Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Určení hada

Od: canon* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den.Chtěl bych se zeptat,jestli by mi někdo mohl poradit,co je tohleto za hada.Našel jsem ho na zahradě pod igelitovou plachtou i s potomstvem.

Určení hada

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

1x

Řekl bych , že jde o Užovku hladkou.

doplněno 14.09.10 01:24:

Možná , že zrovna porodila, rodí živá mláďata.

michal958*
hodnocení

0x

je to uzovka , mel sem je na chalupe

slonbonjohn*
hodnocení

0x

Je to užovka hladká. A tohle je její mimčo : poradte.cz/...

katerina77*
hodnocení

0x

Hadi se rodi i takhle na podzim? To bych necekala. Myslite, ze ta mimina maji sanci prezit zimu?

sebod*

takto pozdě narozená mláďata nemají šanci zimu přežít. Usnou zimním spánkem a v něm prakticky umřou hlady, protože nemají potřebné "tukové" zásoby. *plac* Kdo hadům trošku rozumí, tak jim umí pomoci. Prostě přežijí zimu v teráriu a na jaře jsou vypuštěni zpět do přírody. *ua*

Já se takhle starám o podzimní mláďata ježků. Ti malí taky zimu nepřežijou. A přitom stačí tak málo. Někde na půdě bedýnka s pelíškem, tam je dát spát *houpy*. No a v bedýnce nasypaný granule a misku s pitím. Ježek se v zimě hlady probudí, nabaští se a jde zase chrnět :). V přírodě, když se vzbudí, tak buďto zmrzne, nebo nenajde nic k jídlu a umře. *plac*

Občas se stane, že se takový domácí mláďě neustále vrací na místo vypuštění. Takže letos jsem měla na zahradě "svoji" ježčí mámu i s mladejma. A ona byla líná jim shánět žížaly. Večer, když jsme seděli na zahradě, tak přišla na pár metrů a čekala na granule a syrový maso. Po čase s ní začali takhle chodit žebrat i ti její potomci *modla*. Teď už se rozutekli a věřím, že zimu přežijí v pohodě, protože jsou pěkně vypasení *smich*

ivanela*

Chci se zeptat - jaký granule? Pro kočky nebo pro psy nebo je to jedno?

sebod*

to je jedno. I když... Oni jsou taky pěkně mlsní. některý jim nejedou *blee**smich*. Hlavně k pití jenom vodu . Někdo dá v dobrý víře mlíko a potom oni můžou umřít. No a pak si pochutnávají na syrovým kuřecím mase;).

marenka*

To je tak hezký. *houpy*Sebi a kde se dají najít? Já že bych se na procházce s pejskama podívala a zachránila třeba nějakého drobka. *nevi*

Můj pejsek je najde sám a strašně na ně štěká a skáče kolem nich. To Betynka, ta se brzy naučila, že s ježkama nic není, ale stejně mi je vždycky ukázala (já ji za to chválil). Ale musí to býd pozdní vycházka, ježek je v podstatě noční zvíře; my na poslední vycházku chodíme tek v půl desáté nebo i později. (A zatím jsme našli samé docela tlusté. Ostatně teď ještě spát nejdou.)

A ježkovi, proti obecně přijaté představě, nedávat mlíčko, je to masožravec. Vařená vajíčka, granule možná spíš kočičí, i když to je asi jedno.

katerina77*

Dekuji za odpoved, i kdyz trochu smutnou :(

S temi jezky to je hezky, jestli nejakeho najdu, tak vim kam se obratit o radu :) A jak resite blechy? Tech maji jezci pozehnane. Aspon ti u nas teda jo.

sebod*

Mařenko. Hodně lidí teď objeví ježky třeba při úklidu zahrady. Začne se hrabat listí, pak se třeba spálí a *ee*.,., když tu hromadu před tím, než ji zapálíš rozhrábneš, tak tam ty bodlinky najdeš schovaný *ua*. Večer, když jedeš autem, tak se jich motá na silnici plno *smich*. Ne, že je budeš všechny nosit domů*zed* Zkusím dát odkaz na stránky, kde je vše potřebné. Oni se fakt dají poloochočit;). A jsou úžasný. Ti "moji" se uhnízdili pod takovou kádí na zahradě. A k večeru tam vykukovali jeden vedle druhýho*sok*:)*fn*.

Katerina. To jsou blechy ježčí, ty na člověka nejdou :D. Použít odblešovač na kočky! Ten na psi může ublížit. Nebo si je vzít sebou na koupání do vany. Pořádně se s nimi vydrbat, To je masáž *smich*. A blešky se utopí *bzum*

www.jezekvnouzi.estranky.cz/fotoalbum/jezek-vychodni-mladat

kejki

Tak já je stříkám Frontlinem a je to dobré i kvůli přenášení klíšťat na zahradě. Taky je tu máma s prdíky, ale nevím, kdy je odchytit a kde mají pelíšek. Jsou tak 10cm velcí. A dostávají výběrové kočičí granule, protože je kočky nechtěj *hi* (ty granule)

sebod*

kejki. To jsou opravdu hodně pozdní mláďata. Ta zimu nepřežijí. No, venku můžou být tak do konce října. Do tý doby je snad vystopuješ ;)

Kromě blech mívají ježci i spoustu klíšťat. Ten odblešovač to vezme jedním vrzem. (Zkoušel jsem ježka dávat do papírové krabice, ale tu rozkousal.)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]