Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dát pejska cizím lidem?

Od: janci* odpovědí: 16 změna:

Moje maminka žije se setrou v panelovém domě a mají doma 8 letého pejska (shitzu - Riki). Budou se stěhovat do nového a byt budou prodávat, ale 2 měsíce budou bydlet u babičky, protože noví majitelé bytu se chtějí již nastěhovat a maminka zatím nemá kam jít, protože baráček ještě není připraven k nastěhování. Babička ale psi nesnáší a tak si dala podmínku, že mamina u ní bydlet může, ale bez psa.Já mám s přítelem malé šťěňátko(také kluk), které Riki nesnáší a neustále na něho útočí.Bydlíme od maminky 60 km v 1+1 takže pejska si nemůžu vzít k sobě, protože je nemohu rozdělit, když máme tak malý byt a chodím do práce, takže je neuhlídám.Realitní makléř, který mamce byt prodává si našeho Rikiho velice oblíbil a chtěl by se po dobu 2 měsíců o pejska starat. Má dvě děti ve věku 8 a asi 5 let a dokonce se s nimi o víkendu byl na pejska u maminky podívat. Je to pro nás hrozné, nevíme, co máme dělat. Bohužel nemáme nikoho jiného, kdo by se o něj postaral a máme strach, že na nás pejsek zanevře a že tam bude trpět. On je sice hrozně rád středem pozornosti a miluje lidi (oproti psům, které kupodivu nemá rád). Musela jsem si Rikiho k sobě vzít nedávno a on byl uražený a nezvládal to, že najednou se zajímáme i o někoho jiného a byl na naše šťěně zlý a protivný. Není na nás vyloženě závislý, jakmile na něho někdo vlídně promluví, nebo mu dá kousek salámku, jde za ním a na mě se vyprdne. Opravdu je schopný odejít s cizím člověkem :)Jinak je to ale úžasný pejsek,vychovaný a klidný. Co myslíte? Odpustí nám pejsek? Máme ho dát pánovi, nebo mám riskovat v bytě 1+1 a vzít si tam Rikouška? *plac*

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den, dva měsíce jsou dlouhá doba. Za sebe mohu říci, že bych psa cizím nedávala. Jednak bych měla strach, že si ode mě odvykne, jednak je fakt, že si na něho naopak ty děti asi zvyknou. Na druhou stranu - máte jistotu, že by se tam Váš pejsek měl opravdu dobře? Víte, pejskům někdy dost dlouho trvá zvyknout si na nové prostředí a může se chovat jinak, než ho nyní znají. Ve Vašem případě by možná ještě stálo za to promluvit s babičkou, jestli by ty dva měsíce se psem v domácnosti nevydržela. Co to jsou 2 měsíce oproti věčnosti, ne?

janci*
hodnocení

Už jsem odpopvídala paní Lidus. S babičkou nikdo nehne. *bzum* Já jako milovník psů to nechápu, ale bohužel je to tak. Věřte, že kvůli tomu pomalu ani nespím a je mi ho moc líto. druhá stránka věci je, že věřím, že mu lásku dají, říkal, že sousedka má psa a že si ho půjčuje a chodí ho venčit a že se jezdí starat i o pejska rodičů. Svého zatím kvůli dětem neměli, ale chtějí jim ho pořídit.

khetti*
hodnocení

0x

Já bych asi dala hafíka tomu pánovi z realitky na prázdniny. Jestliže je to slušný člověk, nebála bych se. Lidi by si měli malinko věřit.

Myslím, že za dva měsíce si pejsek od své paničky neodvykne. Ještě k tomu, když už s ní žije osm let.

U Vás v bytě by to s tím malinkým asi nedělalo dobrotu.

Tak pak dejte vědět, jak to dopadlo!

Držím palečky ;)

pt®

Také bych asi pejska pánovi z realitky půjčila, ale chodila bych jej navštěvovat. Doufejme, že má pán čisté úmysly. PT /stařenka/

janci*
hodnocení

Bydlí od maminky 60 km, jednou za týden je pracovně v našem městě, takže návštěvy zde nepřicházejí v úvahu.*nevi*

lidus*
hodnocení

0x

Já bych svého pejska nikomu nedala už jen proto, že ty děti budou nešťastné když ho budou vracet. Buď ho dejte napořád nebo vůbec. Moje maminka když 14 dní hlídala našeho jezevčíka také vykřikovala, že pes musí být na dvoře, nesmí do postele, že mu dá nažrat ale mazlit se s ním nebude. Jak si myslíte, že to dopadlo? Babička to jistě přežije a zvykne si a uvidíte, že ještě bude ráda.

janci*
hodnocení

Nikdo ho nechce dát navždy, ale babička nesnáší psi a řekla, že pokud tam chtějí být, tak jedině bez psa. Věřte mi, znám ji, ta si ho tam nevezme i kdybychom jí dali já nevím co! Je to taková ta nóbl starší paní co má ráda "luxus" a svůj nový byt. Bohužel,nikdo s ní nehne. *plac*Samozřejmě že psa jsme chtěli navždy a taky ho nikomu nechceme dát darem, jen kupci dál nechtěli čekat a stěhování se z technických důvodů nečekaně oddálilo. Ale těžko jsme před osmi lety mohli tušit, že se jednoho dne bude maminka stěhovat a věřte, že je ráda, že má kam jít. kdyby byla sama, bylo by to něco jiného, vzala by psa a šla ke kamarádce, ale je tu ještě sestra, tak jí nechce vláčet po cizích lidech.

marenka*
hodnocení

0x

Víte, já si myslím, že si o tom rozhodne pejsek sám. *nevi* Zkusila bych to s tím pánem, ale třeba u našeho Tobiáška, by myslím max. do 3 dnů volal, že neví co s ním. Tomu stačí, když nejde dlouho páníček. Sedne si ke dveřím a sedí a čeká. A nehne s ním nic. Leda procházka, to běží a hledá ho. Jak se jde směrem domů, tak se zabejčí, protože ještě pánečka nenašel. Ten by byl schopný zůstat u těch dveří hodně dlouho, bez jídla, bez vody. Přestal by žrát, komunikovat, jenom by čekal. ;)

Na druhou stranu Maxíkovi, tomu by to bylo úplně fuk. Ten by byl ještě rád, nové prostředí, noví lidé, děti... Nakonec by se mu ani nechtělo domů. To je náš nevěrník. *hi*

janci*
hodnocení

Pořád v to doufám, že kdybychom ho tam dali, tak že bude rád za nové lidi a to, že mu někdo věnuje pozornost a že si s ním děti hrají. Setra je mladší a on odmalinka táhne k těm "prckům". Nemá rád psi a když na něj naše štěně doráží, zvedne hlavu jako kdyby chtěl říct "odprejskni votrapo" a zakroutí zadkem a jde pryč. Teda když po něm zrovna nevyjede. Ten pán psa nemá a děti si ho přejí, takže by si tím zároveň vyzkoušel, co vše obnáší atd... Chodil k nám ještě co jsem bydlela doma, protože koupě bytu se neustále oddalovala a my už s ním komunikujeme cca od února. Nemůžu říct, že ho známe, ale působí na nás hrozně dobře a vždy ho pusinkuje a vítá a přijde mi, že by si ho přál více než děti *smich*Spíš mám strach, že pejska ztratíme a že si zvykne jinde a pak bude smutný, nebo bude smutný tam. Zase si říkám...jsou lidi, kteří dávají pejsky do tzv "psích hotelů" a to je podle mě zlo. Nevím. Možná to dopadne tak, že si ho vezmu já a jeden bude zavřený v kuchyni a druhý v obýváku, ale to udělám zmatek v hlavě oběma...Ach jo, to je situace *zed*

marenka*

Zkuste to a uvidíte. Kdyžtak půjde k Vám, ono to tak hrozné nebude, nebojte. ;)My když přivedli Maxíka, bylo mu osm měsíců a Tobínovi skoro 4 roky. Maxík se na něj vrhnul, začal skákat a jak říkáte. Tobín prsknul, znechuceně se otočil a odkráčel. Všechno se ve mě zastavilo, protože jsem ho nechtěla zase vracet lidem, kteří ho nechtěli. Do týdne si na sebe zvykli. Je pravda, že Maxíka občas Tobín srovná. Nikdy ho ale nekousnul do krve. Jen se ožene a když to nefunguje, tak ho chytí za kůži na boku a tlačí ho před sebou až na pelech, kde s ním buchne o skříň. *bum*Vypadá to děsivě, ale neublíží mu. Ono, já tohle i koriguju, když už Maxe usadí, tak koukám, aby spokojeně odešel, kdyby se chtěl ještě prát, tak zasahuju. Chytnu jednoho, posadím ho, chytnu druhého, posadím ho na druhou stranu místnosti. A tvářím se velmi bojovně. Kdo neposlechne, bude mít co dělat se mnou. :D A oni to chápou. Zkoušeli jste to někdy?

janci*
hodnocení

My ho hlídali 14 dní a byla jsem z toho upřímně nešťastná. Malému je třeba věnovat 90% volného času, cvičit ho, jsou mu 3 měsíce. Riki jde na vodítku, v pohodě, ale svým tempem a stále dopředu, malý to ještě moc neumí, škube, kouše vodítko, jde na druhou stranu... Hrůza. Ten malý se nesoustředí, nevykajdí se venku nic a skáče na Rikouše. Pak si to přinese domů. Přítel jezdí na kamionu, tak mi s tím moc nepomůže, často není doma. Věřím, že by ho riki nepokousal do krve, to ne, to on je opravdu hodný, ale trápí ho, jak moc se věnujeme malému,ale to není že bychom ho měli radši, to je proto, že naši péči potřebuje mnohem víc. Rikimu dáme za to piškotek, protože to je jeho nejlepší pochoutka a on si ode mě nechce vzít. Venku mě neposlouchá a utíká. Jakoby to dělal vše naschvál. Úplně vidím, jak se mu v hlavě honí, co tam ten malej vetřelec dělá a že dokud nezmizí, tak bude zlobit.

karina*
hodnocení

0x

janci, a není třeba možné aby si maminka s Vaší sestrou nastěhovaly věci k babičce a na ty 2 měsíce si pronajaly zařízený byteček, třeba garsonku? Tu chvíli by to vydržely ( nebo jen maminka a vaše sestra by bydlela chvíli u babičky ) a měly by klid. Nemyslím si, že by si pejsek odvykl u makléře, vzlášť kdyby ho navštěvpvali. Ale jednak by mohl být z toho pes smutný a jednak neznáte toho makléře. Nic ve zlém , ale ten pracuje na provize a je nutné vyjít vstříc zkazníkovi za každou cenu ...nebo jeho děti si třeba zvyknou, pak se nebudou chtít psa vzdát, možná by pak došlo na dohady, zvlášť pokud je pes "papírový". . Svěření do péče psíka na ty 2 měsíce , pokud se rozhodnete pro makléře, bych si nechala smluvně písemně zajistit. Co je psáno je dáno. Ale asi bych zvolila ten podnájem. Karina

doplněno 06.09.10 13:46:

navštěvovaly ...*zed**smich*

janci*
hodnocení

Maminka je po rozvodu a všechny peníze jsou v baráčku.Na podnájem nemá. Ještě si zkusím sednout s bábi já, ale pochybuju, pochybuju. Pán je majitelem realitky, takže ani tak moc nepracuje*smich* Pejsek není papírový, je to takové naše chlupaté košťátko *haha*

karina*

Jo, zkuste s babičkou promluvit ještě Vy. Nabidněte nějakou protislužbu nebo dárek něčeho po čem touží a sama by si to nekoupila. A slibte, že pak vygruntujete její byt ,aby tam neměla chlupy. Slibte modré z nebe , myslím, že babička povolí *smich*.A všichni, vč. košťátka *smich*budet spokojeni. Kar.

janci*
hodnocení

Nejhorší na tom je, že pejsek ani nelíná, ani nesmrdí. Nemá podsadu. Je vhodný i pro alergiky. Neštěká ani nekňourá, když je sám doma a babička nám stejně řekla, že jí to nezajímá. *bzum* Kdyby jí maminka nepotřebovala, asi bych se s ní pohádala, ale co zmůžete, je to její byt.

jolinar*

Hrozná situace :( A co kdyby se maminka s psíkem nastěhovaly na tu dobu k Vám, to by nešlo?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]