Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Puberta u psa

Od: pegin* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

mám dotaz ohledně "puberty" u psů?Moje štěně má 5 měsíců a zdá se mi jakoby už šlo do puberty.Jeden den je úplnej andílek k zulíbání a jeden den je na zastřelení.Čím to může být?Chápu že má každý své nálady,ale zdá se mě to jako výkyvy nálad.Odkdy do kdy trvá taková puberta a jak se vyznačuje?popřípadě kdo má nějaké zkušenosti jak pejska vydovádět a nebo v tomto období vést byla bych ráda za jakoukoli informaci.Jedná se o fenu,tak jestli je ta puberta u fen trochu klidnější,nevím...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Otázka je položena sice široce, ale nějak nic moc o zvířátku nevíme. Až na konci je alespoň informace o pohlaví. Rasa neznámá, prostředí a denní program také. Ať už je to jakkoliv, doporučuji, alespoň na rok, návštěvy cvičáku. Cvičák není, jak si mnoho lidí mylně myslí, o drezuře psů. Je pro ně prospěšný tzv. socializací a současně možností se vyřádit... a majitelé si mají možnost sdělit své zkušenosti...

pegin*
hodnocení

je to fenečka výmaráčka,takže tito pejsci milují pohyb.Chodíme na hodinové až dvouhodinové procházky,ale jelikož je ještě asi štěně,nebo nevím,tak má ráda být doma a hajinká si ve svým pelíšku.nebo řádí s hračkama.Máme velkou zahradu,tak může být i tam,ale ted je pár dnů ta zima tak nic moc.Na cvičák nechodíme,možná časem začneme,ale psí kamarády má na hraní a poslušnost jí taky celkem jde,venku běhá po polních cestách volně bez vodítka takže to jsou pro ní nejlepší procházky a poslpuchá.Občas mám ale pocit že zkouší mou trpělivost,zuby už má druhé všechny,takže puberta asi začala.Třeba dnes venku sežrala myš a i když jsem jí nadávala tak vyloženě blbla lítala jak střestidlo,jak sem zavolala sedni,tak se až uklidnila a taky začla honit ptáky na poli a to nikdy předtím nedělala.Ale máme z ní radost,i když bych jí nejraděj někdy přetrla.

Jéje. To je velice temperamentní plemeno! Buďte stateční, cvičák bych ale opravdu doporučil co nejdříve. Zklidní se až za rok, dá se říci přibližně až po druhém hárání. Naše psina honí ptáčky či veverky také, ač je už skoro mazák (BOC 18měs.). Už ale nereaguje na zajíce či srnky. Výmaráci jsou krásní a nádherně pružní... *palec*

S výmarkou si úžasně užijete a ještě ke všemu je nádherná na pohled, miluji tuhle rasu. Jasně že je štěně, to bude tak do dvou let, ale časem se zklidní a fenky jsou poddajnější než psi, to půjde. Přeji hodně trpělivosti a důslednosti, a spousta radosti s krásným psem pak přijde sama.

alf*
hodnocení

0x

vyznačuje se trochu jak popisuješ, snahou vydobít si lepší postavení ve smečce. Trvá tak právě od 5.-7. do 12.-24. měsíce podle rasy. Mrkni na pejsek.cz/... poslední odstavec

marenka*
hodnocení

0x

Tak nám budou v únoru 2 roky a puberta u nás jen kvete. *smich* Vyřádit psa. Jediný a účinný recept, který mohu dát, unavit ho, ale nezapomínat na výchovu. Dám příklad. Rozdovádí se při honičce tak, že vás kousne do kotníku. Okamžitě stojím v pozoru, řeknu AU a ani se nehnu. Na psa se dívám zle. *cert*Netrestám, jenom jsem příšerně naštvaná. *frajer* Pes nejdřív kouká, zkusí znova kousnout, ale já jsem jak skála. Nehne se mnou nic. Až když na něm vidím, jak mu to je líto, protože si chce hrozně moc hrát a zklidní se, tak ho pochválím a řádíme dál. Takhle pořád dokolečka. Pes pozná, že je s vámi sranda, že jste kámoš a on platný člen smečky, ale máte určité hranice, které překročit znamená konec legrace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]