Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes senior kouše do modřin

Od: aracely odpovědí: 18 změna:

Ahoj, mám dotaz a ráda bych slyšela nějaké rady. Mám 16- letého psa křížence. Je to voříšek a má 10 kg. 10 let žil na venkově s dědou. Když děda zemřel, vzala jsem si Míšu do Prahy. Už tady s náma žije 5 let. Je velmi hyperaktivní tedy byl, teď spíš hodně neurotický a neposlušný. Nevím jestli je to nějaké období, ale jsme v bytě 3 ženy a on nám vyjíždí po rukou a kouše do modřin. Nejvíce mě ptž. ho nejvíc cepuju a jsem s ním nejdéle ze dne. Nechce si nechat připnout vodítko, pohladit prostě nic. Já mám ruce samou modřinu a už mě to vážně nebaví.

Budu moc ráda za nějaké rady.

Díky

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

katerina77*
hodnocení

4x

Tohle je hodne tezka situace. Nejsem odbornik na vychovu psu a taky jsem vas nevidela jakym zpusobem se psem komunikujete, takze muzu jen odhadovat. Ale zda se mi, ze problem bude v tom, co nazyvate cepovanim psa. Rekla bych, ze vam nerozumi, vubec nevi co po nem chcete, a proto to kousani. Kdyz vam nerozumi, nemuze vas ani respektovat a jestlize po peti letech mate porad problem s nasazenim voditka, tak jsem si temer jista, ze jde o komunikacni problem. S takhle starym psem to pujde pomalu a uz se nedaji cekat zazraky, ale urcite aspon nejaky zaklad se zvladnout da, aspon tak, abyste mohli spolu v klidu fungovat. Zkusila bych ucit uplne od zacatku stejnym postupem jako se uci stenata a pouzila jako motivaci pamlsky. Sla bych na nej hodne pomalu a v klidu.

doplněno 27.09.10 20:00:

A jeste bych chtela dodat - mate muj obdiv, ze jste si pejska vzali domu, velka spousta lidi tohle neudela a tihle stari pejsci pak konci opusteni na zahradach nebo v utulku temer bez sance na adopci. On si to neuvedomuje, ale udelali jste pro nej uzasnou vec *palec*

aracely
hodnocení

Díky za uznání a za odpověď. Jen posl. dobou tohle dělá. Jinak tím cepováním jsem myslela to, že jako jediná jsem se ho snažila vychovávat. Ptž. na chalupě rost jako dříví v lese... No a od té doby co je v Praze jsem to už vzdala. Už ho asi kdeco bolí a špatně vidí a slyší. Šetří zadní nohu a už je to špatné. Víš, nebo víte ... Bojím se jít k veterináři co mi poví. Nehledě na to, že ho to šíleně stresuje a já chci aby v klidu dožil a né ho tahat po doktorech.

katerina77*

Naprosto to chapu, pro takhle stareho psa uz to neni zadna legrace a je fakt, ze veterinar s tim vetsinou uz nic neudela. Ale zas na druhou stranu treba je nejaka moznost jak mu ulevit jestli ho neco boli. Vim presne jake to je, taky jsme meli doma stareho pejska, nevidel, neslysel, casto ani nevedel kde je, takze rozumim tomu, ze ho chces nechat v klidu dozit (vybrala jsem si tykani, jestli to nevadi :)) Nedavno jsem videla web veterinarky, ktera v Praze ordinuje u pacientu, hodim sem link na jeji web, treba by se to mohlo nekdy hodit. veterinarka.cz/... Osobni zkusenost s ni nemam, ale asi je dobre mit takovou informaci pri ruce, kdyby ho bylo potreba prohlidnout, urcite to doma bude snaset lip.

aracely
hodnocení

Ne nevadí:) Díky, tak jsem koukala a ceník je tedy hustý. I s dopravou a km by to vyšlo asi na hodně. No ale uvidím, nechám si ten kontakt díky. K tomu všemu ještě běhá po bytě a kňourá a všude zalejzá. No ještě jsem nikdy neviděla tak neurotického psa. Sama jsem z něj na prášky. Jinak žere, je docela aktivní a pořád ještě bouřlivě vítá. Myslím, že kdyby měl velé bolesti tak by někam zalezl a spíš by se to poznalo. Taky už asi moc nevidí, ale příjde mi že slyší jen na to co chce:) Když třeba řeknu místo! tak vrčí.

hodnocení

1x

Je to starý, mrzutý pán. Má určitě spoustu problémů a bolestí, o kterých vám nemůže říct. Zkuste si ho nevšímat, nesahat na něho. A když po něm něco chcete, upozorněte ho dříve. Třeba "půjdeme ven" "jdeme ven" a rachotit klíčemi a vodítkem. *jasne*A s tím sluchem a zrakem to bude asi tak, jak píšou přede mnou. Takže je to potřeba tak brát. A je fakt-starého psa novým kouskům nenaučíš.*jasne*A kousat se nenechejte a nedovolte, aby vám ubližoval a dělal vám bolest. Vyhýbejte se mu. Kdyby byl mladší, poradila bych něco jiného.

fildax
hodnocení

0x

Nedokaze kikdo napsat co si mysli? Vyhod ho z balkonu z trinasteho patra nebo utop. Je to podle mne starej nemocnej chcipak.. A budete bez modrin.

marenka*

Fildax, počkej až zestárneš ty. *cert*

fildax-kam myslíš, že jsi přišel. Nech toho! Tady se ani tak nemluví, ani nemyslí! *bum*Jsi člověk, tak se tak chovej!

aracely
hodnocení

Jsi ubohej víš to? To spíš tebe vyhodit nebo utopit. Co lezeš na tyhle diskuze když tomu hovno rozumíš?

marenka*
hodnocení

0x

Já si myslím, že je to stáří. Víte, i někteří lidé jsou ve stáří zlostní. Navštívila bych veterináře, jestli by nebylo vhodné dát pejskovi nějaké bylinkové kapičky na zklidnění. Co znám pejskařky, tak mají výborné zkušenosti s esencí Bachovy květy.

bio-life.cz/...

doplněno 27.09.10 19:58:

Katko, já to pochopila tak, že to nedělal, až poslední dobou. *nevi*

katerina77*

Aha, to mate pravdu, jak to ted ctu znovu, asi jsem to spatne pochopila, mela bych cist pomalejc *hi* V tom pripade to asi bude opravdu vekem... Nema nejaky zdravotni problem? Hodne psu meni chovani treba proto, ze prestavaji slyset, videt , neco je boli atd. pak taky klasicke problemy stari jako zmatenost... Neni to lehka situace, vubec vam to nezavidim.

marenka*

To je pravda, s tím sluchem a viděním. Kamarádky rodiče mají psa a když k němu jdete, musíte na něj mluvit, aby se nelekl a poznal vás. Jinak vyletí, je skoro slepý, chuderka.

Manželovi rodiče mají taky starého pejska, ten je zase hluchý, a navíc už většinu času prospí. Musí se k němu chodit opatrně, protože neslyší a uvidí nás, až jsme v jeho zorném poli. Občas se lekne... takže k němu chodíme obloukem, aby nás viděl zdálky *smich*je to takový milý psí stařeček.

pepane*

:)To máte ještě dobrý.Moje 18 tiletá pudlička je navíc skoro slepá.Musíte chvíli stát u ní, aby vás ucítila a pak pohladit.Naštěstí čich má zatím velice dobrý.Misku se žrádlem najde kdykoliv.:DA to ještě chodí krást k mladším kamarádkám.

Starého psa už nepředěláte.Bohužel.

doplněno 28.09.10 16:02:

Smutné, jak se to veme.Žádné zdrav.problémy nemá.Jen ty spojené se stářím.Veterinářka mi ji byla prohlédnout a říkala srdíčko v pořádku(v rámci věku) stolice také, žere tak ji nic neschází.Taky se bojím, aby se zbytečně netrápila a děkuji za každý den, co je ještě se mnou.Bohužel tu na věky nikdo není.*plac*

Pes senior kouše do modřin

aracely
hodnocení

Díky za odpověď. Nevím jakým stylem se to tam zobrazí a jesli to bude pod Vaší odpovědí. JE to smutné. A 18 let , to je opravdu hustý. To je úctyhodný věk na psa. Kéž by se tolik dožil ten můj. Já mám jen tohohle jednoho psa a vlastně né od štěněte mého. Spíš až do seniora ho mám. Někdy mi příjde že má víc životů než kočka.Taky je to voříšek a je velmi odolný venkovský pes, řekla bych. Úplně slepý asi není, ale také toho moc nevidí a slyší jen co potřebuje. Jako jdeme ven a na žrádlo. NA povel jako je třeba místo! už ne e*smich*

aracely
hodnocení

Díky za odpověď. Můj už taky asi moc nevidí a neslyší. A hlavně pořád kňourá a běhá po bytě. Jak jsou nějaké dveře zavřené tak je úplně hysterický a jak nejsem doma všechny, tak také. Taky hodně spí , ale když je sám doma tak štěká a moc toho nenaspí. Ale při vítání mže zbořit barák, tak to s ním ještě není tak zlé.

aracely
hodnocení

Pochopila jste to správně. Ne nedělal dříve. No díky, koukala jsem a nevím jestli to není v jeho případě vyhození peněz. Už jsem vyzkoušela všechno možné i ten feromonový obojek pro psy taky docela drahý a neúčinný. Je to nervák, neurotik a ještě kouše no asi ho nic uklidnit nedokáže. Spíš já budu brzy na prášky*smich*

aracely
hodnocení

Ahoj, všem moc děkuji za komentáře a rady. Je fajn vidět, že se lidé nestarají jen o sebe, ale také o 4 miláčky.

Děkuju:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]