Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můj králíček

Od: svatulinka* odpovědí: 12 změna:
Dobrý den, mám jeden dotaz(vlastně víc): včera jsem nechala vykastrovat svého králíčka kluka, už je v pořádku po fyzické stránce, ale nějak ke mně nechce. Před kastrací vždycky přiběhl, olizoval mi celý obličej, mazlil se a teď si ho nemůžu skoro pohladit- myslíte, že mě už nemá rád?!
A ještě malá otázečka: sice čůrá do záchudku,ale má ještě jedno oblíbené místo-moje peřiny- dá se s tím něco dělat? A také bobkuje po celé kleci. A v noci se sním nedá spát v jedné místnosti, protože hrozně okusuje klec(má minerální kostku, větvičku, seno, prostě všechno, pohybu má také dost- je celý den puštěný venku, často na zahrádce, hodně se mu věnujeme) a opravdu už nevím co mám dělat! Je to moje sluníčko, ale v noci mu vyhrožuju pekáčem :)!
A teď poslední: Krmím ho krmnou směsí a senem a k tomu každý den dostane kus jablíčka, mrkve, okurky a tak- myslela jsem, že potřebuje ovoce a zeleninu stejně jako lidé, ale dneska jsem četla, že z častého podávání zeleniny a ovoce může mít močové kameny- je to pravda?Zatím neměl žádné potíže, je zdravý, čiperný a rajčata, okurky, jablko, ... přímo miluje, tak nevím!
Předem moc děkuji za odpovědi a rady!

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x

Je to zde populární téma - zkus vyhledání dotazu: králíček a tam je zodpovězena část tvých otázek. Z tvého popisu však mám dojem, že od toho tvorečka očekáváš víc, než je ti schopen poskytnout. Co se týká toho změněného chování druhý den po zákroku, zdá se mi to pochopitelné - prostě ještě není ve své kůži... Navíc tento zákrok vede ke změně, která je způsobena hormony, dá se říci, že je to proti přírodě a tak se chování stejně změní... hehe, asi se z něj stane sice mladej, ale nerudnej dědek. Krmení je nejlépe stanovit na suché či mokré - zde každopádně suché a stále připravené pítko.

Jo, a opravdu doporučuji oddělené ložnice - odpadne hluk i bobky v posteli...:)

svatulinka*
hodnocení

Děkuju za odpověď. S těma odddělenýma ložnicema jsem to zkoušela, jenže problém je, že když ho dám ven z pokoje, tak too zase budí bráchu v druhém pokoji a v koupelně je vlhko! Chtěla jsem jen zkusit odstranit čůrání do postele(samozřejmě nějak nenásilně), abych ho mohla nechat volně i přes noc(tím by odpadlo a kousání klece)!
Hm, opravdu od toho tvorečka chceš víc, než je ti schopen splnit... Asi se mu budeš muset přizpůsobit ty... Ale dá se zvyknout i na vlak či tramvaje pod okny... Buď statečná!:)
svatulinka*
hodnocení

Neřekla bych, že od něj čekám víc než je mi schopen dát. Nechci po něm panáčkování a kotrmelce, jen si myslím, že králík je čistotné zvířátko, nevadí mi jeho bobky(na Popelku si hraju jen proto, že chci, aby měl v kleci čisto), na záchůdek chodil hned a sám od sebe, tak jsem myslela, že při troše štěstí a trpělivosti mi přestane čůrat na deky( momentálně je denně odnáším)- nemusela bych ho v noci zavírat do klece a to by pro něj určitě bylo příjemnější!Přizpůsobuji se mu někdy až moc!
A nevíš náhodou něco o spojení těhotenství(miminko) a králíček?
hanny*
Ahoj, Já mám taky zakrslého králíčka - samce. Zatím mu nech ještě nějaký čas, aby si zvykl na"nový život". Můj králík je po kastrování mnohem víc mazlivější a zároveň klidnější, čistotnější. Mám ale stejný problém s okusováním klece v noci*smich*. Je to hrozný, ale zatím jsem nenašla způsob, jak tento problém vyřešit. Vstávám k němu i několikrát za noc a zvyknout si na to opravdu nejde. Někdy ho uklidní hlazení, někdy zase větvička na okusování, jídlo... Okusování už asi hold patří k určité povaze. *plac* Ale mnohonásobně převyšuje radost z mazlíčka, nad tímto špatným zvykem.:)*H PS: ovoce rozhodně nedávat každý den!
hanny se vyjádřila dokonale, ano, vlastně potvrzuje tu potřebu se trochu přizpůsobit... Nooo, to spojení těhotenství lidské a králíček opravdu posoudit z vlastní praxe neumím... *smich* Zdravím
svatulinka*
hodnocení

Zatím to s tím těhotenstvím není uplně aktuální, brzo bude, ale myslím si, že to bude v pohodě.Jinak děkuju za pokec a rady! Už se mu během dne vrátila chuť se mazlit :)! Zatím jsem to noční okusování vyřešíla, tak, že jsem na klec našila takový jako"bočnice"na suchý zip a vždycky to hned ráno sundavám-stačí to jen na ty vodorovný šprušle, takže vidí krásně ven a věnuje se minerální kostce, což je taky hlasitá zábava, ale budí to jen mě a ne přítele :)!Pokud někdo narazíte na jiný způsob, tak se prosím podělte!
Hanny a když to není každý den ovoce, ale na střídačku s mrkví, petrželkou, rajčetem atd., tak je v pořádku, že má něco takovýho každý den?! Nechci mu nějak ublížit!
Hezký večer!
hanny*
Zelenina je v pořádku, jen to ovoce nesmí být tak často (optimální je jednou, dvakrát týdně) kvůli cukru. Nejhorší je, že králíci sladký ovoce přímo milují.Já mám tři králíky a když jím nektarinky nebo nějaké jiné ovoce, tak se na mě sběhnou*smich*, člověk ale v tomhle musí myslet za ně, protože by si tím mohli přivodit nepříjemný problémy. Cukr není dobrý pro králičí zažívání. Nejdůležitější je seno, voda + nějaká ta krmná směs. *H
svatulinka*
hodnocení

Fakt moc dík! Tak to si Pucek bude muset zvyknout holt na trošičku jiný režim!
A ještě něco: píšeš, že máš tři králíčky- měla si je najednou nebo postupně? Přesto, že se tomuu svýmu prckovi věnuju jak jen to je možné, tak si myslím, že by byl s kamarádkou šťastnější. A stačila by jim klec 80x50cm- mám ho puštěného celý den(ráno pustím, večer zavřu) a v kleci je jen na noc?! Kamarádka si pořídila po 6 měsících k první holce druhou, už to jsou dva měsíce a stačí, aby se viděli a ta starší se může zbláznit. Dokonce tomu prťouskovi ukousla kus čumáčku a to je hlídala neustále, když byly venku, jinak měli oddělené klece!Tak se toho trošku bojím! Ale pravda, že ten můj hopsajda je takovej trouba-nechal by si všechno líbit, tak by to mohlo být dobrý!
hanny*
My jsme s přítelem králíčky dokupovali postupně. První holčičku (kt. už bohužel zemřela*plac*)jsem dostala, k ní jsme přikoupili druhou holčičku (byly od sebe necelý rok) a pak třetího králíka - asi za půl roku- v domnění, že je to holka (ale je z něj nakonec právě ten vykastrovaný sameček). Nejlepší je, když králík není sám. Přestože se králíčkovi věnujeme, tak v podstatě potřebuje svého druha, se kterým by se mohl tulit v noci, čistit kožíšek atd. Nejlepší je, když si člověk koupí rovnou dva králíky, nejlépe si v mladém věku na sebe zvykají. Při následném dokupování hodně záleží na povaze"staršího králíka". My jsme měli v"první trojce"veliký štěstí. Všichni noví králíci byli krásně přijati. Jak jsem už napsala, nejstarší králíčka nám už zemřela, tak jsme koupili dalšího (samozřejmě ne jako náhradu, ale stav 3 králíci se nám líbí:))."Miminko"máme měsíc a to taky nebylo zrovna nelíp přijato, ale jsme trpěliví a věříme, že se vše srovná. K té kleci - já mám králíky taky pořád puštěný, takže v kleci jenom přespávají (v jedné jsou dva). Rozměry vaší klece jsou myslím v pohodě. Mám podobně velkou klec a stejně spí namáčknutí u sebe*smich*Tak hodně štěstí*H
svatulinka*
hodnocení

Tak to je super- hned po přijímačkách běžím pro králíčku- snad to tentokrát opravdu bude holka. Taky mám původně na 99% holku a je z ní 100% vykastrovanej králík! Ten můj je právě uplně zlatej, milej , přítulnej, tak to snad zvládne a všechno bude v pohodě!
Moc děkuju za rydy! Hezký den S.
hanny*

:)

Tak hodně štěstí a radosti z králíčků.*H

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]