Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
predevcirem jsem objevila v bobiku mojo kocicky neco, co vypadalo jako varena spageta, ale nehybalo se to. Ihned jsem ji dala Drontal, pro pripad ze, by to byly skrkavky. Naposledy odcervena byla v lednu, ven vubec nechodi, takze nechapu, odkud by je vzala. Nikdy jsem jeste skrkavku nevidela, takze si nejsem jista, co to bylo. Myslite ze je mozne, aby je 100% domaci kocka mela?Krmim ji granulemi a obcas masovou kapsickou. Zadne syrove maso, nic. A pokud to skutecne jsou skrkavky, mela bych jeste ted neco udelat?Pozorovala jsem to jen 2x, dnes uz byl bobik cisty.
Mockrat diky.
Mohou to byt skrkavky, kazdopadne Drontal je proti oblym i plochym cervum, takze at je to co je to, mel by zabrat. Vajicka skrkavek mohou v pudeprezi az nekolik let. Zvlast puda ve meste je hodne zamorena, vyjicka se tam dostanou diky psim vykalum a prinest domu si je muzete treba na bote, kocka ani nemusi jit ven. Proto by se i kocka chovana doma mela odcervovat alespon 2x do roka. Odcerveni zopakujte za 3 tydny, protoze odcerveni zlikviduje jen dospelce a jak se uvolni misto, vylihnou se larvy, ktere doposud ceklay v organismu hostitele. Pouzit muzete bud jednorazove odcerveni nebo spot-on, ktery ucinkuje mesic, takze zasahne i nove vylihlou generaci parazitu a neni treba odcerveni opakovat.
Škrkavky jsou sv.ně hnusné. A špatně se ze zvířátka dostávají. A z lidí taky. Proto pozor, ať to nechytnete a ještě větší pozor na děti! Je potřeba zajít na besedu k vetovi a příště, mu ten nález zajít ukázat. Je potřeba to dokonale likvidovat průběžně. Nevím, jaké léky jak působí,jsou stále nové, účinnější. Všechno vám řekne vet.
Diky za odpovedi. Jeste jedna otazka, pokud to skutecne jsou skrkavky, tak uvazuju dobre, ze po podani tablety by se mely mrtve vyloucit se stolici?
A pokud je to prenositelne na cloveka, jake jsou priznaky u lidi?
Diky
U lidí se to v dnešní době špatně kontroluje. Máme všichni wecka "hned do vody a díry" a nic není vidět. Jednou jsem ve školce šla tišit při odpoledním odpočinku kňourajícího a vrtícího se chlapce, bylo horko a měl na sobě jen slipytrenýrky. A měl je a lehátko, plné škrkavek.
Vím, vypadá to jako historka z Černé sanitky, ale je to pravda pravdoucí. Nikdo jsme nevěděli, čím byl spouštěč. Ale nic nepokazíte, uděláte-li říznou česnečku. A udělat si u veta čas a poptat se. Stejně si naúčtuje za poučení, ikdyž příjdete bez kočky.
Znala jsem paní, která přišla na to, že má škrkavku úplně náhodou. Nebylo jí nic, jen se v třísle udělala boule, jako půlka švestky. Doktor měl podezření na zvětšenou uzlinu, ale po pár vyšetřeních se přišlo na škrkavku. Byla tam smotaná pod kůží.
Boze, tak to jsem videt nechtela. To je opravdu sila. Diky
Ja porad doufam, ze to nic nebylo, protoze po podani odcervovaci tablety z ni nic nevylezlo ...
Jéžiši, tenkrát jich byla asi menší polovina, ale je to tak, není to fotomontáž. Doufám, že se už nikdy nespletu a nekliknu na tento dotaz.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.