Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Yorkšírský teriér - kolik stojí bez PP?

Od: misulkaa* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den chtěla jsem se zeptat kolik stojí yorkšírský teriér bez PP...díky za odpoved

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

3x

Misulko, taky mám psíčka bez PP, ale chtěla bych Vás varovat. Ono totiž takový psík bez PP může být ve výsledku dražší, než ten s průkazem. Tady jde o to, že chovy jsou hlídané, není to na 100%, ale nějaká jistota tam přeci jen je. Vyhnete se dědičným chorobám a nejrůznějším vadám. Tady nejde o to, že bude mít třeba růžové drápky, místo černých (to máme my), ale může mít potíže s klouby, se srdcem, cokoliv. A věřte, že následná léčba u veterináře může jít do tisíců měsíčně.

Hledáním co nejlevnějšího psíka si koledujete o to, že Vám někdo prodá pejska z tzv. množírny. To je takové místo, kde jsou fenky chovány v kotečcích, na betoně, špatně živené, neošetřované, pouze rodí a rodí. Odtud si přinesete podvyživené štěně, plné červů, nemocí a svrabu.

myse*

Marenko, ne vždycky to tak bývá. Samozřejmě máte pravdu, množárny existují, dokonce prodávají i psy s PP... I pes s PP může mít vrozenou nemoc nebo se mu může něco stát a člověk za veterinu zaplatí majlant.

Není to tak, že všichni psi bez PP jsou nemocní a s PP zdraví. Jsou i milující majitelé psů bez PP nebo třeba s PP ale nechtějí vystavovat ani soutěžit a mají štěňátka - čistokrevná rasa - jenom bez toho papíru.

I já měla psa s "papírama" ale v ČR neuznaný = bez PP = všechno špatně? ale ne, psa má člověk rád a je jedno jestli má nebo nemá papír a jestli jeho děda náhodou neměl bílou packu ;)

věřte že znám spoustu případů tzv. "chovatelů" psů s PP, kteří obcházejí RTG s nálezem tím, že si ho nechají dělat např. na Slovensku, nebo to prostě "uplatí"...

Jako všude jsou lidi dobří a špatní, lidi poctiví i podvodníci.

marenka*

To máte pravdu, taky jsem slyšela (jelikož mám kryptorchida z chovné stanice *sok*), že jsou lidi schopní udělat plastiku varlat, aby tato vada nebyla u chovného psa poznat. *zed*

Já hlavně chtěla tazatelku navést na myšlenku, že nízkou pořizovací cenou pejska výdaje zdaleka nekončí. ;) Sama jsem se první rok hrozně divila, kolik nás Tobín stál peněz. A to šlo o léčby běžných chorob, průjmy, záněty, nachlazení, poraněná packa, vytržení zubu atd. atd.

jolinar*

A hlavně u těchto malých plemen bez Vám může z jorkšíráka vyrůst 10 kg pejsek. My máme první krysku bez PP a vyrostla - teda nevyrostla a vypadá jako poloviční čivka. Pokud jorka bez PP volila bych štěně od někoho kdo má jen jeden vrh pro radost a neseká to jako cvičky. A hlavně dávala bych si pozor na takové inzeráty jako je " prodám štěně bez PP, po rodičích s PP " tady bych se zamýšlela proč nebyli rodiče uchovněni.

misulkaa*
hodnocení

Marenko já vím,ale já bych spíš chtěla bez PP...za 1.bude levnější. a za 2. mamka by mi ho nedovolila kdyby stál hodně..ale díky

marenka*

Misulko, já Ti nechci nadávat, ani nechci moralizovat, jen chodím pravidelně na mopsí webík (mám mopsíky) a až mě mrazí, jaké jsem měla štěstí na psa. Takových nemocí, takového neštěstí, no hrůza. Prosím Tě, než si vybereš pejska, nevím, jestli chceš malinkaté štěndo, nebo staršího. Já osobně zrazuji od pořízení štěněte mladšího 2 měsíců. Projeď si internet, ať víš, na co si máš dát pozor. Nafouklé bříško - červíci, slepená srst u prdelky, žlutě zalepený pindík, (fenky jsem nestudovala, ale asi to bude podobné), koukni se na uši, kvůli svrabu (černá špína, zápach), koukni se na oči, musí být čisté a srst musí být stejnoměrná, bez vypadaných míst, na omak příjemná, ne zplihlá. Atd. atd. Hlavně si pro štěňátko jeď Ty k majiteli, podívej se na jeho rodiče a na prostředí, v kterém žije. York by měl být z bytu. U staršího štěněte platí to samé, tam uvidíš i povahu. ;)

Přeji hodně, hodně moc štěstí, protože v dnešní době vybrat zdravého pejska je fakt jenom o štěstí.

Jo a ještě zkus najít fórum, kam chodí majitelé Yorků, u nás holky vždycky řeknou, kdo je napálil. *frajer*

Mařenko, vy ale dnes máte černý den! *plac*Není to zas až tak černé, jak to, po přečtení vašich příspěvků, vypadá. Měla jsem papírové pejsky a že by byli dokonalost sama, to také ne. A po fenečce byla štěňátka bez jednoh zubu, což je vyřazovalo z chovu. A co jsem slýchávala na výstavách a cvičácích, to také nebylo povzbudivé. A teď s jorkem také slýchávám podivné informace. Papírová psinečka-špatné klouby u zadních končetin, druhá-špatné ledviny, třetí-rakovina ve vemínkách, pejsek-padoucnice. A to je jen to, co vidím u papírových pejsků, když se rozhlédnu z okna. ;)A naopak, zdraví bezpapíroví pejsci, jen k dokonalosti mají (někdy) dále. Dorotka papíry nemá a je to nejkrásnější psina ve Střední Evropě *jasne*A vůbec neva, že když si stoupne vedle bernardýna, tak si koukají do očí. Skoro.*haha* Nevím jak kde, ale já stále slyším, že za štěně lidi v mém okolí Ostravy dávají 6.000-6.500kč. Žádná sranda! A Dorka také tolik stála. A za papírového psa nějakých 12.000 a výše.*placni*Je pravdou, že je potřeba vybírat nejen pejska, ale i chovatele. Vidět mámu, prostředí, ze kterého pejsek je, vědět z kolika štěňat je. Ale většinou jorci jsou z bytů a vše je v pohodě. *ee*No a vidíte, kamarádka si teď koupila štěně, vybírala ze dvou a to mělo zaprasená ouška s cizopasníkama v nich. Štěně bylo z luxusního domku, se zahradou k dipozici. No a na tu zahradu chodí jiná zvířátka s bincem v uších. A chovatele to ani nenapadlo, že něco takového vůbec existuje. *modla*Nikdy a nikde není záruka dokonalosti. Stát se může cokoliv, jako vlastně u všeho, co si člověk pořídí, koupí a s láskou to má.;)A také se může stát, že si Mišulka pořídí bezpapírového a přitom si všichni sednou na zadek, jak dokonalého a zdravého psa má. *nevi*Asi by se člověk nemohl ani narodit. Strach z toho, že něco bude špatně je veliký.

marenka*

*hi* když já se snažím chránit jenom ty chlupáče. *hi*

katerina77*

Marenko, jestli vam to udela radost, tak s vami souhlasim. PP neni jen o vystavach, to je asi ta posledni dulezita vec, hlavni je zdravi. Jasne, neni to 100% zaruka, ale jsou to informace, se kterymi se da pracovat a zodpovedne si podle toho pejska vybrat. U psu bPP jsou informace nulove, a to jak o skutecnem puvodu psa co se tyka rasy, tak hlavne o povaze a zdravi rodicu i dalsich predku a pripadne zdravi odchovu po techto rodicich. Osobne bych si pejska bPP nikdy nekoupila. Nic proti nim nemam, ale podporovat nekoho, kdo podle me nezodpovedne rozsiruje rady pejsku, to nebudu. Utulky jsou plne psu co potrebuji domov, vcetne spousty stenat, tam si kazdy muze vybrat podle sveho :)

marenka*

*srdce**pusa**ua*Děkuju.

Právě říkám, že mám dva psíky bez PP. První pes je z rodiny, kde nám paní vysvětlila, že by Tobín papíry mohl mít, ale kvůli růžovým drápkům by ho vyřazovali. Prý je to hloupost, nevím, měli jsme kliku, hodně štěstí, protože Tobiášek je mops jak má být. Exteriérem, povahou, vším. Jen je přerostlý, AHA. *sok* 8 kg, které má mít mopsík, měl v osmi měsících, aniž by byl obézní. No nic, byl to náš první pes, byli jsme nezkušení, neznalí. *hi* Druhého jsme se ujali. Je z velmi známé, prosperující CHS. Jenže. Jako poslední štěně byl prý prodán pod cenou, takhle si ho koupil kluk, od kterého ho máme a který se ho s chutí zbavil. Proč? Povahou je úplně mimo a těch vad co má, hrůza. Křivě rostlé nohy, luxaci, jedno varle a jelikož je mu teprve rok a půl, tak bůhví co přijde. Ale s tím jsem do toho šla, nechtěla jsem, aby skončil v lepším případě v útulku, v horším na ulici. Ale mám to tu na očích, co dokáže množení pro peníze. *plac*

kleopatra1*

Zdravím,my máme jorka také bez papírů,má 1a půl roku a 1,90kg. Náhodou jsme měli štěstí na paní,co nám ho prodávala.Říkala,že bude maličký a je,jen do jezení ho musíme nutit,ale jinak je velký mazel,zlatíčko a pro nás ten nejkrásnější psíček na planetě.Faktem ale je ,že u tak maličkých plemen se nevyhnete různým starostem a platbou u veta.Náš Alfíček např. si z vycházky přinesl osinu v očičku.Než se na to přišlo ,co mu je,musel si chudáček vytrpět.Na veterině byl 2 nekonečné týdny a pak ještě další 3 měsíce trvala následná léčba.Teď už je zase čiperka a snad i trochu víc rozmazlený. Ale jinak je v pořádku,i když nemá papíry.Vše záleží jen a jen na lidech, mnohdy není snadné zjistit ,zda se jedná o solidního chovatele,kterému na zvířátkách záleží,nebo o bezcitného množitele,který v tom vidí jen peníze. Kleopatra1

Yorkšírský teriér - kolik stojí bez PP?

michal958*
hodnocení

2x

od dvou do 4 tis se da sehnat za 4 tis sem videl i s pp

naprikald tady

zvirata.bazos.cz/...

doplněno 26.09.10 23:26:

nebo tady zvirata.bazos.cz/...

misulkaa*
hodnocení

Děkuju za odpoved..:)

kleopatra1*
hodnocení

0x

Misulko, teď jsem se dívala na www.Bazos.cz a tam jsou jorkšíráčci již od 3500,-Kč.Také záleží na tom, z kterého kraje ho chcete.Než jsme si koupili Alfíčka ,prolézala jsem inzeráty horem-dolem a tak jsem si /někdy/ mohla udělat i úsudek na různé chovatele. Přejeme hodně úspěchů, v každám případě bude ten Váš pejsánek vždy ten nejmilovanější.Srdečně zdraví Alfíček.

marenka*
hodnocení

0x

A co tohle? *modla* Je tam i štěně yorka, i větší pejsek. Chuderky, takový pejsek Vám bude nadosmri vděčný, to mi věřte.

psy-vnouzi.estranky.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]