Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Štěně Maltézáčka a jeho váha ve 3 měsících

Od: katkah* odpovědí: 23 změna:

dobrý den ...

máme šťěňátko Maltézáčka ,je mu 12 týdnů a váží 1,90 - 2 kg .

Nikde jsem nenašla tabulky váhových přírůstků této rasy, chtěla bych se tedy s vámi podělit o vaše zkušenosti s vašimi maltézáčky , jak vám rostli a přibývali na váze ...

Toto plemeno by mělo mít max 4kg, nevím proč si myslím, že ty přesáhneme .

Podělte se tedy prosím o vaše zkušenosti s růstem vašich bílých chlupáčků ..

děkuji Katka

Štěně Maltézáčka a jeho váha ve 3 měsících

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Malí pejsci rostou jako žvýkačky. Chvíli do délky, chvíli do výšky, chvíli hodně, chvíli vůbec. A nemá cenu nějakým způsobem štěně omezovat v jídle, to zamená zakládat na pozdější trable. ;) A když mi tenkrát vet řekl, že moje jorkinka roste jako z vody, omdlela jsem. Ale vet pravil, že ti malincí mívají hodně problémů s klouby, trávením-uzlují se jim střívka, mívají problémy s ledvinami a padoucnici. A vůbec, jestli nechceme vystavovat a být na chov, ať zdraví stavíme na první místo. A tak to tak beru. No, co už!*hej*Miluji ji, ikdyž má 4,60 kg.

doplněno 28.09.10 16:49:

Až teď se mi se spožděním objevila fotka. Neuvěřitelně roztomilý psík. Krááása! :D

katkah*
hodnocení

moc děkuji za tak úžasnou a rychlou odpověď...

Rozhodně nemíním našeho Dafíčka trápit hlady, jen aby byl malinkatý ...

Kupovala jsem si ho jen pro radost a proto i bez PP a tak je mi jasné, že může mít i různé odchylky standardu ...

Ale i tak by mě zajímali různé názory a zkušenosti majitelů malých pejsků a těchto plemen ... :)

marenka*

Sice nemám Maltézáčka, ale ... Náš Tobín byl můj první pejsek v životě. Miláček miláčkovatý. Dostával štěněcí, kvalitní granulky, ale i hodně dobrot navíc. Co měsíc, to kilo nahoru.(v prvním roce) Veterinář, na mojí otázku, jestli není nějak baculatý mi řekl, že v pohodě, u štěněte se to tak nebere, protože z toho vyroste. Jenže ouha. V roce vážil něco kolem 11 kg, ve dvou letech 12 kg. Na to, že má mít 8.5 kg to je hrůza. Já vím, byla to jen a jen moje chyba. Ale ty kila šla pak nahoru, i když už nedostával dobroty, nic. Nějakou setrvačností, nebo nevim. Skončili jsme na 13 kg. Teď už rok hubneme, má dvě třetiny denní dávky a hodně pohybu. Je to ale jak u lidí, jde to hrozně pomalu dolů. *plac*Za rok jsme "sundali" jenom 1,5kg. Už nikdy bych takovou blbost neudělala. Je to hrůza, dívat se, jak se chudák zadýchá a unaví po chvilce procházky, člověk by si nafackoval. Takže neříkám, trápit hlady, ale pozor na obezitu. ;)

katkah*
hodnocení

No tak to je tedy prekérní situace ...

Nedat odměnku za dobře vykonaný povel a nebo tak vůbec ...

Snažím se ho taky nepřecpávat ,dávám mu málo do misky, přeci jen je to šťěňátko ... ale odhadnout kdy má dost a kdy málo, je těžké ...

Stejně, myslím, že už to má pejsek dané , váhu, velikost a povahu ...

Ale i tak moc děkuji za odpově´d , za radu a přeji vám úspěšné zhazování kil ... *palec*

haanii
hodnocení

0x

Máme fenku maltézáčka, a v 15-ti letech váží 4,70. Je to naše sluníčko.

katkah*
hodnocení

úžasný věk a myslím ideální váha ...

přeji vaší Maltézí dámě ještě hodně zdraví a mnoho dalších let ... *srdce*

haanii

Díky. Přejeme si také aby tu ještě pár let byla.

hodnocení

0x

Mařenko, myslím si, že se zbytečně trápíš tím, že jsi štěně špatně krmila. Opravdu to v tom není. Měl to v genech a ty jsi nic nezaložila. Věř mi! Viděla jsem pejsky vyhládlé a přesto přerostlé a i dobře krmené a přesto nedomrlé, nedorostlé. *mala* A vidíme to i na lidech. Je spousta lidí, kteří přejdou kolem sklenice s vodou a přibudou 20 dkg a někdo jiný zbaští co není přibité nebo přilepené a je štíhlý a najednou. Po x letech začne přibírat. Je to tak. Máš "většího", ale zdravého psa.*jasne* Je tvůj a je milovaný a pár granulí méně by to stejně nezměnilo. Přibral by o trošku později. Ale přibral.

katkah*
hodnocení

tak to je nádherně napsané ... *palec*

myslím ,že k tomuto nejde nic dodat ... :)

ještě by bylo super kdyby sem napsal nějaký páníček maltézáčka, který si pamatuje váhu ve štěněčím věku a nebo má také štěnátko :) *hi*

coltisha

Ahoj, my si před třemi dny pořídili maltézskou slečnu, je jí 11.týdnů a včera nám ji veterinář změřil, má 1,85kg prdelka. Také jsme hodně chtěli drobného maltézáčka a viděli sice její maminku, ale asi tak, jak Ty popisuješ :) vysela v náručí a paní přesvědčovala, že má 3kg. Musím přijít na to, jak jí krmik, kolikrát denně a jaké množství. Zatím jí nechci omezovat, dostává 3x denně docela plnou mističku namáčených granulí, ale tuším, že je to hodně :) Jak se daří Vašemu čumáčkovi teď?

marenka*

Babkazov děkuju. *srdce* To víte, hrozně si to vyčítám, když pak koukám na toho prdelu jak se skoro nemůže zadní nohou podrbat na bradě, protože mu tam překáží faldík. *ee* Je pravda, že v kohoutku je o 5cm větší, než by měl být. Je to náš obřík. Ale jak je velký, tak má velké srdce.

Ještě jednou děkuji. Jste zlatá. *houpy*

haanii
hodnocení

0x

K váze Tvého maltézáčka bych Ti chtěla říct, abys ji zbytečně neřešila, psa krmila normálně, tzn. nepřekrmovala a ani nenechala hladovět. Záleží na jeho předcích a co má v genech, podle toho bude větší či menší což se stravou nedá ovlivnit. Také jsme chtěla maltézáčka menšího a přesto má dnes jak jsem psala 4,70. Tenkrát jsem neměla zkušenosti, ale dnes vím, že i jeho rodiče byli takoví.Tenkrát jsem je neviděla, kupovala jsem ho od překupníků. Možná, že tvůj pejsek je z těch větších.

katkah*
hodnocení

myslím že 4,70 kg je super ... lepší jak 6 kg .

sice hranice jsou 4 kg ,ale tato váha je i tak super ..

děkuji za odpověď ... :)

haanii

Já chtěla pejska lehčího, protože s ním od malička hodně cestuji,tak aby nebyl těžký, jinak by mě ta váha ani nevadila. Bláhově jsem si myslela, že každý maltézák musí být malý, ale jak sama vidíš není tomu tak. Kdybych mu váhu chtěla snížit byl by nepěkný. Od koho jsi si pořídila štěnátko a jak vypadali rodiče?

katkah*
hodnocení

od jedné paní která dala inzerát ...

viděla jsem jen otce, matku prý radši ne, že by byla zlá . Je pravda , že jsem jeli hodně pozdě ,protože přeci jen bylo to nějakých 80 km od domu , takže jsem viděla otce z náručí majitelky,dřepěla jsem u štěňat a viděla ho zespodu a paní ho měla v náručí se svěšeným ocasem dolů,takže stát jsem ho neviděla ,tenkrát mě ani nenapadlo zeptat se kolik váží on a kolik váží fenka, paní měla totiž jak fenku tak psa...

zatím se mi nezdá, že by nějak razantně rostl ... ale uvidíme.

myslím, že kdybysme chtěli opravdu malinké maltézáčky , tak pak jedine s PP a i tady není podle mě jistota, jak hodně ten pejsek vytoste .ten muj má v kohoutku zatím 17cm a váží 2kg , jsou mu 3 měsíce, třeba se vejde do těch 4k g ...

i když jen tak pro zasmání, znám čivavu která má 4,70 kg a přitom hranice je max 2,50kg *placni*

angela*

My máme slečnu Bellinku, v 7 týdnech měla 750 g. Teď je jí skoro 9 měsíců a má cca 3 kila. Zdá se mi, že teď už moc nepřibírá. Ale je pravda, že když jsme si jí dovezli a odvážila jsem to správné množství granulí (samozřejmě, že jsem jí nakoupila ty ultra super prémiové *smich*), tak jsem zjistila, že to kdyby snědla, tak by jí to převrátilo. *smich*

Dodnes jí granule dávám jen na keramický podšálek a sní tak necelou polovinu toho podšálku granulí v jedné vrstvě. Odměny máme piškotky a nebo jí kupuji takové ty psí suši (je to sušené rybí a kuřecí masíčko) a ty jí ještě překrajuji na polovinu. A miluje sýr! ;)

Ze začátku přibývala celkem rychle, ale pak se to hodně zpomalilo.

doplněno 07.10.10 09:30:

petmaltese.com/...

Toto je jediná tabulka pro maltézáčky, kterou jsem našla - podle těchto přírůstků by měla mít naše holka cca 3,5 kg a vypadá to, že to bude odpovídat.

Ale ty přepočty jsou hrozné *smich*

doplněno 07.10.10 09:33:

A ještě mně napadlo, že můžu dodat míry, protože teď jsem jí měřila pro obleček:

Krk - 22 cm

Délka od krku k ocásku - 25 cm

Obvod hrudníčku - 32 cm

helr*

Ahoj, tak nevim, jestli to bude nekdo jeste po 2 mesicich cist. Ale mame pejska z utulku, v unoru mu budou 4 roky. Ma to byt krizenec maltezacka a shi-tzu, coz jsou rasy do 4kg. Nas Bobi ma 8 kg a vubec mne to nestve. Cestuje s nami take vsude, no, my ho nenosime, chodi si vsude pesky a je na to hrdej *ua*. A se zradlem je to tak: at mu dam do misky kolik chci, stejne zbasti jen tolik, kolik sam chce. Kdyz ma dost, jde od toho. tak bych velikost fakt neresila.Pokud nebude tlustej, stejne jeho velikost neovlivnite, prece i kdyby vase stenatko jednou bylo prerostly, tak ho kvuli tomu nezatratite a nedate ho pryc!?

luciemil
hodnocení

0x

Dobrý den, netuším, jestli ještě je info aktuální, ale třeba se bude hodit někomu později.
Máme vlastní chov, nemáme už pejsky s PP, protože nám ji přejelo auto a já si prostě rychle pořídila náhradní Maltézačku, jinak bych se utrápila.. ta sice s PP není, ale měla PP tatínka (při připuštění)
Narodili se 4 štěňátka - pejsci a holčičky. Nechávali jsme si tenkrát 2 - rodičům a jednu nám, jako pokračovatelku "rodu". Naše narostla do mini verze- má maximálně 2- 2.5 kg, když je přejedená :D .. ale bohužel, kvůli mini vzrůstu nikd nebude mít štěňátka.. a její sestra ze stejného vrhu - má 4 kg .. opět plus mínus. Takže .. jak vidíte, ač má štěňátko stejnou maminku, tatínka i podmínky, stejně si to vyroste podle genů.
Milueme obě.. a teď máme zrovna novou generaci, ze které si budeme nechávat jednu holčičku. Snad bude větší, abychom se o ní nemuseli moc bát a aby bylo "za co chytnout" :)
Krásné a milující dny s psíky.
Lucie

Luciemil, to je moc hezké čtení! :)

Lucie, pochopitelně geny hrají velkou roli, - ovšem néé ve vašem případě. Vy množíte na nepapírové feně (nejspíš též psem bez PP), tak se nedivte tomu rozdílu ve štěňatech. V chovech s PP takové rozdíly nejsou. Vůbec se mi to nečte dobře (jak napsala Babkazov), jen další množírna :(.

hodnocení

0x

Hezký den,já mám fenku bišonka. Nejvíc začla růst zhruba v půl roce,to celkově zmohutněla a vyrostal.Teď váží necelých 6 kilo. Maltézáček je o něco menší,takže v dospělosti bude vážit tak do 5 kg.

hodnocení

0x

Mám sice ruskou barevnou boloňku (kluka), ale toto plemeno, bišonci a maltézáčci jsou na tom stejně. Přibývání jsem nesledovala, ale dá se říci, že přibýval tak do dvou let a od té doby se drží na 4 kg.

jessie
hodnocení

0x

Ahoj, váhu si poctivě zapisuji, tak pro orientaci pro ostatní připisuju i váhu naší fenečky Maltézáčka.

Přesně ve 2 měsících vážila: 1,3 kg . Ve 3 měsících vážila 1,6 kg a teď v 16ti týdnech váží 1,9kg (za týden bude mít 4 měsíce) . Dalo by se říct, že co měsíc to 300g. V 16ti týdnech jsem měřila kvůli kabátku její délku zad od lopatek po kořen ocásku 22-24 cm ; a obvod hrudníku cca 24-26cm. Krmím přesně vypočítanou dávkou dle návodu na granulkách + navíc kokinka za odměny :)

Maltézáčci by jinak měli vážit cca 3kg +- 0,5kg

Bišonci jsou větší

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]