Nejste přihlášen/a.
Ahoj, poradte mi prosím, jestli můžu dát kotěti před cestou kinedryl - a kolik a jak dlouho před cestou? kotě váží 1,80 kg, je 4 měsíční - zkoušela jsem jí nedat jíst i 4, 5 hod před cestou, ale stejně blinká - aspoň vodu, když nejedla, zbytek jízdy je už v klidu a spí. Děkuju.
mslím že určitě můžete,popřípadě se zeptat vetreináře.naše štěně to taky dělalo,nedat jít delší dou před jízdou a hodně vozit autem aby si zvyklo.
podobný problém
lepší odkaz
doplněno 26.09.10 09:24:holt se musí vložit ručně
zkuste ho překopírovat celý i s tím nezabarveným koncem do adresního řádku.Mně tam funguje.
některé léky jsou dostupné v lékárnách, ale ne ve všech.
pepane, děkuji, ale ukazuje mi to chybu, i když odkaz vložím ručně...?
doplněno 26.09.10 10:21:jo, ale přece jsem na tom webu našla v diskuzi podobné téma a kinedryl prý raději ne, kočky potřebují něco speciálního - třeba Cerenia tbl., asi budu muset k veterináři, aby mi to prodal, nebo se kočičí léky prodávají i v lékárnách, nevíte,
doplněno 26.09.10 10:39:ano, překopírovaja jsem to celé a stejně ERROR...
v pondělí zkusím objet nějaké lékárny (jsme na venkově) - v úterý se vracíme, ráda bych to vyzkoušela... díky moc
Ještě vyzkoušejte dát přeptavku v autě na různá místa. Mi se dělá v autě špatně, když nevidím ven. Třeba to má kočka stejně jako já.
Tak jsem se byla poradit u veterináře, co s kočkou co blinká... Řekl, že tabl. Cerenia jsou novinka a jedna tableta by mě vyšla asi 500 kč - to se vyplatí leda u mnohahodinových cest, třeba do zahraničí. Říkal, že kočky obecně špatně snáší jízdu autem, ve srovnání se psem, že je sice ještě nějaký levnější prostředek jménem Serotonal nebo tak nějak, ale po tom prý kočka spí a půl dne je připitomělá, takže taky používat spíš jen nárazově pro delší cestu... jinak prý nic dalšího na trhu není, ale když je to ještě kotě, mělo by si podle něj časem zvyknout...
Ach jo - u nás to teď probíhá tak, že kotě nedostane několik hodin najíst a na začátku jízdy je zavřené v přepravce vedle mě na sedadle spolujezdce. Snaží se dostat ven a mňouká. Po chvíli se většinou poblinká, tak zastavím, očistím kotě a přepravku a nechám koťouse už venku - zas si potvůrka prosadila svoje - kotě si mi vleze na klín a spokojeně usne na zbytek cesty.
Jediný problém je v tom, že řídím - nechci vidět, co by mi řekli policajti, kdyby mě zastavili...
No ja bych se ani tak nebala toho co vam reknou policajti ale co nastane pokud se bude neco dit - budete muset prudce zabrzdit a kote vam z klina spadne pod nohy, pripadne ho proste jen tak napadne seskocit a jit se kouknout k pedalum, to fakt neni legrace, je to hodne nebezpecne pro vas vsechny. Nevim jak u kocek, ale u psu docela zabiraji homeopatika, ty jste nezkousela?
Rada Kateřiny a tento Váš popis mě přivedl k jedné myšlence. Jestli kočka nezvrací z nervů. Přijde mi, že jí vadí ta přepravka, resp. uzavření v ní. Já bych zkusila koupit kšírky na psa, malé, solidní zverimex Vás pustí se zvířátkem dovnitř a nechá Vás vyzkoušet různé kšírky, aby kočce vyhovovaly. (kšíry místo obojku doporučuji kvůli riziku zlomení vazu, při prudkém zabrždění). No a ke kšírkám kupte bezpečnostní pás do auta. Já jsem za něj dala 70,- Kč, je to krátký pásek, na jedné straně je karabinka k připnutí na kšíry, na straně druhé je takové očko, které se zapne tam, kam se zapíná pás v autě. Já to používám dlouho, psi mají volno na sedačce, mohou si lehnout jak chtějí, sednout, otočit se, ale dál jak ze sedačky se nedostanou. Mám ho zkrácený na cca 30 cm a stačí.
Náš kcour v audi A8 také blinkal, teď máme bentley brooklands a je v pohodě, zkuste to také!
Taky si myslím, že by to mohlo být psychický...
Já už zkoušela kdeco... i vodítko připnuté ke kšírkám a druhý konec přivázaný ke kličce auta, takže mohla být na sedadle, ale moc to nefungovalo - snažila se pořád někam šplhat, seskočit, to by visela na kšírkách ze sedadla...? - jak vypadá ten bezpeč.pás? je to nějak zajištěné, nebo je to něco jako vodítko?
S tím kotětem na klíně - ono to není až tak nebezpečné, protože mám volant nízko a kotě se pod něj nevejde, takže kdyby se něco dělo, nespadlo by mi pod nohy - ale jasně, bezpečné to není, proto jezdím pomalu a udržuju si odstup...
Vypadá to jako poloviční vodítko, je širší a jeden konec to má úplně stejný, jaký má váš pás v autě, takže to krásně zaklapnete.
Ještě mě napadlo. Koupit tašku na psy, nevím jestli je i na kočky a nechat kotě v ní i na klíně. V té tašce je taky karabinka, takže neuteče a v případě potřeby nenápadně přesunete kočku na vedlejší sedadlo.
Už jsem to našla. psikralovstvi.cz/...
ale teda koukám jako blázen, já to mám fakt za 70,-Kč.
marenko, díky moc hm...ale je to dost drahý... jedeme dneska, tak zkusím omotat sedačku špagátem tam, co přechází sedadlo v opěradlo a na ten špagát provlíknout vodítko nakrátko, aby se kotě mohlo pohybovat do stran, ale nemohlo vyskočit na opěradlo... s tou taškou přede mě by to nešlo, mám nízký auto, nízko volant a před ním místo tak akorát na to kotě...
Ten špagát by mohl fungovat a mezitím určitě někde ve zveráku narazíte na to, co jsem tu psala, ale za těch max. 100,-Kč. Ještě bych dala pod kotě starou osušku a máte vyřešeno.
Jeste jsem si uvedomila, ze jsem nezminila jednu vec - nevim jake mate auto, ale pozor na airbagy. Jestlize mate kote na kline, at uz v tasce nebo jen tak, pokud vam vyleti airbag, tak kote zabije. Jestlize ho ma na kline nekdo v tasce, je to hodne nebezpecne i pro tu osobu. Stejne tak kdyz bude kote na sedacce spolujezdce. Jestlize tam je, i pripoutane, tak ten airbag radsi vypnete. A urcite ho pripoutavejte za nejake ksiry, za krk je to hodne nebezpecne. Ja vim, ze tady porad strasim temi nejhorsimi scenari, ale nikdy nevite co se stane a i maly naraz muze mit osklive nasledky
Zdravím, my měli podobný problém se psem. Tchyně (jako spolujezdec) jej vozila pod nohama a pes se mohl zbláznit. Neviděl ven a bál se, zvracel jak amina...
Tak jsme jej začali vozit normálně na staré dece na sedadle, on čučí ven a na cestu k veterináři a zpět to vydrží. Na delší cestu jsme mu dávali speciální kinedryl pro psy - stálo to asi 80 Kč a dávali jsme mu vždy půlku. Takže 80 Kč na obě cesty, tam i zpět. Rozhodně lepší, než čistit poblité auto Zkusila bych se poptat u jiného veterináře, případně snížit kotěti tu dávku tak, aby nebylo "oblbnuté"...
Tak mě napadlo, po jak dlouhé době Vám to kotě blinká? Jestli třeba po půl hodině, zkusila bych s ním jezdit na cesty max. 20 min., a pomalu prodlužovat. Ono se to časem naučí, že není třeba se ničeho bát. Jak často děláte přestávky v jízdě?
Před chvílí jsme já a kotě absolvovaly další cestu... kotě začalo připoutané kšírkama k sedadlu spolujezdce. Samozřejmě kvílelo a škubalo se, tak jsem ho pustila - nevydržela jsem to... chvíli mňoukalo a motalo se po autě, pak šlo na svojí bedýnku, co vozím vzadu, kakalo a zvracelo, ale skoro všecko tam, jen trochu šlo vedle - to je zas šikovný kotě, no ne?
Pak si vlezlo ke mně na klín, tak jsem ho zas připoutala - vodítko akorát došáhlo ke mně na klín, ale pod nohy už by mi kotě skočit nemohlo... a zbytek cesty v pohodě, spalo.
Ale ty airbagy, sakra, to mě nenapadlo, že by mohl být problém - fakt jezdím s kotětem pomalu a opatrně - ono je ještě malý, tak mi ani nepřekáží - nehýbe se, prostě mi leží na klíně a spí... nemělo by se nic stát...
Cesta trvá asi 2 hod, problémy jsou vždycky asi po 15 min.
Ten veterinář říkal, že kinedryl na kočky neúčinkuje, a ten kočičí preparát po kterém by prý půl dne spala, by v menším množství zas neúčinkoval... tak nevím... asi fakt zkusím ještě jiného veta, co vet, to názor...
Kočky jsou neurotici, panikáři a plašani. Když vidím, jak klidně sedí většinu cesty v přepravce a najednou se vrhnou na mřížku a koušou do ní, netroufnu si je vézt bez přepravky. Je fakt, že nemám orig. kočičí, takže mají výhled, ale stěžují si celou cestu.
Ale jako dítěti mi taky bývalo špatně v autě, takže mám plné pochopení, že někdo zvrací.
Keiki, právě že naše kotě je bez přepravky ve větší pohodě než v ní... až na to, že lozí po celým autě..
Jestli někoho zajímá, jak to dopadlo s kotětem - situace se už ustálila, kotě si zvyká... Vyjedeme, kotě se projde po autě, párkrát žalostně zamňouká a když vidí, že mu to nepomůže, tak se mi stočí na klíně a spí celou cestu nebo aspoň leží, ani se nehne. Já vím, že to není ideální, ale jak ho někam zavřu nebo uvážu, zvrací... Doufám že až bude větší, ustele si někde jinde
Zajímá. Mindo, co zkusit dát na sedačku spolujezdce její oblíbenou deku? (zkouším vymýšlet
)
Já jsem si totiž před 14 dny koupila u vietnamu takovou parádní plyšovou deku, asi za 150,- Kč, ale na přikrytí stačí. V Hypce jí mají kolem pětistovky. No a odložila jsem jí na křeslo. Náš pes, který mi spal vždycky jenom na klíně, nikde jinde, pelech ho nikdy nezajímal, se šel podívat, co to je nového a už z toho má oblíbené místo. Leží na té dece hrozně rád a často.
To není špatný nápad, ale musela bych k vietnamcům i s kotětem, aby si vybralo samo, která deka ho osloví...
To je pravda, vyprané prádlo je velice oblíbené... kotě miluje zahrabávat se v koši s vypraným drobným prádlem, že bych ho vozila s sebou? :D
Marenko, další víkendová cesta na chalupu je za náma - zkusila jsem Vaši radu.
... když jsem dala kotě do auta v Praze a chvíli ho uklidňovala, než vyjedeme, poblinkala se - auto ještě nebylo ani nastartované - takže je jasné že to jsou nervy... když jsme vyjeli, dostala průjem a šla na bedýnku, pak kvílela ještě kus za Prahu, než to vzdala a uklidila se mi na klín a usnula...
Cestou zpátky jsem jí zkusila dát na sedadlo spolujezdce deku, na které se během víkendu povalovala a spala, přivázala jí na kšírky k sedadlu - nechtěla tam být a drápala se stále ke mně, tak jsem jí nakonec pustila, zalezla mi na klín a spala...
Příště asi zkusím pobýt nějakou dobu ve stojícím autě, než si odbyde případné zvracení a průjem (chudinka) a pak jí asi zkusím dát do přepravky a nechat jí tam holt kvílet...
Mám objednaný přípravek na zklidnění, tak až dojde, vyzkouším...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.