Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ptaci za oknem

Od: tudu odpovědí: 2 změna:
Zdravim
můj problém je dost urgentní, i když asi i trochu kuriózní. Prostě moje kočky sedí za oknem a venku lítají nějací větší ptáci (vrány, sojky...? nevyznám se v tom). Potíž je v tom, že ptáci jsou (na rozdíl od koček) čím dál agresivnější, nalétávají na okno a protože se jejich agresivita stupňuje, začínám se pomalu bát, že časem prostě rozbijí sklo. Nemáte někdo tušení, kam se obrátit? Městská policie? Obecní úřad? Nějaká ekologická organizace? Nechci samozřejmě ptáky nechat postřílet, ale nějak rozumně to vyřešit. Bydlim v Praze, mám malý byt, vlastně garsonku, takže kočkám prostě v sezení za oknem nezabráním.
Díky za každou radu.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x

Já myslím, že sdílíte vyděšení vašich miláčků. Pokud nemáte opravdu chatrná okna - či staletá skla v nich, není třeba se obávat. Ve městech (a hlavně v Praze) se nyní hojně objevily sojky, které při náletu na okno asi vypadají děsivě, ale uvažte, že tento pták dosáhne maximální váhy okolo 170 gramů... O vránách, které váží okolo půl kilogramu si dovoluji pochybovat... Neobracejte se raději nikam, mohla by jste se dostat do situace, kdy by bylo doporučeno zbavit se zvířat, která jsou v garsonce v množném čísle dost překvapivá...

ukulele*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Ahoj, kup si takové ty siluety dravých ptáků a nalep si je na okno bohužel nevím kde se prodávají, ale možná na netu něco seženeš...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]