Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Udýchaný Jork

Od: haf* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

máme doma tříletého Jorkšírského teriéra. Je to zlatíčko, umí spoustu povelů a je velmi milý a veselý. Už jako u štěněte jsem si všimla, že je brzy udýchaný při hrách. Teď se velmi často stává, že začně vyplazovat jazýček a dýchat ztěžka i v klidu a i když není horko, ať jsme venku nebo doma. Dva veterináři nezávisle na sobě nenašli žádné zdravotní příčiny. Měla jsem pocit, že jsem zpovykaná panička, ale mně se to opravdu nezdá v pořádku. Má někdo z Vás s něčím podobným zkušenosti. Vody má dost. Snažili jsme se zjistit nějaký spouštěcí mechanismus, ale je to pokaždé v jiné situaci. Existuje nějaké vyšetření, které bychom mohli požadovat? Moc děkuji za odpovědi.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Jestli by měl Váš pejsek slabší srdce, tak by to veterinář poznal poslechem skrz fonendoskop. Pokud Vám veterináři řekli, že je vše v pořádku, tak bych jím věřila. Možná, že Vám se zdá, že není horko, ale pes to může cítit úplně jinak. Nezapomeňte, že psi mají vyšší tělesnou teplotu než člověk, mají kožich apod. Jestli chcete mít jistotu, požádejte na veterině o rozbor krve (platí se za to) a oni Vám řeknou co a jak. Taky mě napadá, jako fyzickou kondici pejsek má? Jestli chodí pravidelně na procházky nebo spíš lenoší doma. Ale co znám psy, tak dosti často je člověk vidí s jazykem až u země.

haf*
hodnocení

Děkuji za odpověď. Fyzickou kondici má celkem dobrou, na to jak je malý naběhá denně dost a má i možnost proběhnout se s jinými pejsky. Je min. 4x denně venku, z toho cca 3x po půl hod. a jedna procházka je vždy dlouhá, dovolí-li počasí alespoň hodinu.

I s tou vyšší tělesnou teplotou psů jsme počítali. Ale určitě zkusíme ten rozbor krve, protože to nevypadá normálně. Nejvíc mi vadí, že je to i z klidu.

Ještě jednou děkuji.

hodnocení

0x

Někdy toto malí pejsci dělávají, jakoby předváděli, jak si krásně lítají a jak jsou nádherně ulítaní. Ale já bych se snažila odchytit trošku čuránek a dala bych je na rozbor.*jasne* Oplatila se mi krabička od nanukáče. Rychle podstrčit a pak přelít do špuntovací skleničky. *placni*

haf*
14.09.10 06:12
hodnocení

Děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]