Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych se zeptat je mi 13 let a chtěla bych malého pejska na mazlení . Líbí se mi čivava a jorkšír ale nevím co je lepší . Kamarád má pražskýho krysaříka a je taky moc pěkný ale nelíbí se mi jako dospělí . Předem děkuji za odpověď.
Na pomazleni je vhodny jakykoliv pes, to mas jedno jestli york nebo civava nebo bernardyn. Hlavni je ale nezapominat, ze i kdyz je to prcek a clovek by ho nejradsi porad muchlal, tak je to ale v prvni rade pes se vsemi psimi potrebami, uplne stejnymi jako ma velky pes. Takze vic nez mazlit bude potreba dost vencit, kamaradit s dalsimi psy, trenovat poslusnost atd. A pak nakonec teprve prijde na radu pomazleni. Neni to plysak, obcas si to lidi bohuzel pletou. Ona takova pokazena civava dokaze taky pekne rafnout a panicek se pak divi Takze bych doporucovala hodne dobre si to rozmyslet, pejsek neni hracka a je to v prvni rade zodpovednost a spousta prace na dalsich 15 let. Nicmene jestli jsi pripravena pejskovi dat vsechno co bude potrebovat a postarat se o nej, tak ti bude radost delat jakykoliv pejsek, na rase vubec nezalezi.
Za všechny pejsky se přimlouvám! Zatím ani jednoho z jmenovaných! Oba jsou choulostiváci a závisláci, kteří jsou velmi citliví na vrtochy majitelů! Zůstaňte u závidění a za tři čtyři roky mně přijďte pochválit za radu! Pokud se k tomu odhodláte, zeptejte se teprve pak, který pejsek by byl ideální. Rád pak budu rádcem.
Ahoj. Yorkšíři jsou, ač se to nezdá, dosti ostrá psí rasa. Asi bych si vybrala čivavu. Ale pozor! I takový malý pes potřebuje péči a nejenom mazlení. Pes není hračka. Pes je živoucí tvor, který potřebuje žrát, chodit venčit, pravidelně navštěvovat veterináře apod.. výcvik, aby poslouchal. A žije nějakých 17 let taková malá rasa. Tak si moc dobře rozmysli, jestli to opravdu chceš. Kdo Ti ho bude hlídat, až pojedeš k třeba o prázdninách k moři, na výlet a pod. Psa pak nemůžeš jen tak někde odložit jako nějakou věc. Vem v úvahu, že pes potřebuje pravidelné venčení, nemůže zůstat třeba celý den zavřený v panelákovém bytě a čekat na páníčky, až se vrátí večer domů. Pes je tvor společenský. Ale když se k němu člověk hezky chová, pak se mu odmění svou věrností. Víš, nezlob se na mě, ale z Tvého dotazu mi připadáš, jakoby jsi chtěla mít doma živou hračku, ale zapomínáš na to nejpodstatnější. Že pes není věc.
Pokud chceš pejska na mazlení, mám velmi dobrou zkušenost s plemenem Cavalier King Charles Spaniel. Je to pes, který se přizpůsobí režimu rodiny, zvládne povalování na gauči i delší turistickou trasu. Zloděje nesežere, ale umazlí k smrti. V každém případě se ale poraď s rodiči, protože živé zvíře je dlouhodobý závazek náročný na čas i na finance.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.