Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak skamarádit kocourka

Od: rujet® odpovědí: 5 změna:

Jak skamarádit 3-letého kocourka s 5/é-ti měsíčním štěnětem?rujet

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kokol
hodnocení

0x

Nechat to přírodě. On si zvykne,nebojte.:)

hodnocení

Díky,ale mám pocit,žeštěně /je u nás 2 měsíce a je to toy/ je čím dál ostřejší.rujet

marenka*

V tom případě mi ale přijde, že nemáte problém s nějakým kamaráděním, ale s výchovou štěňátka. ;) Pokud začíná být čím dál ostřejší, musíte štěndo naučit, kde má své meze. NE BITÍM. Stačí, když si začne na kocourka dovolovat, tak ho upozornit, že to dělat nesmí, odvést ho od něj pryč. Víte, ono to ve výsledku nebude jenom naučení psíčka jak se chovat ke kocourovi, on se tím naučí i jak se chovat k lidem, dětem, ostatním psům i věcem.

buss
hodnocení

0x

Postupně, pes byl napřed nabádán, aby kočky honil, pak se vzala kočka a napřed pomalu před ním přibližovat, domlouvat mu, pokládat kočku na něj, až byli kamoši. A to už pes měl jakási léta.

hodnocení

0x

Už jednou jsem tady někde psala, že kočky mají jinou řeč těla než psi. Např. pes mává ocasem-směje se, kočka -zuří. Takže těm dvěma chvilku trvá, než si začnou rozumět. *jasne*Ale u vás to tenhle problém asi nebude. Já si myslím, že pes je nevylítaný, plný energie hledá společníka na lumpárny. Nedávno jsem se bavila pohledem na dvouměsíčního jorka a stejně starou maličkou, hladkosrstou černou josefčičkou. Byla to fakt estráda, jak zápasili. Byli k neutáhání, hra je bavila po celé hodiny. A takový parťák vašemu, ještě štěněti, chybí. A kočičákovi se to, jasněže, nelíbí. *hej*Ale pro jistotu se ptám-jak pes při té činnosti vypadá? Doráži na kocoura lokty na zemi, zadek s ocasem nahoru? Toto je postavení při výzvě ke hře. Anebo má ocas vodorovně, je celý přikrčený, uši přitištěné k hlavě, pokrčený čumák, vyceněné zuby.? Útočí anebo se bojí. To je třeba rozlišit a podle toho patřičně zasahovat. Ale oni se časem srovnají. Nebojte.*andel*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]