Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přesvědčit rodiče aby mi koupili psa?

Od: klarkakiss odpovědí: 4 změna:

Ahoj já jsem se chtěla zeptat jak mám přesvědčit rodiče aby mi povolili mít doma psa a aby mi ho koupili? Je mi 12 let ale psa bych chtěla stejně až na prázdniny v létě a to už mi bude 13 :). Bydlím v bytě s taťkou a na víkendy k nám jezdí taťkova přítelkyně Dana. Dana říká, že když tady k nám přestane jezdit když budu mít psa, ale já si myslím, že by si ho oblíbila. Jelikož bydlíme v bytě, tak nechci nějaké velké plemeno. Chtěla bych boloňského psíka - boloňáčka. Taťka říká, že by mě přestalo bavit se o něj starat, ale já si myslím, že nemá pravdu já miluju psy a vlastně všechny zvířata. Taťka řekl, že psa ne na 80procent. Tak jsem se ho zeptala jestli bychom nemohli mít alespoň kočičku ale tu nechce vůbec. Nedávno jsem chtěla alespoň zakrslého králíka Dana i taťka nejdříve byli pro ale potom se to postupně začalo měnit v ne... a já nevím proč. Řekli, že můžu mít rybičky jenže ty já nechci, protože s nima se nedá hrát ani je hladit a prostě nic. Měla jsem 2 křečky a myslím, že mi vydrželi celkem dlouho na to kolika let se většinou džungarští křečci dožívají let. Ale v tom co dále říkali mají vlastně celkem pravdu. Tento rok se hlásím na 2 gymply (když se nedostanu na jeden tak mám šanci dostat se na ten druhý) a co když nebudu mít moc času? A potom kdybych šla na vysokou tak co bych se psem udělala? Taťka nevím jestli by ho chtěl, přemýšlela jsem, že bych ho mohla dát své neteři, ale já bych ho milovala a chtěla bych si ho vzít s sebou. Možná bych si i s kamarádkama pronajala byt a tam bych ho mohla mít. Jenže co když budu mít hodně učení? Taťka si myslí, že když pojedema na dovolenou k moři tak ho neikdo nebude chtít pohlídat, ale to není pravda sestra by mi ho pohlídala. Psy má taky moc ráda a má rodinný dům se zahradou. Prosím odpovězte mi :) děkuju.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nepotěším tě. Tvůj taťka má pravdu s tím, že bys časem na psíka neměla dostatek času. Pes není jen dočasná radost, pes je úvazek vyžadující pravidelné povinnosti, které bys během pár roků nemohla ani při největší vůli plnit. Počkej s tím a pořiď si psíka až později. Za pár let mi určitě dáš za pravdu. To je můj názor... *nevi*

hodnocení

0x
Podle toho co píšeš, i ty sama moc dobře víš, že pořizovat si teď pejska není vůbec moudré. Při škole na něj určitě nebudeš mít tolik času, kolik pejsek potřebuje. Predstav si, že by tě ten pejsek měl moc rád a ty bys musela bydlet třeba na internátu, kde zvířátka být nemohou.. Nemůžeš ho přeci jen tak dát neteři. Pejskovi to nevysvětlíš a on by se moc trápil, protože by tě hledal a tu změnu ve svém životě nechápal a ty by ses trápila též.
Pokud máš ráda zvířátka, vezmi třeba sáček piškotů a vyraž s nimi na návštěvu do nějakého útulku. Uděláš tím radost spoustě pejskům nebo se zeptej někoho v okolí, jestli by nepotřeboval pomoct s venčením. Pejska bude rozumné si pořídit, až budeš starší a mít ustálený pravidelný režim ;)

kami95
hodnocení

0x

Kromě toho, že tu tato otázka už několikrát zazněla tak si myslím, že pes by tě opravdu omrzel..soudím podle toho, jak píšeš, že bys ho chtěla stejně až na prázdniny.. Co to jako je? Takže přes léto blbnout ano a teť když je mokro tak čistit tlapky ne? Kdybys ho doopravdy chtěla tak ho chceš kdykoliv..

astik
hodnocení

0x

Souhlasím s ostatníma názorama. Navíc ti bude brzy 13 a začneš se zajímat spíše o kluky než o psa. Takže ho nakonec nebude chtít nikdo a bude jen na obtíž, občas ho někdo znechuceně vyvenčí... Takže pokud ho nechtějí i rodiče (otec i přítelkyně), tak si ho raději nepořizuj. Vše je proti tobě: otec, škola, věk... pes není hračka, která když omrzí se vyhodí či někam "šoupne"! Je to cca 15 let starání 24h denně - 365dní v roce! Pes potřebuje péči, lásku, čas a v neposlední řadě i dostatek peněz - bohužel. A mít psa někde na koleji? No to snad ne! Pořiď si ho až budeš dospělá a budeš mít k tomu podmínky! Asi z našich odpovědí radost nemáš, ale v tomto případě nejde JEN o tebe. A pokud zvířata tak miluješ jak říkáš, pochopíš to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]