Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zhubnout fenku

Od: forpsi* odpovědí: 10 změna:

Zdravím všechny a především ty,kterým se podařilo zhubnout kastrovanou fenku.

Ujala jsem se štěněte bílého pejska, ze kterého se vyklubala asi bišonka, zkřížená s něčím. Protože žijeme na vesnici,kde jsou hodně čilí psi, dala jsem ji nakonec vykastrovat. Bohužel teď máme zase problém s váhou. Krmím ji dietou od veterináře, dobrůtky stříhám na 1 cm proužky a dávám jen za velikou odměnu.

Současně chováme fenku ši-tzu,která naopak chrastí kostičkami,když si třeba lehá. Přitom dostávají naprosto stejné množství krmení, nemají si kde co ulovit ani ukrást. Pohybu mají dle libosti a naběhají se až až, protože musí "ohlídat" přes 700 m2.

Ráno dávám každé 1/6 vaničky Chejn a půl lžíce spařených skleněných nudlí, aby měly první krmení teplé. Což je 1/2 krmné dávky pro 4 kg psa, ona váží už 11. Večer dostane poloviční dávku dietních granulí a to je vše.Já vím, že existuje zákon o zachování hmoty, ale my máme pravděpodobně výjimku. Už jsem ji vzala i k veterináři, co děláme špatně - občas si naříká na bříško - nechce si na něj nechat ani sáhnout, ale prý tam nic nemá. Ale jinak si nestěžuje.

Mohla bych samozřejmě dál snižovat krmné dávky, ale už teď dostává 1/3 povolené, tak nevím. Občas večer už hlady kňučí, tak ji aspoň pochovám, ale tím nezhubne.

Moc prosím všechny, kdo tenhle problém zvládli, jestli by mimohliporadit. Třeba co dát, aby měla pocit, že je najedená, ale aby po tom aspoň trošku zhubla.Budu vděčná za každou radu. Díky předem*mala*forpsi

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

katerina77*
hodnocení

3x

V krmeni dvakrat denne bych problem nevidela, lepsi nez aby ji bylo z hladu spatne, ne vsem psum krmeni jednou denne vyhovuje. Spis bych videla pricinu v tom, co fenecce ve skutecnosti davate k jidlu. Divala jsem se na slozeni vyrobku Chejn, protoze jsem o tom nikdy neslysela a musim rict, ze me tedy nijak nenadchlo, cokoliv co ve slozeni obsahuje produkty zivocisneho puvodu je pro me minimalne podezrele. Ale co je ve vasem pripade mozna nejproblematictejsi je, ze jejich vyrobky obsahuji taky obilniny a testoviny, k tomu pridavate jeste testoviny zvlast a obavam se, ze tim davate fence strasne moc prazdne energie, ktera pujde jen na tloustku. Nevim, jake granule vam veterinar doporucil, ale temer jiste taky budou obsahovat obilniny atd. Cili fenka prijima strasne moc obili a minimum zivocisnych bilkovin, obavam se, ze to muze byt jak u lidi - pokud se budou cpat rohliky a knedliky, tak budou tloustnout a pritom ale organismus je v podstate podviziveny, takze si uklada tuk. Kdyby to byla moje fenka, presla bych na krmeni masem a zeleninou, kterou muzete bez rizika davat ve vetsim mnozstvi, vynechala bych veskere prilohy jako testoviny, vlocky atd., kvuli objemu a zasyceni bych pripadne pridavala napr. varene brambory, ktere zasyti, ale jinak si z nich nic moc nevezme, takze je to opravdu jen na objem kvuli pocitu hladu, obcas je mozne dat i ryzi. Myslim, ze v kombinaci s pohybem by zdravejsi strava mohla pomoct.

marenka*

Kateřino a vařená strava se zeleninou stačí? Nebo se musí dopnit i umělými vitamíny? Já nad tím kolikrát přemýšlela, že psi převedu na vařenou, protože Tobínek je skoro buřt. *hi*

katerina77*

No ja jsem spis pro komplet syrovou stravu nez varenou :) Kazdopadne zaklad je, aby strava byla hodne pestra, pak pokryje v podstate vsechno, vitaminy a mineraly je ale lepsi obcas pridat. Nesmi se to s nimi prehanet, ale trochu se pridava :) Pokud jde o hubnuti, tak moje vlastni zkusenost je takova, ze kdyz jsem psa prevedla z granuli (velmi kvalitnich a samozrejme bez soji, kukurice atd.) na maso a zeleninu, tak mi hodne zhubnul, nasvalil, ale nemel ani gram tuku, takze jsem zacala pridavat i prilohy, abych ho trochu vykrmila.

myse*

jaké maso jste kupovala - jestli se můžu zeptat? naše čubina je zase opačný případ - granule moc nechce... (jakékoli), je spíš hubená (ale vet říká že akorát) a je hrozně akční...

katerina77*

Dostavaji v podstate jakekoliv maso krome veproveho, nejcasteji kureci a hovezi, pak taky teleci, ruzne vnitrnosti, kosti, ryby, ted jsem zkousela kachni kridla a chystam se na pstrosa :) Ono je to maso celkem zazracne, co znam psy, kteri jsou na mase a meli problem s vahou, at uz ze jsou tlusti nebo naopak hubeni, tak masem se to dobre reguluje, nezravci zacnou lip bastit, nasvali a pribiraji a tlustosi zas shodi tuk :) Obema mym psum to moc prospiva, takze na maso fakt nedam dopustit.

raadek*
S tím bolavým bříškem bych zkusil jiného veterináře a nechal vyšetřit štítnou žlázu. Hlady ji netrapte. Pokuď ji to nevadí, tak dávejte jenom granule a když bude mít hlad, můžete ji dát sušené ucho nebo uvařenou morkovou kost bez morku. Ja jsem nikdy fence granule nedávkoval. Vždycky měla plnou misku a jedla podle chutí. Stejnou váhu si udržela celých 17 let. Myslim, že tím dávkováním si dělá tukové zásoby, protože neví, kdy dostane zase. Je to jenom můj názor. R.

marenka*
hodnocení

1x

Forpsi, já v tom Vašem popisu vidím jednu jedinou velikou chybu. Míchání granulí s normální stravou. To se nemá dělat. Moji psi mají jenom granule a když bych jim dala něco jiného, vařeného, tak třeba ten starší potom zvrací. Vysvětloval mi to veterinář, že tyhle dva způsoby stravy pes jinak zpracovává, tráví. Takže buď jedno, nebo druhé. Taky nechápu to rozdělení na víc částí? Ona je ještě štěně? Dospělý pes má jíst jednou denně, naši jedí 2x. Dělám to proto, protože mi pak u našeho jídla nežebrají. Vědí, že když se najíme, tak jedí i oni, takže o nic nejde. *frajer* A taky proto, aby nešli spát hladoví. Takže já krmím půlku odpoledne, půlku večer. Ráno ne.

borax*
hodnocení

1x

Přesně jak píší nade mnou, pohyb, pohyb, pohyb. Zahrada nestačí. Krmte granulema, můžete jí dávku rozdělit, část dát ráno zbytek večer (mně psi vždy zhubli po delikanu :)) Hlavně jim to žrádlo nenechávat po celý den. Dejte ráno počkejte 10 min. pokud nesežere, sebrat a dát znovu až večer. Nesežere večer, nechat na další až ráno...atd.

limetka*
hodnocení

0x

Ano, přesně tak, dospělého pejska krmit jen jednou denně nejlépe večer, jen granulemi (nepotřebuje teplé jídlo), postarat se o hodně pohybu, to vidím jako nejdůležitější. 700 m2 není tak velký pozemek, nehledě na to, že pejsci bez nějakého zaměstnání spíše rádi velkou část dne nějkde prolenoší, k pohybu je třeba je vyhecovat nějakou zábavou.

Pokud vypozorujete po nějakých granulkách, že ji bolí bříško, vyzkoušejte jiné, pejsci stejně jako my, můžou být na některé složky potravy alergičtí. Také bych pohlídala, jak vypadá stolice, může to o trávení dost napovědět.

myse*
hodnocení

0x

radil mi jeden veterinář, když potřebovala shodit naše (bohužel) minulá fenka tibetské dogy, že jesti chci aby zhubla (kvůli kloubům) tak mi nezbývá nic jiného, než podávat vařenou stravu. Žádné granule ale vařit rýži, maso (netučné) a hodně zeleniny a krmit menšími dávkami 2x denně + přidat pohyb.

Nikde nepíšete, jestli chodíte na procházky - jak často a jak dlouhé, jestli na nich hodně běhá (na poli, v parku apod) nebo se jenom krokem projdete na vodítku... to je taky hodně důležité.

zkuste zvýšit pravidelný pohyb - třeba s psíkem běhat nebo si vemte koloběžku, brusle apod. (s kolem opatrně, abyste to nepřehnala), zrušit nudle do granulí (dávat je třeba jenom té hubené) a případně vařit - jestli se vám bude chtít. Jídlo můžete navařit na několik dni dopředu (bez soli!) a skladovat v lednici nebo větší množství zamrazit po pytlících...

u granulí - předpokládám, že podáváte "light pro snížení váhy - přímo od veta" a pro hubenou normální? neprohodí si někdy misky? hlídáte je dokud to nesní? nekrmí vám je někdo např. přes plot?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]