Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Identifikace brouka

Od: alex* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

v poslední době se nám v novostavbě začal objevovat brouk (viz obrázek). Velikost má asi 7mm a nelétá.

Protože máme dřevostavbu, zajímalo by mně, zda nejde o dřevokazného brouka a také by mně zajímalo čím se živí a případně jak redukovat jeho počet.

Kolem domečku máme louku ale nejvíc jsem ho viděl venku mezi dřevěnými deskami.

Za odpověď předem děkuji.

Alex

Identifikace brouka

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pravdomluvny*
hodnocení

2x

Řekl bych, že jde o druh ploštičky. Není dřevokazná, žije na mrkvovitých rostlinách - alespoň tak praví google. Právě předevčírem jsem rozebíral štos desek a byly jich mezi nimi mraky, určitě ticíce. Taky to bylo u louky.

alex*
hodnocení

Dobrý večer.

Děkuji za odpověď. Tím, že jste zúžil výběr na ploštice, podařilo se mi zjistit, že jde o brouka "ploštička běžná".

Přikládám odkaz, kde jsem se dozvěděl více:

hmyz.info/...

Přeji hezký večer.

Alex

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]