Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Štěne - konečná výška a váha?

Od: pegin* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

chtěla bych se poradit,do kdy štěně roste,v kolikátém měsíci má konečnou výšku a váhu.Mám výmarského ohaře,má už přes 5 měsíců a váží něco kolem 25 kilo,konečná váh by měla u ohařů být 25-30 kilo,je to ohař s PP.a včera jsem měřila výšku v kohoutku a má 60 cm,feny mají mít kolem 57 až 65 cm.zuby už má všechny druhé a vylezlé.Myslíte že ještě poroste a do kolika měsíců?budu ráda za rady.Pěkný den

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nepřekrmujete ho? No snad už neporoste moc, ale konečné míry to nejspíš nejsou. Povíme si to v roce.

katerina77*
hodnocení

0x

No teoreticky je asi mozne, ze by stene uz nerostlo, ale myslim, ze moc pravdepodobne to nebude, jestlize ma 5 mesicu, tak pocitejte s tim, ze vam jeste vyroste, velka plemena ukoncuji rust klidne az kolem roku veku. A hlavne potom jeste mohutni, tzv. se dodelavaji, a to uz pak zalezi pes od psa, nekterym to trva i par let :) Cim pejska krmite?

katerina77*

Ted jsem pro zajimavost nakoukla do poznamek co jsem si delala o steneti a muj pejsek vyrostl od svych 5 do 9 mesicu o 6 cm, od te doby ma vysku zhruba stejnou, to je 62 cm. Ale je to individualni, kazde stene roste jinak rychle, mame kamarady se stejnym plemenem a nekteri pejskove ted v roce teprve dorustaji stejnou vysku co on mel v 9 mesicich.

pegin*
hodnocení

tak ted mě to mírně sděsilo,samozřejmě že zmohutní to vím,ale doufám že moc neporoste,přemýšlela jsem o výstavě a to by asi potom nešlo.Myslím si že nepřekrmujeme,krmíme 3 krát denně granulemi Brit Junior. samozřejmě během dne dostane nějaké pamlsky jako např. vepřové ucho a rohlíky.myslíte že je to opravdu moc na toto plemeno?nemám zkušenost s růstem štěněte,je to naše první štěně,předtím jsme měli už pejska od dospělosti.

doplněno 24.09.10 17:51:

jo ještě mě napadlo že ty granule nám doporučila naše veterinářka,jelikož předtím jsme měli problémy s granulemi Fitmin,tak na její doporučení krmíme ted výmaračku Britem Junior.

katerina77*

Vubec se nedeste, nikdo nedokaze odhadnout o kolik vam pejsek jeste poporoste. A vubec jsem tim nechtela rict, ze vase stene meri moc, to bych si netroufla odhadovat, jen jsem tim chtela rict, ze nekteri psi vytahnou rychleji, a driv se zastavi, nekteri rostou delsi dobu. Predpokladam, ze ta vyska finalni neni, ale taky to neznamena, ze z nej bude obrik. Rychlost rustu je opravdu hrozne individualni, klidne uz muze vyrust treba jen o dva centimetry, to vam nikdo nepovi. Byt na vasem miste bych se tim nijak netrapila, protoze krmenim se sice neco ovlivnit da, ale ne moc, hlavni roli stejne hraje genetika a jestli ma byt pes velky, tak bude. Ty vase granule maji 32% bilkovin, coz povazuju pro stene za dost, ale jak rikam, genetika je v tomhle prvotni. Nicmene i kdyby pes prerostl, na kvalitach pracovnich a jako kamose mu to nic neubere :) Nevim jak je to presne u oharu, to se budete muset zeptat chovatele, ale jestli je to stejne jako u retrieveru, tak se presnou vyskou kvuli vystavam stejne nemusite trapit, protoze presne centimetry nikoho nezajimaji, priblizna vyska staci a hodnoti se uplne jine veci nez mira v kohoutku.

pegin*
hodnocení

tak se po dlouhé době ozívám a fenka má nějak přes 20 kilo a je jí ted 7 měsíců a zdá se že už moc nevyrostla,ve výšce asi ne,tak snad to tak bude dobrý a zůstane,aby nebyla moc velká.jinak díky za rady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]