Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Límec pro psa

Od: babkazov® odpovědí: 20 změna:

Dnes jsem byla na veterině s Dorotkou.*plac* Vet jí vyoperoval spoustu nádorků na vemínkách. Samozřejmě, že mě upozornil, aby to psinečka nerozlízala a nevytáhala si švy. A taky mi nabídl límec. Byla jsem tak vyklepaná, že jsem to s díky odmítla a to jsem neměla. Má ten řez až mezi zadníma nožkama, tedy dobře přístupné. A teď mám obavu, že ji neuhlídám. Nemáte někdo zkušenost na nějaký dobrý fígl jak zabránit lízání, případně který materiál na límec použít, kdybych ho vyrobila sama.*uf*Teď ještě pospává, ale zítra, pozítří. *plac*Chudinka moje malá.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

katerina77*
hodnocení

2x

Myslim, ze nebude jina cesta, nez se u veta stavit pro limec, nedokazu si predstavit z ceho by se dal doma vyrobit, aby byl opravdu funkcni. Kalhotky bych radsi nedavala, lizani to nezabrani a jeste to bude drazdit ranu a mokra latka taky dobrou sluzbu neudela. Preju Dorotce rychle uzdraveni a vam pevne nervy, bude brzy zase v poradku, nebojte :)

doplněno 22.09.10 16:20:

Aha, ted ctu odpoved... a nejaky jiny veterinar bliz by nebyl? Nebo mozna pozeptat se pejskaru z okoli, treba bude mit nekdo limec doma...

binka*
hodnocení

0x

Napadá mně jedině nějaké psí kalhotky, jaké nosí hárající fenky. Aby jí to ale zase nevadilo na tom řezu ... já bych si asi ten límec u veta koupila, nevím, kolik může stát, ale budete mít klid. Pro miláčka bych peníze obětovala. Ať se vám Dorotka brzy zotaví!

hodnocení

No jo, já taky. Ale nemůžu ji nechat doma samotnou a jet a jít k vetovi, který je fakt z ruky. *sok* Když jí píchl narkozu, strašně rychle zvadla. Sotva jsem v čekárně dosedla, zabalila to. Strašně mě to vyděsilo a rozhodilo. Připomnělo mi to Bubu, kterou jsem musela nechat uspat. A stále ve mě ten strach je.*plac*

binka*

Já Vám věřím, znám to. Sice nejsem psí, ale kočičí, ale to je stejné. Vydržte, určitě to bude dobré! Nemohla byste někoho poprosit, aby Vám ten límec koupil? Nebo na nějakou dobu Dorotku pohlídal, než mu ho dojedete koupit?

karina*
hodnocení

0x

babkazov, poptejte se u sousedů. Třeba ho někdo má a půjčí Vám ho. Já např. ho mám, ale to Vám není nic platné. Bez límce pejska těžko uhlídáte, je to výbobrá věc a stojí za to do toho investovat cca 100 kč,-. Karina

doplněno 22.09.10 16:55:

vyrobit by se asi dal. On je z takové pevné umělé hmoty, ale na malého pejska by možná dobře posloužila krempa od klobouku. Jde jen o to, aby mu "něco" překáželo v tom, aby si nedosáhl čumáčkem na stehy. Nohy mu budete muset uhlídat. A šití se moc pěkně hojí, když mu ho budete pravidelně 3x denně potírat odvarem z řepíčku. Poťupkat a nechat být, nesušit! Karina

alf*
hodnocení

0x

pořiďte límec, jde předpokládám o nějakého kapesního psa a tak nebude problém. U mě límec vydržel pár vteřin, košík má dole než se prodavač otočil tak si prostě stehy vytahal sám, vylízal kráter až na kost ze kterého nám bylo špatně jen jsme to viděli no a za týden rána zacelená ani nebylo vidět kde byla. Ještě jsme ušetřili za vytahování stehů : -) Ale vypadalo to fakt strašně.

Jsem zvědav příště, počítám, že během krátké doby půjde pod kudlu opět.

pepane*

Ale sehnat snímek.*zed*

Límec si můžeme vyrobit ze starého RTG snímku. Na obvázání kolem krku použijeme tenký elastický obvaz (nejdříve přivážeme obvaz bavlnkou k límci, teprve potom uvazujeme kolem krku). Po uvázání límce zvíře sledujeme, jestli ho neškrtí.

Přibližný náčrtek límce pro dospělého samce

Elastický obvaz se k límci přichytí bavlnkou.

doplněno 22.09.10 21:24:

Teď mně napadlo, když Pamelce brali vnitřek, nedali ji límec, ale dostala děrovanou košilku přes trup.

doplněno 22.09.10 21:45:

Zlomte vaz *palec*

hodnocení

Príma, príma *ua*To je přesně to, co jsem potřebovala vědět! Pepane, vy jste to vyřešila. Starý snímek doma mám. Pokusím se to zvládnout jen zákazem a když to nepomůže, tak vyrobím límec a má po ftákách. Děkuji vám. *pusa*Děkuji všem. Jsem moc ráda, že jste se mi snažili pomoci. *pusa* Dorotka je vpořádku, už mi skočila na klín a kontrolovala misky. Ale nejedla. Je zlatá a já jsem šťastná, že ji mám *hi*Dobrou noc všem

michal958*
hodnocení

0x

but to z rtg snimku nebo me napadlo z tech velkych plastovych desek, na obou stranach udelat diry a spojit to treba tkanickou.

hodnocení

Nešlo uhlídat. Strhla si krytí, ale odchytila jsem to včas. A límec jsem vyrobila z netkaného textilu. Slepila jsem dvě vrstvy z materiálu, který je podobny jako výztuha do límců. Flizelin se tomu říkalo? *vtip* Je to pohodlné a k ráně se Dorotka nedostane. Asi je tento materiál fakt jen pro kapesní psy. Velký pes by to zrušil raz dva. :D Zlaté české ručičky!

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den, udělala jste chybu, že jste si límec od veterináře nevzala. Fenku neuhlídáte. Ten límec není zase tak strašný a fenka určitě bude míň trpět s límce, než se vyškubanými švy. Asi nejrozumnější řešení by bylo zajít zpátky na veterinu a koupit si ten límec.

hodnocení

Však jo! Ten límec jsem vyrobila. Vím jak vypadá a jaký je jeho účel. Ale nemohu se hnout z domu. ;)

hodnocení

Musely jsme jít na kontrolu, protože ji na začátku té rány vyskočila boule. Jako polovina menšího vajíčka. *plac*Dostala injekci a kapky domů na 3 dny a ten límec. Bez límce to fakt nejde. Antibiotika bere od začátku poctivě. *sok* Boule je kapičku menší, ale není to dobré. Dorotka nemá horečku, ani se netváří, že by ji to bolelo. *placni*Ve středu je operační den, zajdeme ještě jednou, ta boule se mi vůbec nelíbí. Stehy se mají vytáhnout v sobotu. Je to blbé, protože strašit zbytečně je nesmysl, ale bojím se, abych to nezanedbala. Nejsem si jistá, co je správné.

pepane*

:)To bude babkazov dobrý.Uvidíte co Vám ve středu řeknou u veta.Zbytečně se nestresujte.Děláte vše co máte, není pochyb.Hlavu vzhůru.*placni*

doplněno 27.09.10 22:15:

Není zač.Vím jak Vám je.Taky jsem si to prožila.*placni*

hodnocení

Děkuji, pepane *pusa*

pepane*

Babkazov, jak Dorotka dopadla včera u veta?

hodnocení

Děkuji za starost, ale nakonec jsme nešly. Když jsem nás začala vypravovat, blbla jako štěně. Táhala hračky a mě za gatě a vrčela a smála se. Bylo vidět, že je úplně vpořádku.Má ránu skvělou, zataženou, čistou a boule ustupuje. A díky límci k té ráně nemůže ani omylem, tedy ji neolizuje a nedráždí. *vtip*V sobotu půjdeme vytáhnout švy. A příště nic nebudu místo límce vymýšlet, je to geniální vynález! Díky němu je dnes vpořádku. ;) Vyřídím ji, že ji pozdravujete.

binka*

Tak ji pozdravujte i ode mně. Jsem ráda za dobré zprávy!*slunce*

marenka*

Babkazov, super. Šikovné holky jste. *ua* Jé, to mám zase radost, fakt. *srdce*

hodnocení

Všem děkujeme. Obě. *hi* A zvláště v tomhle počasí. To mě úplně vraždí. Tělo i duši!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]