Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chci se s vámi poradit, jaké plemeno kočky bych si měla vybrat. Zkušenosti mám s evropskými, ale až jednou nebudou, chtěla bych jiné plemeno, ale nevím jaké. Ráda bych, aby bylo hodně přátelské, oddané, chodilo za mnou jako pejsek a chtělo se mazlit. Ale nesmí to být něco, co dělá nepořádek v podobě schazování věci z poliček atd.. Jestli víte o nějakym plemeni a máte zkušenosti, budu ráda, když poradíte. Děkuji
Já bych si vzala kočku z útulku, ta Vám bude vděčná celý život, ne jako nějaká nafoukaná britka, co si myslí, že je!vůdcem smečky" a dělá si co chce (vlastní zkušenost ze společné domácnosti s bráchou). Já jsem našla odrostlé kotě na smetišti, dala jsem ho dohromady a nemůžu si ho vynachválit. Dokonce se mnou chodí i na pivo (ne večer kdy je tam rachot jak blázen a přes kouř není vidět) Mám ho tam na volno a v poho. Chodíme na procházky... Bude mi vděčný dokonce života. To je ale jen můj názor. A ještě uděláte dobrý skutek.
Já jsem sice psí, ale kočková je dcera. Má brita, devonka a ted nového siamáčka. Paráda! Jsou mazliví, aportují, ale jsou to kočky. tedy dělají si své kočičí věci. Jsou vykastrovaní, u kocoura je to snazší než u kočky. Ale povahově jsou každý jiný a také v tom jejich vrhu byli každý jiný.
Pokusím se přidat fotky. Poklikejte v kočičích webech a koukněte, jak hodnotí různé rasy jejich majitelé a znalci.
Max a Amis
doplněno 05.09.10 10:56:brit a devonek
Lezt po polickach Vam muze jakakoliv kocka, zalezi na jejim temperamentu, vychove a take na tom, jak je byt prizousoben zivotu s kockama. U kotat jakehokoliv plemene je pravdepodobne, ze nez se v byte zorientuji a nez dospeji a zmoudri, sem tam neco schodi. Ja jsem vzdy mela velmi temperamentni plemena a to orientalky a momentalne turecke angory. Kazda kocka mi jako kotatko sem tam schodila nejakou kytku, ale nemuzu rict, ze by i pres svuj temperament demolovaly byt. Po prestehovani do noveho domu se to zase trosku zhorsilo, nez si zvykly, takze bylo bezne, ze se kocka odrazila, vyskocila na otevrene dvere a prochazela se po nich, pripadne koukala, jestli by nemohla skocit na garnyz. To se vsak po seznameni s prostredim rychle srovnalo. Z vlastni zkusenosti mohu angory doporucit, prestoze je to plemeno malo rozsirene a laickou verejnosti nevyhledavane. Ale maji uzasne milou povahu, rady se mazli a ty moje miluji i muchlani v naruci, pribehnou na zavolani, aportuji, pomazli se i s navstevou a malymi detmi, nikdy na me nezasycely nebo me nesekly. Co musim ocenit nejvic, je jejich zdravi, protoze mezi plemeny snad nenajdete zdravejsi kocky. Uz netouzim po plemeni, kde se vetsina jedincu dozije sotva 9ti let. U mne angory vyhraly na cele care a jine plemeno uz mi nesmi pres prah, snad krom nalezencu bez puvodu.
ragdoll - je plemeno kočky, která je líná, téměř nepotřebuje pohyb a je hrozně mazlivá... PRÝ - vlastní zkušenost nemá. zkuste pohledat na internetu
např. tady: ragdolls.cz/...
Ragdoll je jedním z nejmilejších a nejdobromyslnějších plemen, které mezi plemeny koček
najdete. Říká se o něm, že má psí povahu a je pravdou, že Ragdoll rád aportuje a také se snadno naučí chodit na procházky v postrojku.
kocky-online.cz/... :D Ještě nezanedbatelná věc a tou je cena kotěte. Záleží také na tom, jestli si koupíte kočku, kocoura na chov nebo jen mazlíka, kde je podmínka kastrace po dosažení dospělosti.Poklikejte a koukněte se, kde je a kdy je výstava koček a zajeďte se je zkouknout v reálu a popovídat si s chovateli o vůlastnostech té které rasy.
Protože teoreticky se můžete rozhodnout pro tu nebo tu a nakonec ztratíte hlavu a srdce pro úplně něco jiného. Když ji uvidíte a pohladíte ji.
Chodila za Vámi jako pejsek?! Neshazovala věci?! /Upřímě se směji /Tak na to zapomeňte! Kočka za Vámi přijde když bude sama chtít a občas shozený květináč či stažený ubrus ze stolu musíte strávit.My máme dvě kočky a jednoho kocoura.Všichni jsou kastrovaní.Kocour a kočka jsou mainské mývalí a druhá kočka obyčejná. Celá trojka žije v panelákovém bytě a mě s přítelkyní mají na doplnění granulí ,ke zpestření nudných chvil a k zajištění čistého WC a nutných veterinárních zásahů.
Kocour často loudí takovým vrkáním abych mu hodil malou plyšovou myšku,aby ji pak,po okázalém zápasu,vzápětí přinesl v zubech zase přede mě s opětovnou žádostí o její odhození do druhého konce bytu.Vydrží to dělat fakt dlouho.Když přestanu reagovat na jeho opakující se výzvy,přijde a začne se lísat a vrnět.Občas se všechny poperou,pak se zase vzájemně olizují. Ta druhá mývalka klidně přileze ve čtyři v noci do postele s vrněním a začne se neodbytně lísat a olizovat mi obličej a je to fajn,když za dvě hodky vstávám do práce.
To loudí pamlsek,kterými je za denního světla obšťastňuje přítelkyně. Jinak jsou v poho.My dva taky.
Já naopak s Haninkou naprosto souhlasím. Máme doma dvě kočky - matku s dcerou a ještě kocoura. Kočka - matka a kocour jsou nalezenci, jako malá koťátka se živila odpadky u popelnic. Ujala jsem se jich a opravdu, to jsou kočky k nezaplacení. Hodné, mazlivé, vděčné ... chodí s námi i do lesa na houby, za sebou v zástupu. Pak jenom zavelím, kdy se jde domů, tak se obrátí a zase šup za mnou.
A naopak - druhá kočka - dcera, to je takovej malej hajzlík. Prostě typická kočka - přijde, jen když chce, o mazlení ani nemluvím...sakra, co na mně šaháš?! Misku s jídlem jí musím přišoupnout až pod nos, dáma přece nepopoběhne dva metry k misce ...a na záchod chodí kam? Nejlépe do obýváku ke skříni, nebo na gauč ...
Takže můžu říct, že kočky - nalezenci, nebo z útulku, jsou nejlepší volbou. Alespoň pro mne.
To se neda pausalizovat. Momentalne mam 3 kocky. Kocku a kocoura s PP a kocku nalezence. Na zavolani prijdou vsichni, stejne tak pomazlit, pochovat. Nalezena kocka chodi i ven a tedy i se mnou na prochazky. Ale je to hajzlik. Pri davani tabletky se pere, dokaze vrnet a pak z niceho nic seknout, u veterinare vyvadi. To moje kocky s PP nedelaji, nechaji si vsechno libit a na cloveka nikdy ani nezasycely. Ta venkovni by nejspis mela byt vdecna za to, ze jsem ji vytahla z ulice a dala ji domov a ty s PP rozmazlene nevdecne potvory, ktere se narodily do blahobytu a nikdy nepoznaly hlad nebo zle lidi. Presto tomu tak neni a kocka a kocour s PP jsou nejhodnejsi, nejmilejsi a nejmazlivejsi kocky, jake jsem kdy mela.
No naši kocourci (15 let) za námi taky chodí jak pejsci, nikdy nic neshazovali, neperou se, jenom se občas na sebe tak "dívají", občas dá jeden druhému výchovný pohlavek a to je všechno. Jsou to obyčejné kočky bez PP. Jejich mamina (už po smrti) byla na manželovi tak závislá, že bez něj nedala ani ránu. Já vím, že se říká, že kočka přilne k místu a ne k člověku, ale u nás to tak není. Stracena
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.