Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příliš živý pes?

Od: roboot* odpovědí: 8 změna:

Zdravíčko, mám otázečku. Mám fenu labradora, bylo jí 7 let ale stále se chová jako malé nevybouřené štěně. Je strašně hodná ale dosti neurvalá, skáče jak koza když Vás vítá , když ji drbete plácne sebou , pořád hopsá je neohrabaná. Čím to? Myslela jsem, že z toho vyroste ale nic :) Chodí na zahradu, běhá. Znám spousty psů ale ti jsou přece jen klidnější, ona ani neumí normálně chodit v klidu, jde jak tank :) Je to normální? díky

Příliš živý pes?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jojo, to k těmhle psům prostě patří. Téměř každý den se potkávám se stejně starou fenou stejného druhu a ta dělá to samé. Navíc občas nosí v hubě jakousi hadrovou kouli a při setkání s ní do mně strká, což způsobuje razítka na mých gatích. Sám mám borderku a mohu říci, že se tyhle dvě feny při setkání opravdu vyřádí. Spokojte se s vědomím, že máte doma spokojeného a milujícího psa! *palec*

limetka*
hodnocení

0x

Vypadá to, že je prostě temperamentní - myslím, že to plácnutí sebou je úplně běžná reakce na drbání a uvítací rituál mi také nepřijde nějak divný. A pokud nechcete, aby při vítání vyskakovala na lidi, důsledně jí to zakazujte, když to udělá, reagujte tím, že se od ní pootočíte a řeknete rázně třeba "ne", ve vítání pokračujte, pokud na vás neskáče. Labradoři jsou inteligentní, rychle to pochopí. Myslím, že je dobře, když je čiperná, aspoň při tom pohybu neztloustne.

pegin*
hodnocení

0x

já nemůžu příliš poradit jestli je to normální,jelikož mám 4 měsíční štěně výmaráka a dělá to také to co váš. ale jediná pomoc proti tomui skákání je mu dát jasně najevo že se vám to nelíbí.popř. k dveřím si dát ěco z čeho má pes respekt(náš se bojí lepačky) a při vítacím rituálu ji vzít do ruky a pes se sklidní aspon náš jo a pěkně se přivítá,popř. si klekněte,četla jsem že to pomáhá proti skákání.jinak předtím jsme měli 9 letou pointerku a byla i ve svých 9 letech štěnisko. Lítání po poli jako zběsilec milovala,ale jinak poslouchala na slovo to se musí nechat.držím palce,ale ukažte pejskovi hranice,dovedu si představit že je to pro vás i pro návštěvu nepříjemné když začne skákat ,znám to z vlasní zkušenosti.

rob*

jj, výmaráci bývají hyperaktivní, máme doma 3-letou fenku a to vítání je katastrofa :)

já to řeším tak, že jí do tlamy hned mezi dveřma vrazím rohlík a tím ji na chvilku zabavím *smich*

evinkat*
hodnocení

0x

Dobrý den, o labradorech se říká, že když je ta hyperaktivita nepřejde do pěti let, mají to na doživotí. Vím o čem píšete, marně jsme se těch pět let těšili, že se nám náš labrador zklidní. Je mu 12 let a stále poskakuje, lítá, všude se nacpe a do všeho je hr. Jenom teď trošku víc odpočívá. Hlavně aby mu ten elán ještě dlouho vydržel.

marenka*

My takhle potkáváme jednoho dobrmánka. Ten poskakuje jak kůzle, každou nohu jiným směrem, vypadá to legračně už kvůli jeho dlouhým, štíhlým nohám. Když mi paní řekla, že mu je 14 let, nechápala jsem. *sok* Řekla že to je věčné štěně. :D

A o plemeni to asi není, já mám dva mopsíky. Jeden je jak vytržený z knih. Takový kliďas, až flegmatik. Druhý vypadá jako mops tak možná když spí. Jinak je to blázen. Kolikrát ho chytne rapl, jakoby se přihne, ocásek dá, co může, pod prdelku a peláší dokolečka po obýváku. Křesla, lidi, nic mu není překážkou. A když jdeme na procházku? Vypadá to, jako kdybych neměla psa na vodítku, ale jojo. Tak nějak tuším, že bude blázen pořád. ;)

zelvicka
hodnocení

0x

Každý pes je individuální osobnost,budte rádi že máte živého veselého pejska,taky to mohl být věčně znuděný flegmatik kterého zvedne z polštáře jen miska krmení.Co znamená otázka Je to normální?Samozřejmě že je normální mít aktivního zdravého pejska;)

lamia*
hodnocení

0x

Dobrý den, někde jsem kdysi četla, že mentální úroveň dospělého psa se s trochou fantazie dá přirovnat úrovni dvouletého dítěte. A i takové dítě může být šikovné nebo nemotorné, chytré nebo méně chytré, spontánní a bezprostřední nebo uzavřené a stydlivé... Částečně se to dá ovlivnit přístupem a výchovou, ale myslím si, že se Váš pes prostě chvá jako pes a to je nejspíš v pořádku pkud z něj nechcete mít např. záchranáře, obranáře, slepeckého psa nebo světového šampiona, ale prostě jen kamaráda a domácího mazlíka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]