Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jorkšír nebo čivava

Od: tessinka odpovědí: 7 změna:

Chtěla bych se zeptat je mi 13 let a chtěla bych malého pejska na mazlení . Líbí se mi čivava a jorkšír ale nevím co je lepší . Kamarád má pražskýho krysaříka a je taky moc pěkný ale nelíbí se mi jako dospělí . Předem děkuji za odpověď.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

katerina77*
hodnocení

3x

Na pomazleni je vhodny jakykoliv pes, to mas jedno jestli york nebo civava nebo bernardyn. Hlavni je ale nezapominat, ze i kdyz je to prcek a clovek by ho nejradsi porad muchlal, tak je to ale v prvni rade pes se vsemi psimi potrebami, uplne stejnymi jako ma velky pes. Takze vic nez mazlit bude potreba dost vencit, kamaradit s dalsimi psy, trenovat poslusnost atd. A pak nakonec teprve prijde na radu pomazleni. Neni to plysak, obcas si to lidi bohuzel pletou. Ona takova pokazena civava dokaze taky pekne rafnout a panicek se pak divi :( Takze bych doporucovala hodne dobre si to rozmyslet, pejsek neni hracka a je to v prvni rade zodpovednost a spousta prace na dalsich 15 let. Nicmene jestli jsi pripravena pejskovi dat vsechno co bude potrebovat a postarat se o nej, tak ti bude radost delat jakykoliv pejsek, na rase vubec nezalezi. :)

hodnocení

0x

Za všechny pejsky se přimlouvám! Zatím ani jednoho z jmenovaných! Oba jsou choulostiváci a závisláci, kteří jsou velmi citliví na vrtochy majitelů! Zůstaňte u závidění a za tři čtyři roky mně přijďte pochválit za radu! Pokud se k tomu odhodláte, zeptejte se teprve pak, který pejsek by byl ideální. Rád pak budu rádcem. :)

jirka879
hodnocení

0x

Ani jedno, oba jso to takoví drobci. Nejlepší je westík, mám doma 3 a jsou to prvotřídní mazli. Jorkšír je humus upe největší a čivava je taka tlama...

Jirko, nebuď hnusný! Jak můžeš o pejskovi říct, že je to humus a tlama?! Tady nejsi na ulici s kamarádama!*bum*

eulalie*
hodnocení

0x

Ahoj. Yorkšíři jsou, ač se to nezdá, dosti ostrá psí rasa. Asi bych si vybrala čivavu. Ale pozor! I takový malý pes potřebuje péči a nejenom mazlení. Pes není hračka. Pes je živoucí tvor, který potřebuje žrát, chodit venčit, pravidelně navštěvovat veterináře apod.. výcvik, aby poslouchal. A žije nějakých 17 let taková malá rasa. Tak si moc dobře rozmysli, jestli to opravdu chceš. Kdo Ti ho bude hlídat, až pojedeš k třeba o prázdninách k moři, na výlet a pod. Psa pak nemůžeš jen tak někde odložit jako nějakou věc. Vem v úvahu, že pes potřebuje pravidelné venčení, nemůže zůstat třeba celý den zavřený v panelákovém bytě a čekat na páníčky, až se vrátí večer domů. Pes je tvor společenský. Ale když se k němu člověk hezky chová, pak se mu odmění svou věrností. Víš, nezlob se na mě, ale z Tvého dotazu mi připadáš, jakoby jsi chtěla mít doma živou hračku, ale zapomínáš na to nejpodstatnější. Že pes není věc.

lidus*
hodnocení

0x

Co třeba králičí nebo trpasličí jezevčík, nejsou tak choulostivý jako čivava, osobně bych z vašeho návrhu vybrala jorkšíra ale je to teriér a ne gaučák. Pejska na mazlení-nejlíp plyšák, jinak je to přítel a je s ním dost práce.

lally*
hodnocení

0x

Pokud chceš pejska na mazlení, mám velmi dobrou zkušenost s plemenem Cavalier King Charles Spaniel. Je to pes, který se přizpůsobí režimu rodiny, zvládne povalování na gauči i delší turistickou trasu. Zloděje nesežere, ale umazlí k smrti*smich*. V každém případě se ale poraď s rodiči, protože živé zvíře je dlouhodobý závazek náročný na čas i na finance.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]