a tulí se a... přitom udělá loužičku. Totéž když si hraje s prázdnou krabicí od mléka a já jí ji vezmu. Zkrátka udělá loužičku z velké radosti i strachu. Trestáme ji jenom hlasitým pokáráním, rozumí mu - stáhne se, odejde do pelíšku nebo pod stůl... Jak ji to odnaučit?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

katerina77*
hodnocení

1x

Na tohle je jedina pomoc - ubrat na emocich, at uz pozitivnich nebo negativnich. Fenka je evidentne hodne citliva, stava se to, tak kdyz prijdete domu, uberte na intenzite vitani, nejlepsi by bylo nevitat se vubec a pockat az se uklidni a pak teprve pohladit. Stejne tak pokud ji chcete pokarat, je potreba najit ton hlasu a zpusob chovani, na ktere nebude takhle reagovat, jestlize se pocura ze strachu, tak je to na ni evidentne moc a stacil by mnohem mirnejsi ton.

ar*
hodnocení

0x

No mám dojem , že to asi nepude. Máme dvě fenky a jedna to dělá taky druhá ne. Třeba se ,ale přiučím, i když pochybuji, podle mě je to dáno povahou psa.

ivana3*
hodnocení

0x

Váš pejsek je Submisivní typ osobnosti- Submisivní psy může výcvik k poslušnosti snadno vystrašit. Tito psi vyžadují při výcviku pomalejší tempo a jemný přístup, povely byste jim neměli vydávat příliš drsně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]