Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, máme dvě nová koťata, cca 2 měsíce stará. Zatím jsou v obýváku, kde mají pelíšek, jídlo a záchůdek do kterého ovšem třikrát jdou, ale po čtvrté se vykakají mimo záchůdek, za gauč, za televizi, ale taky na sedačku, nebo o postele. Nevím, jak je naučit, že se potřeba dělá pouze do záchůdku... Děkuji za radu.
Našeho kocoura jsem naučila chodit na jedno místo tak, že vždy když začal jevit známky nutnosti vykonat potřebu( začne hrabat předními tlapkami) vzala jsem ho a odnesla na správné místo. Výkaly je nutné hned odstranit, protože se kočce nechce hrabat ve vlastních výkalech a jde pak radši jinam. Jsou totiž velmi čistotné. Naučil se to během pár dnů.
Je potřeba mít těch záchůdků více. A na více místech. Někdy se stane, že kočky odmítají záchodek někoho jiného. A navíc, když už je tam třeba načuráno. A vykaká se jinde. Nemusíte mít ty s dvířky, stačí třeba jen se stříškou. Kočky opravdu na wecku mají rády soukromí. A také druh steliva je důležitý.
záchůdek mají jenom jeden,druhý je v další místnosti, protože máme ještě tříletou kočičku. Chápu to tedy správně, že mám každému kotěti pořídit vlastní záchůdek? to je tedy luxus, to nemám ani já Stelivo používám obyčejné, a to hlavně z finančních důvodů, ale té naší starší je úplně jedno co tam nasypu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.