Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký hlodavec pro dceru?

Od: lorellin* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na Vaše zkušenosti...Chtěli bychom naší dvouleté dcerce pořídit domů nějakého hlodavce. Máme celkem malý byt, takže zvířátko bude v noci v pokoji, kde bude někdo spát (nebo ho na noc přesunout do předsíně, popř. v koupelny, ale to se mi nezdá jako šťastné řešení). Potkany nechceme, už jsme je měli, ale nemůžeme je pouštět tak často, jak by potřebovali a bylo by nám jich líto že musejí být v kleci. Proto bychom chtěli nějaké nenáročné zvířátko, kterému nevadí být více v kleci (samozřejmě ne pořád) a v noci nedělá brajgl. Díky moc za rady Zdenka

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dvouleté dítě? Fakt? Mám dvouletého vnoučka, tak vím jak dvouleté dítě vypadá. Ještě nejistá chůze, medvídkovské tlapky místo rukou, zájem o úplně jiné věci, než je hlodavec. *vtip*Kdo toho hlodavce chce více? Vy nebo manžel? ;) Ale ptáte se, odpovím. Plyšového! Plyšového hlodavce! Ne živého tvora!*klik*

1jara*

Holky majií tři morčata. Jsou to živé potvůrky. Bydlí v akvárku na bezprašných hoblinách, na papír v žádném případě, mohly by jej pozřít. Vodu musí mít dostatek po celý den. Celkem nenáročné. Hobliny se musí měnit obden, nebo podle potřeby. Doporučiji před koupí morčat prostudovat nějakou příručku o jejich chovu.

dzoui*

Souhlas, pro takto malé děti ještě ne živá zvířátka.

Mám 2,5letého synovce, naše morče ho začalo zajímat taky kolem 2.roku, ale manipulace byla "neohrabaná", sice to myslel dobře, ale morčátu se to nelíbilo, nekouslo ho, ale zacvakalo na něj zoubkama tak, že si pak dával pozor - chodil mu dávat aspon dobrůtky a teď po půl roce už si na sebe zvykli oba dva a malej mu může z akvárka vzít co chce a morče jen kouká nic mu neudělá. Ovšem hladit ho sám nesmí, ale jen v doprovodu :)

ladinpraha*
hodnocení

0x

Měli jsme 2 morčata - rosety, krásná chlupatá zvířátka, byly v podstatě stále v akvárku, vítala nás, když jsme přišli domů. Tichá a nenáročná. Jako podestýlka stačily noviny. Nikdy nedostávala vodu, stačilo jim dostatek zelené potravy, jablko, mrkev, salát.

dzoui*

byly jenom na novinách? žádné hobliny? - noviny nejsou moc vhodné, morče je okusuje a s nima i barvu - nic "výživného" teda ..

a kdyby moje morče nedostalo vodu, tak nás asi "sežere" za živa, morče má k tomu všemu zelenému, co dostává ještě vypít min. 150ml vody za den - žere zrní,chléb,rohlík - po tom všem má žízeň

hodnocení

0x

Mám dvě morčátka. Jsou nenáročná. Chovám je v kleci, volně je vůbec nepouštím. Ale věnuji jim hodně času, často je chovám v náruči nebo na klíně. Jsou tichá, pouze po příchodu domů mě vítají. Klec mám stále na stejném místě ve dne i v noci. Celou noc spí, takže jsou tichá. Dají méně péče, než potkani.

dzoui*

morče by mělo se mělo proběhnout alespoň 1x za den cca na 5minut - i když, když máte dvě, tak si asi vystačí sami se sebou :)

myse*
hodnocení

0x

Pro dvouletou dceru - to musí být něco většího - křečka by umačkala - malé děti nemají cit v ručičkách. I tak budete muset být opatrní a pokud bude zvíře chovat - nikdy ne sama...

Doporučuji morče nebo zakrslíka králíka, ale morče mi přijde lepší.

lidus*
hodnocení

0x

Morče je dobrá volba, dcera se u morčat naučila i to, jak se rodí děti. Pamatuji si, že morčata jsou cítit (všechna zvířata), určitě bych je nedala do pokoje kde se spí. Jenže, to by jste musela mít prostory nebo žádné zvíře v bytě. U akvárka byl hluk s provzdušňování a filtrace, andulky nad ránem řvaly, křeček jezdil v noci na kolotoči, nejlepší zkušenost mám se psem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]