Nejste přihlášen/a.
Zdravim,mame 80L akva.Chteli bychom tam dat bojovnici a jeste nejake rybky do jednoho akvaria,ale nevim jake.Muzete mi pomoct?
Diky Hanka
Hanko já bych do tvého akvárka asi dal k Bettě párek perleťáků hejnko Razbor klinoskvrnných (asi 8-10) ještě hejnko Žanérek (Tetra červená) taky asi 8-10 a dva krunýřovce a stačí. Hlavně musí mít rybky stejné požadavky na teplotu , PH a tvrdost vody a musí být snášenlivé. Na jednu boční stranu akvárka dejte zvenčí zrcátko ať se má Betta před kým "naparovat".
Mrkni tady na tyto stránky a můžeš sestavit i jinou kombinaci rybiček http://rybicky.net/
Diky za supr odpoved.Muzu se jeste zeptat,co jsou ti "perletaci"?A s vodou tady mame problemy.mame extremne tvrdou vodu a ancitrusy nam tu nevydrzi,to uz mame odzkouseno
"Perleťáci" jsou Čichavci perleťový které jsi v minulé otázce zmiňovala. Já jsem před tím nenapsal jakého krunýřovce tak dejte Krunýřovec brvonosý ten vyžaduje stejně tvrdou vodu jako Betta (5). S tou tvrdostí je někdy problém, někdy se musí do lesa do studánky. Až budeš zkušenější v akvaristice tak se dej na tlamovce, ty tvrdou vodu naopak vyžadují.
Ten krunyrovec je krasnej,ale kdyz pojde,tak si pujdu hodit masli .My jeste zkusime ancitruse a kdyz opet pojdou,tak je proste mit nemuzeme.Jinak diky moc za skvele odpovedi!
Hani Ancistrus je latinský název pro Krunýřovce. Ono je to někdy v akvaristice k zbláznění někdo používá latinské názvy někdo české a pak jsou ještě česká synonyma jako třeba ta Žanérka no prostě mazec, ale neboj časem se do toho dostaneš. Akvaristika je nádherná. Hlavně zapomeň na barvené kameny , potápěče a podobné kýče. Dno nedělej moc světlé raději sehnat tmavé oblázky, rybičky jsou pak lépe vybarvené a v akvárku lépe vyniknou.
Prosim te,muzu se te jeste zeptat,jak casto se meni cela voda v akva. a jak casto se meni pulka vody?Kdybych zas neco nevedela,muzu mit na tebe zas otazky?Ty mas totiz perfektni rady a mooooc za ne dekuji!
Preji pekny zbytek nedele.Hanka
doplněno 05.09.10 12:39:Jo a jak dlouho by se melo rybkam svitit?
Hani , celá voda se v akvárku se za normálních okolností nikdy nemění , max se mění 1/3 a i to je dost. Já odkaluji dno 1x za měsíc a vyměním tak 1/5 vody to pak můžeš použít vodu čerstvou. Při větším množství je potřeba nechat vodu odstát.
S tím osvětlením to je složitější, rybičk i rostlinky chtějí tak 12-14 hodin deního světla. Záleží tedy kde je akvárko umístěné a jak moc je prosvětlená nádrž přes den. Podle toho se musí dosvětlovat. Při optimálním osvětlení se nedělá v akvárku řasa. Pokud je málo světla tak se začne tvořit hnědá "řasa" a při nadměrném prosvícení se začne dělat zelená "řasa". Takže podle toho kde bude akvárko tak přisvětlovat aby se řasy netvořily. Přisvětluj žárovnama do 40W. lepší je dvě nebo tři 25W než jedna 75W. To je hlavně taky kvůli rostlinám, oni potřebují určitý "rduh" světla a pokud se tam dá silná žárovka tak rostliky mají stejně tmu, protože to světlo nevidí. Klidně se ptej , můžeš i vnitřní poštou. Pokud budu vědět tak poradím.
doplněno 05.09.10 14:05:Hlavně neumisťuj akvárko tak aby na něj šlo přímé sluníčko, je lepší rozptýlené světlo, jinak se bude zelená řasa tvořit a přitom akvárko bude osvětlené krátce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.